- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (08.06.2015, 18:23)
- Alina Novaceanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Moţiunea de cenzură depusă de PNL a fost citită în plenul Parlamentului
Senatorul PNL Viorel Badea a citit, luni, în plenul Parlamentului, moţiunea de cenzură intitulată "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!", dezbaterea şi votul asupra moţiunii urmând să aibă loc vineri.
Urmărește
725 afișări
Moţiunea de cenzură depusă de PNL a fost citită în plenul Parlamentului (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)
Şedinţa plenului comun al celor două Camere a fost prezidată de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a anunţat prezenţa a 183 de parlamentari.
Birourile Permanente ale celor două Camere au decis, luni, ca moţiunea de cenzură a PNL să fie citită luni, la ora 17.30, iar dezbaterea şi votul să fie vineri de la ora 10.00.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
Liderul deputaţilor liberali, Ludovic Orban, a precizat, după şedinţa Birourilor Permanente, că această decizie a fost luată de majoritatea parlamentară şi că liberalii propuseseră ca moţiunea să fie dezbătută joi, în final stabilindu-se ca moţiunea să fie dezbătută şi votată vineri dimineaţă, de la ora 10.00.
"S-a decis ce a vrut majoritatea guvernamentală. Citirea moţiunii de cenzură - astăzi de la ora 17.30. Dazbaterea şi votul asupra moţiunii de cenzură încep vineri de la ora 10.00. Asta a fost propunerea majorităţii guvernamentale. Noi am solicitat, dacă tot se citeşte astăzi moţiunea, să fie dezbaterea şi votul la motiune joi, aşa cum a fost procedura. A trecut propunerea majorităţii. Nu mă nemulţumeşte. În ceea ce ne priveşte, noi vom fi mobilizaţi. Chiar dacă ar fi pus moţiunea de cenzură duminica, tot mobilizaţi am fi fost", a afirmat Ludovic Orban.
El a arătat ca vineri nu este o zi în care în mod uzual sa fie şedinte în plen: "Vineri, de regulă, este o zi care nu este zi de plen. În mod uzual, parlamentarii nu sunt foarte obişnuiţi să vină în plenul Camerei şi al Senatului. În mod evident, fiind totuşi o moţiune de cenzură, să aibă bunul simţ şi reprezentanţii majorităţii guvernamentale să facă bine să vina la vot".
Liderul deputaţilor liberali a mai spus că PNL nu are încă un punct de vedere al UDMR privind moţiunea de cenzură: "Nu avem încă un punct de vedere al UDMR. Cu parlamentarii PSD, UNPR, PC şi PLR purtăm negocieri individuale".
PNL a depus, vineri, la Parlament moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Ponta, care este semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi doi de la grupul-democrat, restul fiind deputaţi şi senatori PNL. Moţiunea este intitulată "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!".
În moţiunea de cenzură se arată că Ponta ar fi vrut să ajungă preşedintele României "prin sabotarea deliberată a românilor din Diaspora" şi că "este timpul să recunoască şi să părăsească puterea".
"Dacă Victor Ponta a blocat, cu rea intenţie, votul românilor la alegerile prezidenţiale pentru străinătate, acum recidivează. Refuză organizarea alegerilor parţiale locale şi parlamentare. Pentru acest lucru, care este un derapaj grav de la normele democratice, el trebuie sancţionat. Victor Ponta a fost trimis acasă deja, la prezidenţiale. Acelaşi lucru trebuie să-l facem şi noi, astăzi, aici, în Parlament!", se menţionează în moţiune.
"Domnule Ponta, aţi vrut să ajungeţi Preşedintele României prin sabotarea deliberată a românilor din Diaspora. E timpul să recunoaşteţi şi să părăsiţi puterea. (...) Pentru a-şi conserva privilegiile politice, este evident de ce Ponta şi PSD sunt dispuşi să blocheze dreptul universal la vot", se mai spune în moţiune.
"Stimaţi parlamentari, dacă veţi vota moţiunea de cenzură înseamnă că aţi înţeles deja mesajul dat de alegători în noiembrie 2014. Atunci, românii din străinătate au ieşit în stradă şi au strigat «Vrem să votăm!». Acum, românii din ţară - mulţi dintre ei - nu au reprezentanţi. Nu ies şi nu-şi strigă nemulţumirea în stradă, dar vocea lor e exprimată de instanţele din România, care, rând pe rând, obligă Guvernul Ponta să organizeze alegeri. Dacă nu veţi vota moţiunea de cenzură, veţi arăta că sunteţi rupţi de cetăţeni, de proprii voştri alegători. A vota împotriva moţiunii de cenzură echivalează cu a gira acţiunile nedemocratice ale Guvernului Ponta, a fi de acord cu blocarea votului în Diaspora şi în ţară, a accepta subminarea principiilor democratice. Stimaţi parlamentari, când veţi merge în faţa urnelor de vot, pentru a vă pronunţa asupra acestei moţiuni de cenzură, vă rog să vă amintiţi că, aşa cum spuneam la început, alegerile reprezintă fundamentul democraţiei, în timp ce reprezentarea este esenţa democraţiei", se mai menţionează în moţiune.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe