Noul ministru al Sănătăţii despre proiectul carantinării: ”Proiectul va fi discutat în Guvern”

Noul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat că proiectul privind modul în care se calculează carantina în localităţi trebuie să fie discutat în Guvern, împreună cu specialiştii în domeniu.

3403 afișări
Imaginea articolului Noul ministru al Sănătăţii despre proiectul carantinării: ”Proiectul va fi discutat în Guvern”

În prima conferinţa de presă organizată după ceremonia de învestitură, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat că orice proiect legat de modul în care se stabileşte carantina la nivelul localităţilor va fi discutat de Guvern şi împreună cu specialiştii.

„Este un proiect care trebuie discutat la nivel guvernamental, dar, de asemenea, pentru care părerea specialiştilor trebuie luată în considerare”, a declarat Mihăilă.

Noul ministru a mai spus că are în plan o reorganizare şi o eficientizare la nivelul Ministerului Sănătăţii şi la nivelul DSP-urilor. „Am început evaluarea directorilor din DSP-uri şi vom continua acest lucru, acesta este primul pas. Dacă este vorba să vorbesc despre nevoi în Ministerul Sănătăţii, este nevoie de digitalizare”, a mai spus Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătăţii a precizat că principala problemă a sistemului este numărul mic de paturi de la ATI. În ceea ce priveşte spitalele din MApN şi SRI, Ioana Mihăilă a declarat că nu există intenţia de a fi trecute în subordinea Ministerului Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici