- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mircea Coşea va conduce Institutul Naţional de Administraţie
Democrat-liberalul Mircea Coşea va fi numit în funcţia de preşedinte al Institutului Naţional de Administraţie (INA), a anunţat, vineri, premierul Emil Boc, arătând că a primit din partea acestuia date din care rezultă că nu a fost colaborator al Securităţii.
Mircea Coşea va conduce INA (Imagine: Dragos Cristescu/ Mediafax Foto)
"Mircea Coşea va fi preşedintele Institutului Naţional de Administraţie, potrivit protocolului de guvernare şi de asumare a responsabilităţilor între PDL şi PSD. Din câte am aflat şi mi-a spus, el are o sentinţă definitivă prin care s-a constatat că nu are are niciun fel de colaborare cu Securitatea", a spus Boc.
Evenimentul zilei a relatat, vineri, despre posibila numire a lui Mircea Coşea la INA, spunând că acesta ar urma să primească pe mână un buget de 11.856.000 de lei şi să coordoneze pregătirea înalţilor funcţionari publici.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un incendiu puternic a izbucnit în Sectorul 1 din București. Oamenii au primit mesaje RO-Alert din cauza degajărilor mari de fum
-
Atacul din Germania. Ce ştim până acum despre atacul de la piaţa de Crăciun din Germania. Detalii despre atacator
-
Războiul din Ucraina. Dronele ucrainene lovesc adânc în inima Rusia. Trupele Moscovei avansează în regiunea Doneţk
-
Răstunare de situaţie în cazul atacului din Germania. Teroristul pare a fi anti-religie şi anti-imigraţie
Potrivit sursei citate, Coşea a afirmat că a acceptat în principiu propunerea lui Boc de a fi numit la conducerea Institutului.
Mai mult, Mircea Coşea a apreciat că statutul său de ofiţer al Securităţii nu-l pune în "niciun fel de incompatibilitate" cu funcţia de secretar de stat.
"Nu sunt în nicio incompatibilitate. Am o decizie clară (a Colegiului CNSAS - n.r.). Nu a existat nicio hârtie. Există un singur dosar, de urmărit", a spus el.
Potrivit sursei citate, în argumentaţia deciziei de poliţie politică, dată de Colegiul CNSAS pe 25 ianuarie 2007, apare aşa-numita "foaie de activitate" a ofiţerului cu avansările şi misiunile. Documentul a fost însă singurul găsit, aşa încât, pe 31 mai 2007, Colegiul i-a admis, cu un vot strâns, contestaţia. Şi în acest ultim document se precizează însă că "s-a reţinut faptul că a activat ca ofiţer acoperit în cadrul UM0544 în perioada 1.06.1976 - 31.06.1983, fiind trecut în rezervă în urma reorganizării unităţii". Dosarul de urmărit a fost deschis abia în 1985.
Coşea s-a înscris în PDL în februarie anul trecut, după ce a trecut prin PDSR, APR, PNL.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO