- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (27.10.2010, 18:20)
- Departamentul Politic , Departamentul Politic ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Moţiunea de cenzură a picat. Guvernul Boc rămâne - GALERIE FOTO
Moţiunea de cenzură a opoziţiei, intitulată "Moţiunea României majoritare, moţiune populară", a întrunit doar 219 voturi "pentru", faţă de 236 necesare pentru adoptare, iar un vot a fost anulat. Anunţul oficial al rezultatului votului a fost făcut, de la tribuna Parlamentului, de secretarul Camerei Deputaţilor Dumitru Pardău.
Urmărește
326 afișări
Moţiunea de cenzură a picat. Guvernul Boc rămâne (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)
El a precizat că, din totalul de 470 de parlamentari, au fost prezenţi 414.
De asemenea, Pardău a menţionat că au fost distribuite 220 de bile albe şi 220 de bile negre.
Din cele 220 de voturi exprimate, 219 au fost în favoarea moţiunii, iar unul a fost anulat.
Pentru adoptarea unei moţiuni de cenzură ar fi fost necesare 236 de voturi.
TITLURILE ZILEI
-
• REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu intră în turul 2
-
astăzi, 00:47
-
ieri, 22:13
-
ieri, 21:25
• Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
-
astăzi, 03:00
-
astăzi, 03:37
-
astăzi, 00:46
-
astăzi, 03:58
• LIVE TEXT Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Călin Georgescu e pe primul loc şi a trecut de 2 milioane de voturi. Diferenţă minimă între Ciolacu şi Lasconi: sub 44.000. Mai sunt de numărat sub 400.000 de voturi. Lupta pentru turul 2 se va da pâna la ultimele voturi
-
astăzi, 00:14
• Surse: Nicolae Ciucă a demisionat din funcţia de lider al partidului PNL
-
astăzi, 00:35
-
astăzi, 02:47
• Iaşi. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I. Cum au votat ieşenii
-
ieri, 19:35
-
ieri, 15:13
-
ieri, 17:47
-
ieri, 13:43
• Geoană acuză manipulare prin exit-poll-uri: De ce minţiţi românii?
-
ieri, 16:40
• UE face apel la încetarea imediată a războiului Israel-Hezbollah
17: 20 - Boc anunţă opoziţia, la finalul dezbaterii pe moţiune, că va continua reforma în pofida criticilor
Guvernul va continua procesul de reformă chiar dacă este nepopular, deoarece nu există o altă variantă pentru ieşirea ţării din recesiune, a afirmat premierul Emil Boc, în finalul dezbaterii din Parlament privind moţiunea de cenzură.
"Prosperitatea nu vine de la pomeni electorale pentru voturi. Singura cale de a ieşi din dificultate este încurajarea muncii, nu a nemuncii şi privilegiilor Tăria oamenilor politici se măsoară prin capacitatea de a nu ceda populismelor", a spus Boc parlamentarilor.
El a mulţumit coaliţiei de guvernare pentru faptul că nu a cedat "politicii populiste" a opoziţiei.
17:15 - Boc acuză trei parlamentari PSD că au semnat de două ori, la poziţii diferite, textul moţiunii
El a prezentat parlamentarilor, la finalul dezbaterii privind moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie, o serie de tabele aferente textului moţiunii, afirmând că parlamentarii PSD Valeriu Zgonea, Daniel Savu şi Filip Georgescu au semnat de două ori, la poziţii diferite, acest document.
"Ce încredere să mai aibă românii în ce spuneţi când aici, în templul democraţiei, veniţi cu cel puţin trei parlamentari care semnează de două ori, la poziţii diferite. Dacă mai stăteam să caut, probabil că găseam şi alţii", a spus Boc parlamentarilor PSD.
Premierul a apreciat că o dublă semnare a unui document parlamentar ar putea fi sancţionată conform dreptului penal.
17:00 - Boc şi-a întrerupt discursul la Parlament după ce PSD i-a pus pe pupitru dosare cu semnături
În timp ce premierul Emil Boc îşi susţinea discursul de dinaintea votării moţiunii, parlamentari PSD s-au apropiat de pupitru cu bibliorafturi conţinând semnături în sprijinul demersului opoziţiei.
Aceştia au încercat să le pună pe pupitru, în faţa premierului, iar Emil Boc şi-a întrerupt discursul.
Imediat au intervenit parlamentari PDL, care s-au repezit la pupitru şi au început să arunce înspre sala de plen bibliorafturile opoziţiei.
Premierul Emil Boc s-a îndreptat spre prezidiu, unde a schimbat câteva cuvinte cu preşedintele Senatului, Mircea Geoană. Şeful Guvernului s-a aşezat, apoi, pe unul dintre locurile rezervate Guvernului.
În cele din urmă, parlamentarii PSD au luat dosarele de lângă pupitru.
16:20 - Vosganian către PDL: Luaţi-l pe domn' Tinel, legaţi-l la ochi şi lăsaţi-l să dea votul de onoare
"Unde s-a mai văzut un Guvern victorios cu zero la 200 şi ceva? Păi aşa ceva nici la rugby nu există. Probabil că le-ar lua şi tricourile dacă i-ar învinge cu 200 şi ceva la zero. Adică, dumneavoastră nici măcar aici nu găsiţi un biet parlamentar? E domn' Tinel (deputatul PDL Gheorghe Tinel - n.r.), din prima bancă. Luaţi-l pe dânsul, legaţi-l la ochi să nu vadă urnele, că poate are o şansă să voteze împotriva moţiunii şi aduceţi-l să voteze, dar măcar un vot să daţi, de onoare", li s-a adresat Vosganian parlamentarilor PDL, care, potrivit deciziei politice luate de partid, nu îşi vor exercita miercuri dreptul de vot asupra moţiunii de cenzură.
"Sunteţi un guvern care se ascunde de popor. Sunteţi un guvern care, din cauza lipsei totale de încredere, aţi ajuns să urâţi poporul român. Tot ceea ce faceţi dovedeşte că nu vă pasă de acest popor, dovedeşte că dumneavoastră doriţi ca românii să asude şi să cruţaţi sudoarea dumneavoastră", a mai spus vicepreşedintele PNL.
16:16 - Oajdea: Vreau o opoziţie responsabilă şi apoi putem face schimbări
"Oamenii din stradă nu au nevoie de vorbe goale, poporul are nevoie de un nou guvern credibil, responsabil, care să-şi asume un set de măsuri concrete, cu termene clare de aplicat. Am cerut PSD şi PNL să se înţeleagă pentru un set de măsuri care să garanteze oamenilor că viaţa lor se va schimba în bine. Până astăzi, partidele de opoziţie nu au reuşit să cadă de acord asupra unui plan de guvernare şi asupra unui guvern. Vreau o opoziţie responsabilă şi apoi putem face schimbări", a afirmat deputatul Daniel Oajdea.
16:05 - Udrea: PNL şi PSD sunt lupi vopsiţi care s-au înfruptat de la masa bogată a statului
"PSD şi PNL nu sunt, aşa cum se pretind, câinii de pază ai democraţiei, sunt lupi vopsiţi care, ani în şir, s-au înfruptat de la masa bogată a statului în defavoarea celor pe care astăzi pretind că îi slujesc şi că îi reprezintă", a spus ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea.
Ea a întrebat cum ar putea cele două partide să fie aliate ale cetăţenilor când unii dintre reprezentanţii lor sunt "exponenţi sau umili servitori" ai patronilor celor mai mari escrocherii din istoria modernă a României - Caritas, Safi şi FNI.
Deputatul PDL a menţionat că cea mai mare invenţie a istoriei moderne o reprezintă partidele-televizor, unde moderatorii, "cei mai aprigi militanţi ai opoziţiei, transformă un lup în câine de pază la oi", iar patronii televiziunilor, "care sunt în acelaşi timp patronii PSD şi PNL, fac şi desfac guverne sau îl suspendă pe preşedinte în funcţie de interesele lor de afaceri".
"Suntem de ani de zile în toiul unor campanii murdare şi agresive de dezinformare, campanii care aruncă cu noroi peste tot ce este bun în ţara noastră şi ascund sub preş imoralitatea unora din PSD şi PNL. Deci, nu putem lăsa lupul paznic la oi", a adăugat deputatul democrat-liberal.
Ea a menţionat mai multe motive pentru care Guvernul Boc nu ar trebui să plece, printre care faptul că acest Executiv a reuşit să reducă costurile lucrărilor publice şi a eficientizat utilizarea fondurilor publice.
"Lupul nu trebuie lăsat paznic la oi pentru că românii decontează astăzi factura greşelilor fostelor guvernări PSD şi PNL, care au construit instituţii de stat supraponderale şi neputincioase al căror scop nu era acela de a-l servi pe cetăţean, ci de a servi interesele clientelare. Statul mamut trebuie restructurat din temelii, iar Guvernul Boc a început, sub ameninţarea cuţitului crizei, această acţiune", a mai declarat Elena Udrea.
16:00 - Ciuhodaru: Îi invit pe colegi să voteze resuscitarea acestei ţări
"Un leu, atât are pe zi un medic rezident pentru a se întreţine în România. Un leu - doi covrigi. În Land of choice, no choice. Sunt în primul rând medic şi apoi politician şi cred că nu poţi sta cuminte în banca ta, atunci când eşti ales uninominal, când se votează viitorul României", a declarat deputatul independent Tudor Ciuhodaru.
"Eu îi invit chiar azi pe colegii mei din Parlament să nu-şi uite halatul la porţile acestui parlament şi să voteze resuscitarea acestei ţări. Eu cred că a fi medic înseamnă mai mult decât a trata pacienţi, ci a trata societatea chiar de la tribuna Parlamentului", a conchis Ciuhodaru.
15:50 - Ponta: Parlamentarii vii vor vota moţiunea cu inima, cei morţi se vor uita cum moare România
"Vă rog pe toţi cei care mai sunteţi parlamentari vii să vă faceţi datoria faţă de români şi nu faţă de Băsescu şi Boc. Azi, în Parlament vor fi parlamentari vii, care vor gândi, care vor acţiona conform propriei inimi şi parlamentari morţi, care stau şi se uită la o ţară care moare şi sunt de acord să moară alături de ea", a spus preşedintele PSD, Victor Ponta.
"Vreau să vă spun dumneavoastră şi românilor: azi a început sfârşitul regimului Băsescu, indiferent de votul de azi, Băsescu, Boc, Udrea, Anastase şi-au păstrat şi îşi vor păstra locul în cartea de ruşine a istoriei României", a declarat Ponta.
"Îi rog pe cei care nu erau membri PCR sau OASCR, ca Emil Boc, să vă gândiţi că degeaba s-a sinucis Hitler. Cei care au preferat să fie slugi ale lui, ale lui Ceuşescu, ale altora vor trebui să plătească în faţa poporului de care îşi bat joc", a mai spus Ponta.
15:25 - Câmpanu: Votez moţiunea, dar nu pentru că aş crede că soluţia PSD-PNL e fezabilă
Senatorul independent Liviu Câmpanu a spus că, deşi va vota moţiunea de cenzură împotriva deciziei luate de UNPR, partid al cărui vicepreşedinte încă este, formal, şi-ar dori să poată activa, dacă este posibil, în continuare, în partidul creat de Gabriel Oprea.
Anunţul făcut de Câmpanu a fost primit cu aplauze de parlamentarii PSD şi PNL aflaţi în plenul Parlamentului.
"Nu vă bucuraţi, nu votez pentru că am crezut vreun moment că soluţia PSD-PNL este fezabilă. Am văzut cu toţii că v-aţi făcut imagine politică şi atât, nu aţi venit cu nimic nou", a răspuns Câmpanu aplauzelor.
15:20 - Ialomiţianu: Aplicarea măsurilor propuse de opoziţie ar duce România în blocaj financiar
Ministrul de Finanţe, deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu, a opinat că, dacă ar fi aplicate măsurile propuse de opoziţie, acest lucru ar conduce România în blocaj financiar, s-ar înregistra deprecierea monedei naţionale, ar creşte inflaţia, iar România ar pierde credibilitatea pe pieţele financiare internaţionale.
Democrat-liberalul a afirmat că această moţiune de cenzură nu reprezintă decât un exerciţiu de democraţie şi un drept contituţional, dar a subliniat că documentul conţine neadevăruri şi măsuri populiste fără suport real în actualul context economico-financiar.
El a mai susţinut că pe lista semnatarilor moţiunii de cenzură se află persoane care, prin măsurile adoptate în perioada 2007-2008, au condus la înregistrarea unor dezechilibre structurale bugetare care, la începutul anului 2009, au determinat un sistem de cheltuieli sociale şi salarizare nesustenabil din punct de vedere financiar.
15:05 - Pambuccian: Dacă lucrurile nu se rezolvă, ar putea fi ultima moţiune pe care nu o votăm
"Am spus că nu este bună calea indicată de FMI. A fost urmată calea FMI. Aseară (marţi seară - n.r.) am avut o întâlnire cu reprezentanţii FMI de unde am plecat îngrozit de sentimentul că discut cu un zid, format din funcţionari de multinaţională care vorbesc strict limba multinaţională, inflexibili, care gândesc la fel oriunde pe planeta Pământ", a explicat Varujan Pambuccian.
"Sunt trei lucruri grave de reproşat la care se adaugă faptul că a lipsit complet soluţia care să rezolve problema financiară", a adăugat Pambuccian.
"Nu vom vota moţiunea, dar s-ar putea ca, dacă lucrurile nu se rezolvă, să fie ultima moţiune pe care nu o vom vota", a mai spus deputatul minorităţilor naţionale.
"Vom părăsi sala, singurul care va rămâne din grup voi fi eu şi nu voi participa la vot", a menţionat liderul grupului minorităţilor.
15:00 - Antonescu, lui Blaga: PD nu mai există, există o organizaţie transpartinică adunată în jurul puterii
"Domnule senator Vasile Blaga, ce altceva e majoritatea dumneavoastră actuală decât o structură transpartinică cu acte în regulă, în care nu contează ce au votat cetăţenii, nu contează dacă cine vi se alătură era până mai ieri şef al mafiei nu-ştiu-cui, în care nu contează dacă cine vi se alătură are sau nu un dosar penal chipurile blocat până acum, în care nu contează decât dacă răspunde intereselor acestei organizaţii transpartinice în care v-aţi transformat", a spus Antonescu.
"Domnule senator Blaga, nu e cel mai mare necaz al meu, dar vreau să vă spun că Partidul Democrat nu mai există. Există o organizaţie transpartinică adunată în jurul puterii care azi conduce ţara, fără ca răspunderea să şi-o asume nimeni", a spus Antonescu.
14:45 - Antonescu: Boc e primul asistat, dar şi primul client al ţării, trebuie trimis la muncă
"Nu toţi cei din sectorul public au vreo treabă în ţara asta, începând, iertaţi-mă, cu dumneavoastră, care sunteţi primul asitat al ţării şi primul client", i s-a adresat Antonescu lui Boc.
"Domnul Emil Boc e un tânăr român încă în putere, cu oarecare calificare, care nu mai trebuie asistat, care trebuie trimis la muncă şi îşi va găsi de muncă. Nu ţineţi o ţară întreagă pentru a acorda în continuare asistenţă cui nu are nevoie. Daţi-le voie în ţara asta celor care vor să muncească să o facă în condiţii oneste. Ajutaţi-i doar pe cei care nu pot să muncească. De la domnul Boc la doamna Elena Udrea pot toţi să muncească, vă asigur", a spus Antonescu.
14:40 - Antonescu: Puterea pune pumnul în gura majorităţii - o perversiune pseudo-democratică
"Cea mai spectaculoasă, dureros de spectaculoasă, dintre premiere şi cea mai importantă pentru azi e următoarea: mai orice putere încearcă instinctiv şi în anumite limite, dacă e democratică, să pună pumnul în gura opoziţiei. S-a întâmplat chestiunea asta în cei 20 de ani bolnavi. Dar ca puterea să pună pumnul în gura majorităţii nu am mai pomenit şi vă atrag atenţia că asta este o perversiune pseudo-democratică la care, dacă stăpânul dumneavoastră vrea să vă supună, noi nu avem de ce accepta acest lucru", a spus Antonescu.
El a arătat că parlamentarii puterii sunt datori cu un vot în ceea ce priveşte moţiunea de cenzură, indiferent care va fi acesta.
"Sunteţi datori cu un vot, indiferent care este el. E dreptul dumneavoastră şi eu, unul, îl voi apăra. Dar ca să ajungem să fim conduşi de un Guvern care va avea susţinere zero voturi în incinta Parlamentului e de neaceptat. Dacă pretindem în continuare că suntem democraţi, că vrem democraţie, că nu dorim să ieşim din peisajul civilizaţiei democratice şi europene, asumaţi-vă azi răspunderea", a spus Antonescu.
14:35 - Liderul grupului UDMR din Cameră: UDMR face parte din coaliţia actuală, susţinem Guvernul
Liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Olosz Gergely, a declarat, joi, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că Uniunea sprijă Guvernul.
"Având în vedere faptul că UDMR face parte din coaliţia actuală, susţinem Guvernul", a spus el.
Deputatul UDMR a mai spus că nu este treaba Uniunii să găsească voturi pentru susţinerea moţiunii.
"Apreciem că nu este treaba noastră, ci este treaba opoziţiei ca să găsească voturi pentru susţinerea proiectului politic pe care astăzi ni-l prezintă", a arătat el.
Pe de altă parte, Olosz Gergely a precizat că grupul UDMR este prezent la dezbaterea moţiunii şi va fi prezent în sală şi la momentul votului.
14:05 - Blaga: Măsurile opoziţiei, o colecţie de lozinci care ar arunca ţara în haos
Senatorul PDL Vasile Blaga a declarat, miercuri, în plenul Parlamentului, că măsurile propuse de opoziţie în moţiunea de cenzură sunt "o colecţie de lozinci" care ar arunca ţara în haos.
El a spus că moţiunea "abordează superficial" problemele cu care se confruntă România, iar propunerea semnatarilor moţiunii de a fi organizate alegeri anticipate ar "adânci" criza economică.
"Singurele efecte nu ar fi decât aruncarea României într-un haos economic total", a apreciat Blaga.
El a vorbit despre situaţia României din ultimii 20 de ani, arătând că, în opinia sa, cel mai grav lucru pentru care sunt vinovaţi toţi oamenii politici este acela că lupta politică a fost transformată într-un război, în care "adversarii s-au transformat în duşmani". "Ne-am pierdut uzanţa să dialogăm", a adăugat Vasile Blaga.
El a mai spus că "nu este cinstit" să fie aruncate "toate relele din ultimii 20 ani" în spatele Guvernului Boc.
Totodată, Blaga a amintit faptul că în ultimii ani şi PSD a participat la guvernare, arătând că Acordul cu FMI a fost încheiat de Executivul român, în perioada în care PSD era la guvernare.
13:35 - Afişe cu mesaje antiguvernamentale, arborate de un grup de tineri la Parlament
Câţiva tineri care s-au recomandat ca aparţinând "Miliţiei spirituale", aflaţi la una din lojele sălii de plen a Parlamentului, au arborat, alternativ, mai multe pânze pe care erau afişate mesaje antiguvernamentale, în timpul discursului premierului Emil Boc pe tema moţiunii de cenzură.
"Guvernul Boc-Banca Mafiei", "Condamnaţi învăţătorii la un destin de cerşetori", "Sute de morţi pentru această clădire, Astăzi Mafia îşi dă întâlnire", "Parveniţi cu portofolii, Vinovaţi demoartea şcolii", "Preşedinte-jucător pe cadavrul de popor", "Teroriştii României: Roberta, Cotoi şi restul de oi", "Când numără Miss Roberta, se umflă pe loc Omerta", "Ţară dezbinată de o minte scelerată", erau mesajele afişate pe pânzele arborate la balcon de grupul de tineri.
Personalul de ordine de la Camera Deputaţilor aflat în zonă a încercat să înlăture afişele respective, fiind interpelat de deputatul PSD Adrian Solomon.
"Ce treabă aveţi, mă, aici? Hai, vedeţi-vă de treabă, chiar aţi înnebunit de tot?" le-a spus Solomon, îndepărtându-i, nonviolent, din loja respectivă, permiţând tinerilor să arboreze în continuare mesajele.
13:30 - Boc: Moţiunea este subţire de tot în soluţii şi reprezintă reţeta dezastrului garantat
Premierul Emil Boc a cerut parlamentarilor să respingă moţiunea de cenzură formulată la adresa Guvernului, arătând că documentul reprezintă reţeta dezastrului garantat şi drumul cel mai scurt spre falimentul ţării, fiind "subţire de tot" în ceea ce priveşte promovarea soluţiilor acoperite financiar.
"PDL şi PSD s-au întors la locul faptei cu o moţiune subţire de tot în soluţii, dar grăbindu-se să vândă iar iluzii. Sunt soluţii fără acoperire financiară şi cer respingerea moţiunii", a spus Boc parlamentarilor.
El a evocat şi un citat al lui Eugen Rădulescu, director în Banca Naţională a României, conform căruia "programul economic al PSD ar arunca România în afara lumii moderne".
13:00 - Boc: Soluţiile opoziţiei sunt de natură pamfletară
Soluţiile propuse de opoziţie în textul moţiunii de cenzură sunt de natură pamfletară şi ar majora deficitul bugetar cu peste 10% din PIB, agravând efectele crizei, a afirmat premierul Emil Boc, în plenul Parlamentului, la dezbaterea moţiunii.
"Aveţi de făcut o alegere majoră: mergem mai departe pe calea reformelor şi scoatem România din criză sau cedăm în faţa populismului şi compromitem şansa ţării de a ieşi din recesiune", a spus Boc parlamentarilor.
Şeful Guvernului a arătat din nou că tendinţa de a consuma mai mult decât se produce nu poate continua ca în anii anteriori şi că populismul şi demagogia măsurilor luate de fosta guvernare "au încărcat din greu" factura crizei în 2007 şi 2008 , ani complet rataţi, în opinia sa, în ceea ce priveşte atragerea fondurilor europene.
El a prezentat din nou date din care rezultă că numărul posturilor aprobate pentru sectorul bugetar a crescut, în intervalul 2007-2008, cu 135.000 locuri, iar cel al posturilor ocupate era la sfârşitul anului 2008 cu 118.000 mai mare decât totalul bugetarilor înregistraţi în 2006.
"Ce faci când suferi de o boală gravă ? Te tratezi chiar dacă medicamentul este dureros sau mori ? O asemenea alternativă am avut şi noi la o altă scară şi alte coordonate când am ales o guvernare bazată pe responsabilitate, nu pe populism. Ştiu că medicamentul cu gust amar nemulţumeşte oamenii obişnuiţi să primească mai mult decât se putea, dar acea cale ducea la faliment, prăpastie şi colaps", a spus Boc.
12:35 - Îmbrânceli la intrarea în loje între invitaţi ai deputaţilor liberali şi ofiţeri SPP
Deputaţii PNL Dan Radu Ruşanu, Dan Motreanu şi Alina Gorghiu au avut, miercuri, un schimb dur de replici cu ofiţerii SPP care interziceau accesul în loja rezervată publicului a patru invitaţi reprezentând Clubul bloggerilor liberali, existând chiar o îmbrânceală între un invitat şi un ofiţer SPP.
Conflictul a izbucnit în momentul în care cei trei deputaţi PNL au încercat să-i introducă pe invitaţi în loje, reprezentantul SPP postându-se efectiv în dreptul uşii şi refuzând categoric accesul invitaţilor.
Ofiţerul SPP, care a chemat imediat întăriri, le-a transmis deputaţilor PNL că a fost pus acolo de către secretarul general al Camerei, Gheorghe Barbu, pentru a-i lăsa să intre doar pe deputaţi.
În acel moment, Dan Radu Ruşanu i-a solicitat ofiţerului SPP să plece imediat din zona respectivă, apreciind că paza trebuie asigurată doar de către reprezentanţi ai Camerei, şi nu de către SPP, dar acesta a refuzat, s-a postat în dreptul uşii şi a blocat accesul invitaţilor din Clubul bloggerilor liberali.
O reprezentantă a Clubului bloggerilor liberali, îmbrăcată cu un tricou alb pe care scria "Sus moţiunea", a forţat intrarea în loje, îmbrâncind ofiţerul SPP şi reuşind să intre în holul care deserveşte lojele, împreună cu Ruşanu. Ofiţerul SPP a reacţionat imediat şi a imobilizat-o. Dan Radu Ruşanu a intervenit şi a încercat să o elibereze, adresându-se ofişerului SPP: "Nu vă e ruşine? Cum vă permiteţi?". "Cum îţi permiţi? Nu ai calitatea asta! E nepoliticos! Sunt chestor cu ordinea şi paza în Parlament", a continuat Ruşanu, demersul său fiind de natură să conducă la eliberarea invitatei.
SPP susţine că persoana care a încercat să împiedice accesul unor invitaţi ai liberalilor în lojele Parlamentului nu este angajat al Serviciului, în acea zonă atribuţii având doar personalul Direcţiei de Afaceri Interne a Camerei Deputaţilor.
"Persoana care ar fi încercat să împiedice accesul unor invitaţi în lojele sălii de plen din parlament nu este angajat al SPP. SPP nu are atribuţii în interiorul Palatului Parlamentului, cu excepţia protecţiei demnitarilor prezenţi în Parlament şi a accesului la intrarea în Palatul Parlamentului", a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al SPP, Bogdan Onea.
12:00 - Haşotti i-a dăruit lui Boc o carte cu foi albe, cu mesajul "Realizările Guvernului Boc în 2009-2010"
Senatorul PNL Puiu Haşotti i-a dăruit premierului Emil Boc, miercuri, în plenul Parlamentului, o carte cu foi albe, pe a cărei copertă de culoare portocalie scria "Realizările Guvernului Boc în 2009-2010".
"Vreau să dau un cadou primului-ministru, este o carte intitulată «Realizările Guvernului Boc 2009-2010», este portocalie. Este scrisă de un reprezentant al societăţii civile, Mihai Stănescu, este uşoară, se citeşte uşor", a spus Haşotti fluturând foile albe, nescrise ale cărţii.
11:50 - PDL are alocate 56 de minute la dezbaterea moţiunii, PSD - 54, PNL - 31, Guvernul - o oră
Birourile Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au stabilit, miercuri, numărul de minute alocate grupurilor parlamentare la dezbaterea moţiunii de cenzură, PDL beneficiind de 56 de minute, PSD de 54, iar Guvernul având la dispoziţie o oră.
Timpul total alocat intervenţiilor parlamentarilor grupurilor parlamentare este de 169 de minute.
PDL are rezervate 56 de minute, PSD - 54 de minute, PNL - 31 de minute, UDMR - 10 minute, grupul minorităţilor - 6 minute, UNPR - 9 minute, cei fără apartenenţă la grupuri - 3 minute.
Acest calcul a fost făcut conform algoritmului care alocă 20 de secunde pentru fiecare parlamentar.
Guvernului i s-au alocat 60 de minute, pe care le poate folosi la începutul şi la finalul dezbaterilor.
11:30 - Parlamentul a început dezbaterea moţiunii de cenzură
Şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, în care moţiunea de cenzură "Moţiunea României majoritare, moţiune populară", iniţiată de opoziţie, urmează să fie dezbătută şi supusă votului, a început, marţi dimineaţă.
La şedinţă, care a început cu o întârziere de circa 30 de minute faţă de ora anunţată, şi-au anunţat prezenţa 349 din cei 470 de parlamentari. Reuniunea este condusă de preşedintele Senatului, Mircea Geoană.
Premierul Emil Boc şi ceilalţi membri ai Executivului participă la dezbaterea moţiunii. Boc a afirmat, la sosirea la Palatul Parlamentului, că membrii opoziţiei trebuie să aibă emoţii pentru rezultatul votului la moţiunea de cenzură şi nu reprezentanţii Guvernului. El a mai spus, înainte de dezbaterile asupra moţiunii de cenzură, că înţelege nemulţumirea oamenilor afectaţi de criză, dar că şi aceştia trebuie să înţeleagă că Guvernul a făcut "exact ce trebuia" pentru a limita efectele acestei crize şi a permite ieşirea din recesiune.
La dezbaterea moţiunii asistă, de la balcoanele sălii de plen, peste 100 de persoane.
Odată cu dezbaterea moţiunii, în Bucureşti au loc proteste masive ale sindicaliştilor. În jurul orei 11.00, circa 20.000 de protestari adunaţi în Piaţa Victoriei au plecat în marş spre Parlament, unde vor aştepta rezultatul votului la moţiunea de cenzură, coloana de manifestanţi fiind însoţită de liderul PSD Victor Ponta, care avea la gât un steag tricolor şi o şapcă cu însemnele CNSLR-Frăţia, de Marian Vanghelie, Rovana Plumb şi Dan Nica.
Citește pe alephnews.ro: SURSE: Nicolae Ciucă demisionează din funcția de lider al partidului PNL, după EXIT POLL
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
EXIT POLL Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Marcel Ciolacu – 25%, Elena Lasconi 18%, Călin Georgescu 16%, George Simion 15%
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe