- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (05.09.2016, 21:20)
- Firuta Flutur
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, despre indemnizaţiile mamelor: Nu se pune problema plafonării. Parlamentul să ia o decizie, să remedieze această măsură, dacă este ceva de remediat
Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat că nu se pune problema ca Guvernul să taie sau să plafoneze indemnizaţiile pentru creşterea copilului, precizând că Parlamentul trebuie să schimbe lucrurile, în cazul în care e ceva de remediat.
Urmărește
3831 afișări
Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, despre indemnizaţiile mamelor: Nu se pune problema plafonării. Parlamentul să ia o decizie (Imagine: Bogdan Maran/ Arhiva Mediafax)
"Nu se pune problema ca acest Guvern să taie sau să plafoneze indemnizaţia pentru creşterea copilului. Parlamentul, care a adoptat această legislaţie, este singurul for care în mod normal este cel care ar trebui să se uite şi să vadă care sunt aceste consecinţe. În calitate de Guvern, nu o să lansăm ordonanţe care să corecteze Parlamentul, ci tot ceea ce ne propunem este ca să ne uităm exact să vedem cum au fost făcute estimările în Parlament iniţial şi să vedem foarte clar ce se impune să se facă de către Parlament, forul care a şi iniţiat această măsură. (...) Forul legitim care are posibilitatea de a schimba aceste lucruri este Parlamentul. Forul care a emis-o trebuie să o şi remedieze, dacă e ceva de remediat", a declarat ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru, la Digi 24.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Ministrul Muncii a precizat că era obligat, în condiţiile în care a constatat că există aceste cifre, să le facă publice, că "nu putea să ţină sub preş o asemenea realitate".
Reprezentanţii ministerului au atras atenţia, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, că ”după numai o lună de aplicare a măsurii adoptate în prima parte a anului de către Parlament, se înregistrează deja un dezechilibru în distribuirea echitabilă a resurselor bugetare alocate pentru plata ICC, iar această situaţie trebuie dezbătută public în următoarea perioadă”.
Potrivit informaţiilor primite de la Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, obţinute în urma unui studiu realizat la solicitarea ministrului Muncii, un procent de numai 0,17% din totalul celor 142.990 beneficiari ai indemnizaţiei pentru creşterea copilului, adică 242 persoane, consumă o treime din bugetul alocat, existând chiar cuantumuri care ajung la echivalentul în lei a 35.000 euro.
Ministerul Muncii a avertizat că impactul bugetar pentru plata drepturilor aferente lunii iulie a fost de 70 milioane lei, cu 20 milioane lei mai mult faţă de estimarea iniţială.
Topul indemnizaţiilor pentru creşterea şi îngrijirea copilului este condus de un părinte din Sibiu, cu venituri lunare de 187.158 lei şi o indemnizaţie de 159.084 lei, venit realizat ca membru asociat sau persoană autorizată să desfăşoare o activitate independentă. Locul secund este ocupat de o mamă din Bucureşti, cu venit de 110.786 lei şi indemnizaţie de 94.168 lei, din acelaşi tip de activitate, iar pe locul trei este un părinte din Constanţa, cu venituri de 87.874 lei şi indemnizaţie lunară de 74.693 lei.
Pîslaru: Între campanie şi promisiunile ca ministru, aş sta să rezolv lucrurile ce mi le-am asumat
Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat, întrebat fiind dacă are planuri politice, că în balanţă se află campania electorală pe de o parte şi agenda sa ca ministru pe de altă parte, iar el "mai degrabă ar sta să rezolve lucrurile pe care şi le-a asumat".
"Aşa tehnocraţi cum suntem, în viaţa cetăţii suntem, deci din acest punct de vedere o politică e clar că mi-aş dori, îmi doresc să contribui la acest lucru. Politică partinică şi implicare în alegeri, asta e cu totul altceva. În acest moment eu cred că, în lunile pe care le mai am, eu am o promisiune importantă: legea salarizării unitare. Este destul de greu să cred că, dacă plec înainte de campania electorală, pot să vin cu o versiune pe acest proiect. Şi până la urmă în balanţă ar fi orice fel de soluţii partinice sau alte soluţii pe care le-aş putea avea pentru a fi implicat sau nu, pe de altă parte sunt totuşi nişte promisiuni şi nişte lucruri pe care m-am angajat să le fac. Deci dacă este să discutăm aşa cum stau lucrurile în acest moment, mai degrabă aş sta să îmi rezolv lucrurile pe care mi le-am asumat", a declarat ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, la Digi 24.
Premierul Dacian Cioloş a declarat pe 21 iunie, ca răspuns la invitaţia unui liberal de a se înscrie în partid, că nu se va implica în politică până la finalul mandatului acestui guvern, iar ulterior acestui moment nu ştie ce va face.
''Eu am spus foarte clar că mi-am asumat un mandat de prim-ministru în anumite condiţii, mi-am luat un angajament clar şi asta… nu ştiu, sunt pus să repet în fiecare lună lucrurile pe care le-am spus la început şi vreau să le mai spun încă o dată şi sper să fie pentru ultima dată: mi-am dat un cuvânt şi îmi ţin cuvântul respectiv – până la sfârşitul mandatului acestui guvern am spus că nu o să mă înscriu într-un partid politic, că nu o să-mi fac un partid poltic şi că nu o să candidez la alegerile parlamentare. Nu mă întrebaţi mai mult decât atât pentru că asta pot să vă spun - ceea ce pot să fac, ceea ce m-am angajat să fac'', a declarat Dacian Cioloş, întrebat dacă se va înscrie în PNL.
El nu a exclus nicio variantă privind viitorul său politic, dar a spus că se concentrează pe mandatul de premier.
''Nu vreau să fac nicio afirmaţie legat de ce se va întâmpla după aceea pentru că pur şi simplu nu ştiu. Dvs puteţi să înţelegeţi că sunt doar un om şi nu altceva şi că nu am proiecte ascunse, că nu am agendă ascunsă şi că eu în noiembrie m-am angajat la un anumit mandat pe care înţeleg să mi-l duc la bun sfârşit şi în mod onest şi atât cât mă ţin puterile?'', a adăugat şeful Executivului.
Citeşte şi: Cea mai mare indemnizaţie pentru creşterea copilului, după eliminarea plafonului: 35.000 de euro pe lună/Ministerul Muncii: După numai o lună se înregistrează un dezechilibru. Situaţia trebuie dezbătută public
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe