- Home
- Politic
- SIBIU, (30.06.2023, 20:37)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mircea Geoană, la Sibiu, unde este şi Comandamentul Corpului Multinaţional de Sud-Est al NATO
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a ţinut, vineri, un discurs în faţa studenţilor Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, ocazie cu care a a vizitat şi Comandamentul Corpului Multinaţional de Sud-Est al NATO şi s-a întâlnit cu militarii din cadrul Grupului NATO.
Urmărește
252 afișări
Mircea Geoana, Facebook
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a ţinut un discurs în faţa studenţilor, personalului didactic militar şi civil din cadrul Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” şi Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, intitulat „Putere şi Securitate Naţională în Era Marii Transformări”.
Cu acest prilej, înaltul oficial a apreciat că „rezultatele din România de la Evaluarea Naţională şi de la Bacalaureat sunt suficient de dure” şi a exprimat speranţa ca ele „să reprezinte un semnal de alarmă pentru noi toţi.”
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
„Mă bucur să văd că aici la Sibiu vin tineri din toată ţara, din toate mediile sociale şi că le oferiţi, prin educaţia de excepţie de aici, o adevărată arhitectură a oportunităţilor pentru cei mai tineri dintre noi. Cei mai buni dintre noi se află adesea acolo unde nu le oferim o astfel de şansă. Într-o universitate este foarte potrivit să vorbim sincer despre educaţie. Nu există ţară de succes în istoria umanităţii care să nu fi avut un sistem de educaţie performant. Cărţile de istorie ne indică cu precizie că cele care au investit în educaţie sistematic, tenace, generaţie după generaţie au fost naţiunile care au putut să se autodepăşească. Să iasă din capcana veniturilor mijlocii. Să facă saltul în grupul îngust şi greu de accesat al naţiunilor dezvoltate şi prospere ale lumii. România nu face excepţie. Nicio ţară nu se poate dezvolta pe termen lung dacă nu are la fundaţia sa un sistem de educaţie performant, echitabil, dacă nu investim în oamenii noştri de-a lungul întregii lor vieţi”, a spus secretarul general adjunct al NATO.
Mircea Geoană a apreciat că, având „o tradiţie de peste un secol, Academia Forţelor Terestre continuă să pregătească tinerii ofiţeri ai Armatei Române”.
„Nicolae Bălcescu ar fi fost mândru să vadă instituţia ce-i poartă numele devenind un centru recunoscut de educaţie si leadership militar în NATO, precum West Point, în Statele Unite, sau Scoala Militară Specială de la Saint-Cyr, unde cei mai buni studenţi ai acestei academii şi ai altor instituţii de educaţie militară românească ne fac cinste şi se pregătesc să slujească Patria şi Alianţa noastră”, a punctat înaltul oficial NATO.
Secretarul general adjunct al NATO a efectuat o vizită oficială la Sibiu, ocazie cu care a vizitat şi Comandamentul Corpului Multinaţional de Sud-Est al NATO şi s-a întâlnit cu militarii din cadrul Grupului NATO de luptă, care se află la Centrul Naţional de Instruire de la Cincu (jud. Braşov).
Pe agenda Secretarului Adjunct al NATO s-a aflat şi participarea la diferite evenimente din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe