- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
MOŢIUNE DE CENZURĂ împotriva Guvernului Ponta, depusă de ACL: "Prin promovarea unor acte normative se urmăreşte fraudarea alegerilor prezidenţiale". TEXTUL moţiunii
ACL depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta, acuzând că, prin promovarea unor acte normative se urmăreşte fraudarea alegerilor prezidenţiale.
ACL depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta
Anunţul a fost făcut, vineri, de către preşedintele PNL, Klaus Iohannis, care a spus că documentul a fost depus la Parlament.
Iohannis a precizat că moţiunea de cenzură este semnată de 171 de parlamentari.
Klaus Iohannis a precizat că moţiunea de cenzură este cel mai puternic instrument la îndemâna opoziţiei şi poate fi folosit "relativ rar".
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
"Poate fi folosit relativ rar, o dată într-o sesiune, dar asta nu înseamnă că este folosit numai atunci când suntem siguri că va cădea guvernul, însă singurul instrument care atrage foarte mult atenţia, de regulă moţiunea de cenzură, se foloseşte pentru a atrage atenţia unor lucruri deosebit de grave, chiar dacă nu neapărat sunt întrunite suficiente voturi pentru a schimba efectiv guvernul", a mai spus Iohannis.
"Ştiţi foarte bine că o singură moţiune de cenzură a trecut după Revoluţie, în schimb avem ocazia de a readuce încă o dată în cel mai important for al democraţiei, Parlamentul, în discuţie aceste abuzuri extraordinare ale lui Ponta", a precizat la rândul său Vasile Blaga.
Blaga a spus că ACL ar dori să treacă această moţiune de cenzură şi că e nevoie de susţinerea tuturor celor care sunt împotriva lui Victor Ponta.
"Am dori să treacă moţiunea, avem nevoie de toţi cei care sunt împotriva lui Victor Ponta. Cum o să voteze, o să vedem", a adăugat Vasile Blaga.
El a arătat că toate acţiunile Guvernului din ultima vreme dovedesc intenţia clară de fraudare masivă a alegerilor.
Klaus Iohannis a spus că Victor Ponta "a pus la cale un plan concertat" care urmăreşte fraudarea alegerilor din această toamnă şi că pentru acesta câştigarea alegerilor prezidenţiale "are un pariu cu baronii PSD, pe care nu-şi permite să-l piardă".
El a arătat că Victor Ponta "s-a folosit de instrumentul ordonanţelor de urgenţă" pentru a-şi crea un avantaj electoral, dând ca exemplu OUG 45 şi 55.
La rândul său, Vasile Blaga a precizat că toate acţiunile guvernului din ultima vreme dovedesc "intenţia clară de fraudare masivă a alegerilor", arătând că acţiunea a fost făcută în trei paşi, primul fiind "cel de înarmare a lui Victor Ponta" prin politizarea funcţiilor de şef al Inspectoratului General al Poliţiei şi şef al Departamentului de Informaţii pentru Apărare al Armatei şi al DGIPI”.
Potrivit lui Blaga, al doilea pas privind fraudarea alegerilor a fost cel logistic prin emiterea de ordonanţe de urgenţă pentru a încuraja traseismul, turismul electoral şi votul multiplu.
Blaga a mai spus că ultimul pas al acestei acţiuni a Guvernului se referă la racolarea "prin şantaj" a aleşilor locali.
Moţiunea de cenzură se intitulează ”Victor Ponta pune în pericol statul de drept! Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD!”. Documentul cuprinde 12 pagini.
Conform articolului 113 din Constituţie, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.
Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.
Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea în Parlament.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.