Nicolae Ciucă: pregătim o rectificare pozitivă

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că Guvernul pregăteşte o rectificare pozitivă. Prioritate are finanţarea măsurilor guvernamentale incluse în pachetele de sprijin pentru economie şi pentru cetăţeni, a precizat Ciucă.

286 afișări
Imaginea articolului Nicolae Ciucă: pregătim o rectificare pozitivă

Nicolae Ciucă: pregătim o rectificare pozitivă

„Rectificarea bugetară pe care o vom aproba asigură perspectiva unei bune funcţionări a serviciilor publice oferite cetăţenilor, plata drepturilor sociale, precum şi finanţarea programelor şi schemelor de ajutor de stat destinate susţinerii economiei. Pregătim o rectificare pozitivă, iar prioritate are finanţarea măsurilor guvernamentale incluse în pachetele de sprijin pentru economie şi pentru cetăţeni, reducând, în acelaşi timp, cheltuielile pentru bunuri şi servicii ale tuturor ministerelor”, a anunţat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Banii de la rectificare vor fi folosiţi şi pentru investiţii.

„Alocăm fonduri suplimentare susţinerii investiţiilor importante în economie, aşa cum ne-am angajat prin Programul "Sprijin pentru România". Bugetul schemei de ajutor de stat va creşte de la 6,38 miliarde lei la 7,37 miliarde lei, calificându-se investiţiile de cel puţin 1 milion de euro în industria alimentară, producerea materialelor de construcţii, producerea de piese auto şi industria hârtiei. Continuăm să menţinem măsurile de protejare a cetăţenilor, de susţinere a serviciilor publice esenţiale - activităţile în spitale, în şcoli, în toate instituţiile statului -, precum şi activitatea din industria alimentară şi a IMM-urilor. Sunt sectoarele de activitate cu pondere substanţială în bugetul de stat”, a mai spus premierul.

Nicolae Ciucă a mai anunţat că în septembrie va primi evaluarea completă a măsurilor privind preţurile carburanţilor.

„Totodată, ne aflăm la jumătatea perioadei de implementare a deciziei de compensare a creşterii preţului la carburanţi. De la momentul luării deciziei, preţul la carburant a scăzut. Prin urmare, la sfârşitul lunii septembrie vom avea evaluarea completă a efectelor măsurii guvernamentale, o soluţie bună având în vedere că am putut cu toţii să observăm impactul pe care l-a produs în reglarea preţului la carburanţi”, a precizat Nicolae Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici