Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la Preşedinţia României

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidat al Partidului Naţional Liberal la Preşedinţia României, cu unanimitate de voturi în Consiliul Naţional al partidului, desfăşurat duminică.

Urmărește
290 afișări
Imaginea articolului Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la Preşedinţia României

După un discurs în care a exprimat ceea ce îşi doreşte pentru România, Nicolae Ionel Ciucă a fost desemnat oficial candidat la Preşedinţia României, din partea PNL.

El a spus că îşi asaumă să conducă agenda dezvoltării unei „mari strategii”.

„În legătură cu parcursul european al Republicii Moldova, România va continua să sprijine cu toată puterea sa îndeplinirea acestui deziderat, în timp ce relaţia cu Ucraina rămâne un angajament pentru apărarea democraţiei şi apărării securităţii regionale. Avem nevoie de o dezbatere publică reală pentru crearea unei mari strategii a României care să reflecte obiectivele noastre pe termen lung şi să fie adaptată la provocările de azi. Îmi asum să fiu cel care conduce această agendă, pentru că preşedintele trebuie să aibă o înţelegere solidă a geopoliticii, experienţă pe scnea politicii internaţionale şi o abordare sănătoasă a priorităţilor de securitate”, a spus Nicolae Ciucă.

El a afirmat că România trebuie să continue să construiască punţi „care să ne conecteze la cele mai de succes ţări de lume”.

„Am aderat cu succes la NATO şi al UE, acum ne aşteaptă noi repere. Trebuie să finalizăm procesul de integrare deplină în Schengen, să devenim membri cu drepturi depline ai OCDE şi să ne îndreptăm spre zona euro”, a mai spus Ciucă.

Ciucă a mai spus că îşi doreşte „o economie vie şi dinamică” în care să conteze ideile şi munca. Îşi doreşte susţinerea antreprenorilor, reducerea birocraţiei şi atragerea de investiţii care aduc locuri de muncă. De asemenea, îşi mai doreşte prosperitate pentru satul românesc: „Trebuie să credem în clasa de mijloc din mediul rural şi să venim cu politici concrete care să o dezvolte şi să consolideze. Agricultura trebuie să devină un motor economic”, a mai spus Ciucă.

Educaţia şi Sănătatea, tematici abordate

Ciucă a vorbit şi despre sistemul de sănătate, care „trebuie să fie accesibil pentru toţi, să fie unul modern şi eficient, atent la nevoile oamenilor”: „Avem nevoie de investiţii în spitale, în echipamente, dar mai ales în cei care salvează vieţi”.

De asemenea, a mai spus că România are nevoie de un proiect pe termen lung pentru educaţie.

„Vreau să pregătim tinerii pentru viitor, să punem accent pe inovaţie şi cercetare, să avem şcoli şi universităţi de care să fim mândri. Pentru că viitorul educaţional al tinerilor e viitorul societăţii în ansamblu. Şi grija pentru mediu înseamnă grija pentru ziua de mâine. Vedem cu toţii cât de grave sunt efectele inundaţiilor din sudul Moldovei. România trebuie să devină un lider în energie verde şi protejarea naturii, să lăsăm generaţiilor viitoare o ţară curată şi sănătoasă”, a declarat preşedintele PNL, candidat la preşedinţie.

Ciucă a mai spus că va fi, în calitate de preşedinte, „garantul păcii sociale”.

„Nu pot promite ceea ce este ireal, populist şi amăgitor pentru oameni. În schimb pot să îmi asum că voio promova cu toată puterea o atmosferă de respect şi încredere. Ca militar am fost mereu fidel ţării şi am apărat-o când a fost nevoie. Ca politician înţeleg fidelitatea mea faţă de ţară ca promovare a respectului şi a încrederii”, a afirmat Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici