Nicuşor Dan nu exclude ca USR să aibă miniştri într-un eventual Guvern Cioloş, deşi nu îi va propune

Liderul USR, Nicuşor Dan, a declarat, vineri, la Suceava, că în condiţiile în care în urma alegerilor va exista o majoritate care să susţină un Guvern Cioloş, USR nu va propune miniştri, dar nici nu va respinge numirea de membrilor săi în Executiv, tranmite corespondentul MEDIAFAX.

766 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan nu exclude ca USR să aibă miniştri într-un eventual Guvern Cioloş, deşi nu îi va propune

Nicuşor Dan nu exclude ca USR să aibă miniştri într-un eventual Guvern Cioloş, deşi nu îi va propune (Marian Ilie/ Mediafax Foto)

Nicuşor Dan a spus într-o conferinţă de presă organizată la Suceava că dacă va exista, în urma alegerilor parlamentare, o majoritate în Parlament care îl susţine pe Dacian Cioloş, USR nu va face nici o alianţă cu partidele care susţin această formulă de guvern, ci va negocia direct cu Dacian Cioloş.

„Nu vom face alianţă cu niciunul dintre partidele care îl susţin pe Dacian Cioloş şi vom negocia exclusiv cu primul ministru. Vom negocia pe program astfel încât elemente din programul nostru să fie în programul de guvernare cu termene de realizare”, a spus Nicuşor Dan.

El a menţionat că USR nu va solicita posturi de miniştri sau secretari de stat, dar nici nu va refuza nominalizarea unor membri USR în astfel de funcţii dacă propunerea vine de la Dacian Cioloş.

„Nu vom solicita miniştri sau secretari de stat. Vom lăsa primului ministru această alegere. Vom avea doar un cuvânt de spus doar asupra miniştrilor pe care îi propune primul ministru sau alte partide. Nu vrem să avem persoane controversate în Guvernul pe care noi să-l susţinem în Parlament. Dacă primul ministru consideră că într-un anumit domeniu persoana cea mai competentă e în USR şi persoana respectivă doreşte, evident că are acceptul nostru să fie în Guvern”, a spus liderul USR.

El a explicat că deşi ceea ce propune pare o formulă artificială, aceasta are legătură cu situaţia actuală din România unde oamenii competenţi fug de partide politice.

„Teoretic, partidele reuşesc să aducă în sânul lor persoanele cele mai competente din societate care vor să se implice politic şi este o competiţie între ele şi oamenii aleg care este echipa cea mai competentă. Teoria asta nu funcţionează în România. Oamenii competenţi fug de partide politice şi atunci interesul nostru pentru care milităm este ca persoane competente să fie în poziţii ministeriale, fie că ele sunt fie că ele nu sunt într-un partid politic”, a conchis Nicuşor Dan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici