Ce şanse sunt ca Viorica Dăncilă să candideze la Preşedinţie. Ce spun liderii PSD

Niculae Bădălău, lider al PSD Giurgiu şi ministru al Economiei spune, pentru MEDIAFAX, legat de anunţul Vioricăi Dăncilă, potrivit căruia dacă partidul îi va cere să candideze la preşedinţie o va face, că este de apreciat mesajul, important fiind însă ca PSD să câştige.

1244 afișări
Imaginea articolului Ce şanse sunt ca Viorica Dăncilă să candideze la Preşedinţie. Ce spun liderii PSD

Niculae Bădălău: Este de apreciat faptul că doamna preşedintă Dăncilă se oferă să candideze

"Este de apreciat faptul că doamna preşedintă Dăncilă vrea să candideze sau se oferă să candideze. În acest moment sunt nişte măsurători şi, în funcţie de aceste măsurători, CEX- ul va lua decizia cea mai bună. Eu nu am nimic împotriva niciunei candidaturi, ceea ce eu îmi doresc este ca candidatul propus de Partidul Social Democrat să câştige alegerile. Şi aici avem foarte mulţi oameni valoroşi: doamna preşedintă Dăncilă, domnul ministru Teodorovici, doamna Firea, cei care s-au oferit să candideze cu siguranţă că sunt oameni de partid, ideea este sa realizăm o coeziune şi tot partidul să se mobilizeze pentru a câştiga alegerile. Partidul Social Democrat tot timpul a oferit candidaţi buni. Mi s-a părut o declaraţie responsabilă, o declaraţie de asumare, pentru ca nu e simplu ca preşedinte să-ţi asumi o asemenea sarcină", a declarat Niculae Bădălău, pentru MEDIAFAX.

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a declarat, joi, că dacă partidul îi va cere să candideze la alegerile prezidenţiale, va accepta ce spune formaţiunea şi nu va da înapoi, menţionând însă că opţiunea sa este să meargă în spatele altui candidat. "Nu am luat încă în calcul acest lucru, am considerat că voi merge cu un candidat, iar eu ca prim ministru şi preşedinte PSD îl voi sprijini. Dar nu vreau să creadă că sunt un om laş. Dacă partidul îmi va cere acest lucru şi va crede că este singura soluţie, voi accepta ceea ce spune partidul. Dar în acest moment, eu cred că este bine să avem un candidat şi eu să sprijin acel candidat. (...) Dacă nu există o altă opţiune care efectiv să ne ducă spre turul II, dacă partidul va cere, nu voi face un pas înapoi, dar opţiunea mea este să merg în spatele altui candidat", a spus Viorica Dăncilă, la DC News.

Mihai Weber (PSD Gorj): Cred că s-a spus foarte clar că vom avea o măsurătoare pe fiecare candidat

Preşedintele PSD Gorj Mihai Weber a declarat, pentru MEDIAFAX, legat de nunţul Vioricăi Dăncilă, potrivit căruia dacă partidul îi va cere să candideze la preşedinţie o va face, că în momentul de faţă se fac nişte sondaje, iar rezultatul acestora va fi hotărâtor pentru desemnarea candidatului.

"Eu zic că sunt lucruri care s-au interpretat în fel şi chip. Cred că s-a spus foarte clar că vom avea o măsurătoare pe fiecare candidat în parte şi sigur că, atunci când se va decide o direcţie, o persoană, o variantă, atunci tot partidul trebuie să îşi concentreze energiile astfel încât persoana respectivă să aibă cele mai mari şanse să câştige preşedinţia României.

Şi-au anunţat anumiţi colegi intenţia de a candida, de aceea e necesară această măsurătoare, acest sondaj, să vedem care e potenţialul fiecăruia dintre cei care şi-au anunţat intenţia, iar doamna premier a spus cât se poate de clar, că dacă partidul îi va cere acest lucru, am ascultat şi eu cu foarte mare atenţie, dacă nu există altă soluţie sau dacă toate direcţiile converg către dânsa, pentru a nu se considera că face pas în spate atunci când i se cere sau că este un act de laşitate, asta a spus, că dacă va fi cazul, dar în niciun caz nu a spus 《voi fi eu în mod hotărât, obligatoriu, îmi doresc şi aşa mai departe》. Haideţi să nuanţăm exact discuţiile!", a declarat Mihai Weber, preşedintele PSD Gorj, pentru MEDIAFAX.

Întrebat dacă este împotriva candidaturii lui Dăncilă, Weber a completat: "Nu, nu am nimic împotrivă. Dimpotrivă, cred că este un om care a dovedit, în ultima perioadă, că are şi capacitate de a coagula, de a administra şi are toate atuurile să poată să candideze, dar ţine numai strict de dorinţa pe care echipa partidului o va spune şi sigur având în spate ceva foarte clar fundamentat, deci nişte măsurători extrem de obiective. E posibil să măsoare şi un candidat independent, candidat sau persoană care nu face parte din tabăra simpatiilor ideologiei social-democrate, e foarte bine să se vadă exact care e dorinţa cetăţenilor, care este dorinţa electoratului, că asta ne dorim, că dacă nu ţii cont de ceea ce îşi doresc oamenii, pleci cu şanse minime, dacă te pliezi exact pe dorinţa cetăţenilor, atunci sigur că pleci din altă poziţie"

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a declarat, joi, că dacă partidul îi va cere să candideze la alegerile prezidenţiale, va accepta ce spune formaţiunea şi nu va da înapoi, menţionând însă că opţiunea sa este să meargă în spatele altui candidat.

Semnalele liderilor PSD din ţară legat de o posibilă candidatură a Vioricăi Dăncilă la preşedinţie

Liderii PSD din ţară, contactaţi de MEDIAFAX, spun, după anunţul Vioricăi Dăncilă, potrivit căruia dacă partidul îi va cere să candideze la preşedinţie o va face, că sunt importante sondajele realizate acum, iar unii avansează ideea că premierul are toate calităţile pentru a fi prezidenţiabil.

"Vă pot spune despre doamna premier ca politician cu experienţă, atât în politica internă, cât şi în politica internaţională. Conduce astăzi Guvernul cu rezultate foarte bune, conduce cel mai mare partid din România şi, dacă sondajele vor fi în favoarea sa, cred că este pregătită să îşi asume o candidatură. În PSD sunt mulţi colegi pregătiţi să candideze la alegerile prezidenţiale, preşedintele partidului evident fiind unul dintre ei. Are toate calităţile pentru un preşedinte de ţară. Este un om de echipă, o persoană onestă şi cred că acestea sunt calităţile pentru un preşedinte de ţară, pentru că în ultimii ani, din păcate, preşedinţii de ţară au împărţit România în două şi au fost într-un conflict continuu", a declarat Marius Dunca, preşedinte PSD Braşov, pentru MEDIAFAX.

”În cursul zilei de luni avem Comitetul Executiv, iar candidatul va fi stabilit în Congresul din 3 august. Dacă congresul alege un candidat, cu siguranţă Organizaţia PSD Alba îl va susţine”, a spus şi preşedintele PSD Alba, Ioan Dârzu, pentru MEDIAFAX.

Preşedintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, a spus că filiala aşteaptă rezultatele sondajului de opinie intern care va avea loc în PSD şi care va releva cel mai bine clasat candidat.

”Tot partidul va trebui să susţină, apoi, acest candidat cel mai bine clasat în sondaj”, a precizat Nasra.

Preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, a declarat corespondentului MEDIAFAX, întrebat dacă trebuie Viorica Dăncilă să candideze din partea partidului la alegerile prezidenţiale, că "în forurile superioare se decide acest lucru. Din punctul meu de vedere, cel mai bine poziţionat în rândurile noastre trebuie să candideze. Care va fi, o să vedem, discutăm luni. Aşteptăm rezultatele sondajelor, rezultatele discuţiilor, cine îşi doreşte să participe, că până la urmă, poţi să fii bine poziţionat în sondaj şi să nu-ţi doreşti să candidezi".

De asemenea, preşedintele PSD Timiş, Călin Dobra, a precizat că "luni avem Comitetul Executiv şi se discută acest subiect. Este demarat un sondaj, o să vedem sondajul şi o să vedem ce hotărăşte partidul".

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a declarat, joi, că dacă partidul îi va cere să candideze la alegerile prezidenţiale, va accepta ce spune formaţiunea şi nu va da înapoi, menţionând însă că opţiunea sa este să meargă în spatele altui candidat.

În PSD sunt sondaţi, la această oră, pentru desemnarea prezidenţiabilului: Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu, Călin Popescu Tăriceanu (candidat comun al alianţei) şi un candidat din exteriorul PSD al cărui nume nu a fost făcut public.

Taguri:
badalau,
dancila,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici