Obiectivele Guvernului: întărirea instituţiilor, bunăstare, corectitudine şi bun-simţ

Guvernul îşi propune, în programul despre care afirmă că este "expresia unei viziuni privind viitorul României ca stat puternic", câteva obiective, precum întărirea instituţiilor, bunăstare, corectitudine şi bun-simţ, prevederile fiind neschimbate faţă de programul de guvernare aprobat în 2012.

Urmărește
336 afișări
Imaginea articolului Obiectivele Guvernului: întărirea instituţiilor, bunăstare, corectitudine şi bun-simţ

Obiectivele Guvernului: întărirea instituţiilor, bunăstare, corectitudine şi bun-simţ (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Acest program apare într-un moment istoric şi se bazează pe conlucrarea mai multor forţe politice, în scopul realizării unei Românii puternice", se arată în introducerea Programului.

Guvernul mai arată că "acest program este expresia unei viziuni privind viitorul României ca stat puternic şi va fi susţinut de o strategie naţională de dezvoltare pe termen mediu şi lung".

PROGRAMUL DE GUVERNARE

Executivul precizează că "soluţia pe care o susţine este aceea de a întări instituţiile statului, de a aduce bunăstare, corectitudine şi bun-simţ", şi continuă: "O Românie puternică are ca scop relansarea economiei şi susţinerea clasei de mijloc, înseamnă dreptate socială şi sprijin pentru românii afectaţi de criză, înseamnă instituţii corecte şi drepte, înseamnă un stat puternic, cu şanse în lumea care se schimbă sub ochii noştri".

În document se menţionează faptul că "elaborarea prezentului program a ţinut cont de o serie de factori care creează premisele de evoluţie a României pentru următorii ani".

"Este vorba despre situaţia economică dificilă din Uniunea Europeană - cel mai important partener comercial al nostru - despre aşteptările populaţiei, despre angajamentele pe care România şi le-a asumat în faţa partenerilor săi europeni şi euroatlantici, precum şi despre realitatea economică şi socială din ţară. Toate acestea impun o abordare responsabilă a actului de guvernare, care să servească intereselor imediate ale cetăţenilor, dar şi obiectivelor pe termen mediu şi lung ale societăţii româneşti", se afirmă în Program.

Potrivit Executivului, evaluarea obiectivă a realităţii economice şi sociale din ţară relevă că România se află în acest moment pe drumul cel bun al dezvoltării sustenabile, deşi se confruntă în continuare cu efectele unei crize economice gestionate deficitar până în 2012.

"O parte din nedreptăţile comise de guvernările PDL au fost reparate, guvernarea a devenit mult mai preocupată de problemele reale ale populaţiei, iar mediul economic a primit semnale favorabile din partea Guvernului. Totuşi, anii în care austeritatea a fost singura politică implementată şi-au spus cuvântul, iar îndreptarea tuturor erorilor comise începând din 2009 şi până în primăvara lui 2012 necesită o acţiune susţinută, de lungă durată", se arată în documentul cu carte Executivul se va prezenta în faţa Parlamentului.

În acest context, Guvernul îşi propune "să continue lucrurile bune pe care le-a început" şi menţionează că "obiectivul central constă în realizarea unui echilibru corect între consolidarea fiscală sustenabilă şi relansarea economică, între economic şi social, între nevoia unui stat puternic şi reducerea risipei din banul public".

"Vom promova un set coerent de politici macroeconomice menite să susţină mediul de afaceri, să refacă atractivitatea investiţională a României, să conducă la crearea de noi locuri de muncă şi să ofere o evoluţie favorabilă nivelului de trai al populaţiei", promite Executivul.

"Propunem aşadar o bună guvernare, care să redea românilor speranţa, demnitatea şi mândria de a trăi în ţara lor. (..) Societatea românească are nevoie în continuare de o guvernare care să urmeze modelul social european, care a dovedit că este aproape de oameni, că poate introduce mai multă justiţie socială şi că poate oferi o direcţie de evoluţie spre dezvoltarea durabilă", se mai precizează în Program.

Un alt principiu pe care se întemeiază prezentul program, potrivit Executivului, este cel al respectului faţă de opoziţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici