Video Mitingul PNL din timpul moţiunii, încheiat după două ore. Copreşedinţii Vasile Blaga şi Alina Gorghiu au lipsit de la manifestaţie - FOTO, VIDEO

Mitingul organizat de PNL în ziua dezbaterii în Parlament a moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Ponta, la care au participat câteva mii de persoane şi de la care au lipsit copreşedinţii liberali Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, s-a încheiat după două ore, acţiunea desfăşurându-se pe ploaie.

Urmărește
2631 afișări

Europarlamentarul PNL Cristian Buşoi a declarat, marţi, că "anumite forţe de ordine" au împiedicat autocarele care aduceau protestatarii din toată ţara să ajungă la timp la mitingul împotriva lui Victor Ponta, organizat în Parcul Izvor, unde PNL afirma că va strânge aproximativ 10.000 de protestatari.

"Încă mai sunt oameni care ni se vor alătura, chiar dacă au fost împiedicaţi de anumite forţe de ordine să ajungă la timp, chiar dacă au fost împiedicaţi de traficul infernal care este în Bucureşti după şase ani de administraţie Oprescu", declara europarlamentarul PNL Cristian Buşoi în deschiderea mitingului anti-Ponta.

TITLURILE ZILEI

GALERIE FOTO

Buşoi le-a mai transmis participanţilor care au protestat în ploaie, în zona Palatului Parlamentului, în jur de două ore, că "România este la răscruce, între valorile euroatlanitice, ale statului de drept, ale democraţiei de tip occidental şi interesele personale ale unui grup care astăzi susţine guvernul PSD".

Liderii PNL i-au îndemnat energic pe protestatari să-i ceră demisia lui Ponta şi să scandeze: "Victore, pleacă acasă!”, "Jos Ponta" şi "Demisia Ponta".

Prim-vicepreşedintele PNL Andreea Paul le-a cerut participanţilor la protest să transmită "în forţă" din faţa Parlamentului că "Victor Ponta trebuie să plece", afirmând că "PNL are obligaţia de a clarifica politic, astăzi, scena politică din România".

"Nu vă fie frică, parlamentari ai puterii, să vă exprimaţi opinia, nu staţi în bănci. Nu vă fie frică de acest guvern penal. Guvernul penal va pica!", a spus Andreea Paul.

La rândul său, liberalul Costică Canacheu a declarat, în faţa protestatarilor adunaţi în Parcul Izvor, că "nu poate fi demnitar al statului român acela care este acuzat de spălare de bani", afirmând că "astăzi (marţi - n.r) trebuie să se despartă apele, cine este pentru democraţie sau pentru falsul interes naţional".

Teodor Atanasiu a spus că cei care îl susţin pe Victor Ponta au o agendă ascunsă şi că premierul este susţinut la conducere de frică. "Mă întreb care este interesul naţional al României să ţină în fruntea guvernului un premier corupt", a spus Atanasiu.

Anca Boagiu l-a comparat pe Victor Ponta cu fostul premier al Republicii Moldova Chiril Gaburici, care şi-a dat demisia după ce a fost acuzat că şi-a falsificat diplomele de studii, spunând că Ponta a "patentat copy-paste".

Cătălin Predoiu, anunţat de Cristian Buşoi ca viitor premier, a încheiat manifestaţia liberalilor, înainte ca moţiunea să fie votată în Parlament. Predoiu a spus că premierul Victor Ponta "mai stă agăţat în voturile celor care pretind că apără interesul naţional".

"Avem împreună aceeaşi cauză, să luptăm pentru demnitatea şi prosperitatea cetăţenilor României. Suntem astăzi aici mii de oameni, în faţa Parlamentului, singurul loc în care Victor Ponta mai are o fărâmă de susţinere. Victor Ponta a înşelat toate aşteptările românilor", a spus Cătălin Predoiu.

Cătălin Predoiu a îndemnat manifestanţii să scandeze "Jos Ponta", "Jos Guvernul", "Jos Guvernul impostor". De asemenea, Predoiu a spus că oamenii au ieşit în stradă pentru un "guvern pe care îl merită, un guvern condus de Partidul Naţional Liberal".

"Lumea este în fierbere, după cum vedeţi. România are nevoie de un guvern care să se poată bate pentru interesele sale în lume, un guvern care să fie respectat, un guvern care să ne reprezinte cu demnitate", a spus Cătălin Predoiu.

De la mitingul liberalilor au lipsit, în schimb, chiar liderii partidului, copreşedinţii Vasile Blaga şi Alina Gorghiu.

Moţiunea de cenzură "Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta", depusă de PNL împotriva Guvernului Ponta, a fost respinsă, nefiind întrunit numărul necesar de voturi pentru a putea fi adoptată, şi anume 276. Astfel, au fost înregistrate doar 207 opţiuni "pentru" şi opt "împotrivă".

Parlamentarii partidelor din coaliţia de guvernare nu au votat.

Moţiunea de cenzură a PNL a fost semnată de 183 de parlamentari ai opoziţiei.

Pentru adoptare şi, implicit, pentru demiterea Guvernului ar fi fost nevoie de voturile a jumătate plus unu din numărul total al parlamentarilor, adică 276 voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici