- Home
- Politic
- (27.10.2020, 12:40)
- Tatiana Pascovschi , Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nicolae Bănicioiu rămâne fără imunitate parlamentară: 202 deputaţi au votat „pentru”, iar 12 „împotrivă”
- Nicolae Bănicioiu rămâne fără imunitate parlamentară, după ce 202 deputaţi au votat „pentru”, iar 12 „împotrivă”
- Bănicioiu a fost acuzat de procurorii DNA de mită şi trafic de influenţă
- Bănicioiu a fost ministrul Tineretului şi Sportului, iar apoi al Sănătăţii în guvernul Ponta. În prezent este membru al grupului parlamentar Pro România
- Printre politicienii care au rămas fără imunitate parlamentară, de-a lungul timpului, se află Dan Şova, Darius Vâlcov şi Elena Udrea
Urmărește
4720 afișări
Nicolae Bănicioiu rămâne fără imunitate parlamentară
Nicolae Bănicioiu rămâne fără imunitate parlamentară, după ce 202 deputaţi au votat „pentru”, iar 12 „împotrivă”. De la grupul parlamentar Pro Europa a votat doar Adrian Radu Pau. Anterior, social-democraţii şi liberalii au anunţat că vor vota la vedere în favoarea cererii DNA de ridicare a imunităţii parlamentare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a recomandat plenului ridicarea imunităţii deputatului Nicolae Bănicioiu, fost ministru în Guvernul Ponta, acuzat de procurorii DNA de trafic de influenţă şi luare de mită.
Procurorii au cerut Camerei Deputaţilor ridicarea imunităţii pentru Nicolae Bănicioiu, fost ministru din perioada 2012 – 2014, acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă pe lângă ministrul Sănătăţii din acea perioadă.
Procurorii fac o investigaţie care vizează suspiciuni de corupţie în contextul comercializării de bunuri de uz medical către spitalele publice din Bucureşti şi judeţul Ilfov, aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii.
Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referatul cauzei, pentru a fi sesizată Camera Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de o persoană, deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcţia de ministru, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată.
Cine este Nicolae Bănicioiu. Acuzaţiile procurorilor DNA
Nicolae Bănicioiu este un politician cu ştate vechi la ai săi 41 de ani. A avut până acum 4 mandate de deputat şi a fost de două ori ministru. Ajunge în parlament în 2004. Din 2012 până în 2014 a deţinut protofiliul ministerului Tineretului şi Sportului, iar apoi până în 2015 a fost ministrul al Sănătăţii în guvernul Ponta.
El este considerat unul dintre autorii morali ai tragediei de la Colectiv. Cu toate acestea, în 2016 este ales din nou parlamentar pe listele PSD. Din 2018 el a migrat către grupul parlamentar Pro România. Activitatea parlamentară este una modestă. În cei patru ani de mandat a avut doar 16 luări de cuvânt şi 17 propuneri legislative iniţiate, dintre care 3 promulgate. A fost membru în patru comisii parlamentare.
Scandalurile s-au ţinut de politicianul Nicolae Bănicioiu şi până la cazul Colectiv. În 2010, numele lui apare în dosarul ”Sex cu fotomodele”, unde a fost audiat doar în calitate de martor.
Bănicioiu pierde imunitatea parlamentară pentru acuzaţiile procurorilor de luare de mită şi trafic de influenţă. Dosarul este legat de perioada când era ministrul al Tineretului şi Sportului. Procurorii spun că ar fi luat suma de 1.292.000 de lei de la un om de afaceri pentru că ar fi avut influenţă asupra ministrului Sănătăţii din acea perioadă. Bănicioiu ar fi luat mită alte 2 milioane de lei în perioada când era ministru al Sănătăţii.
„Avem tot ce ne trebuie. Medicii noştri pot gestiona situaţia. Din Franţa şi Germania, din foarte multe părţi, am primit astfel de solicitări. Momentan, noi ne descurcăm foarte bine, iar medicii noştri pot face faţă cu brio oricărei situaţii", spunea Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii, pe 1 noiembrie 2015.
Acuzaţiile procurorilor DNA:
„În calitate de ministru, ar fi acceptat promisiunea a doi oameni de afaceri şi ar fi primit direct, de la unul dintre acesţia, suma totală de 1.292.122 lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra ministrului Sănatăţii”. (Sursa: pna.ro )
„Sunt pentru a se ridica imunitatea deoarece nu am nimic de ascuns şi cred că totuşi clarificarea cât mai rapidă a situaţiei, va fi în interesul tuturor”, a spus Bănicioiu pe pagina sa de Facebook.
Politicieni rămaşi fără imunitate parlamentară
În 2015, Dan Şova, Darius Vâlcov şi Elena Udrea au rămas fără imunitate politică. În 2014, Ecaterinei Andronescu i-a fost revocat acest drept, după ce a fost acuzată în dosarul Microsoft
În anul 2015, Dan Şova îşi pierde imunitatea parlamentară, după ce senatorii au fost de acord ca acesta să fie judecat în cazul „CET Govora”, dosar în care este acuzat de trafic de influenţă.
În acelaşi an, fostul Ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, rămâne şi el fără imunitate politică, în urma şedinţei de plen a Senatului. Acesta a fost acuzat de trafic de influenţă într-un dosar în care ar fi luat mită două milioane de euro.
Tot în 2015, Elena Udrea, îşi pierde imunitatea, după ce colegii săi au aprobat cererea DNA de urmărire penală în dosarul Gala Bute, în care aceasta este acuzată pentru luare de mită.
Pe această listă intră şi Ecaterina Andronescu, care în 2014 s-a început urmărirea sa, în dosarul Microsoft.
Parlamentarii beneficiază de această imunitate, pentru a putea să îşi exercite liber mandatul.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36