- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (11.12.2018, 17:54)
- Diana Grigore
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Olguţa Vasilescu acuză Opoziţia că nu a votat Legea pensiilor deoarece voia avantaje pentru anumite categorii
Fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, marţi, că parlamentarii Opoziţiei nu au votat în Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor Legea pensiilor, deoarece voiau scăderea vârstei de pensionare pentru anumite categorii şi mai multe avantaje.
Urmărește
1291 afișări
Olguţa Vasilescu acuză Opoziţia că nu a votat legea pensiilor deoarece voia avantaje pentru anumite categorii
„Nu au fost amendamente de natură să modifice legii. Nu s-a mers pe un impact mai mare, ceea ce este foarte bine pentru că ne-am dorit ca această lege să fie aplicabilă. Dacă ne uităm pe amendamentele opoziţiei, care nu a votat această lege, USR a votat împărţit, grupul PNL a votat împotrivă, dacă ne uităm pe amendamentele opoziţiei o să vedem că ar fi vrut scăderea vârstei de pensionare la mai multe categorii şi mai multe avantaje. Noi credem că toţi trebuie să beneficiem de aceleaşi condiţi”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, după şedinţa Comisiei pentru muncă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia înarmează trupele nord-coreene cu arme de infanterie la frontiera cu Ucraina
-
Noi percheziţii în R. Moldova: Gruparea „ŞOR” oferă oamenilor bani pentru a-l vota pe Stoianoglo
-
Kemi Badenoch, noul lider al Partidului Conservator din Marea Britanie
-
Inundaţii în Spania. Premierul anunţă cea mai mare desfăşurare militară pe timp de pace. 211 morţi
Întrebată ce se va întâmpla cu persoanele care nu pot să dovedească vechimea în muncă, deoarece angajatorii au intrat în faliment şi nu au mai plătit contribuţiile la stat, fostul ministru a răspuns:
„Până în anul 2021 nu va fi niciun fel de problemă pentru nimeni care iese la pensie şi i se calculează pensia pe actuala legislaţie. După anul 2021 va exista obligatoriu un sistem informativ bine pus la punct prin care ANAF-ul livrează toate datele necesare la Casa Naţională de Pensii. Chiar dacă până în 2021 nu s-au plătit contribuţiile la bugetul asigurărilor necesare, practic nu se ţine cont de acest lucru. Considerăm că a fost vina statului că nu şi-a activat toate mecanismele de auto-apărare, dar din 2021 nu mai poate să existe sub nicio formă această situaţie. Nimeni nu mai poate să reclame asta la cei care după anul 2021 sunt în plată şi angajatorii nu vor face acest transfer de bani către bugetul asigurărilor”, a adăugat Olguţa Vasilescu.
Aceasta a susţinut că s-a păstrat în legislaţie reducerea vârstei de pensionare doar pentru nevăzători, deoarece pentru celelalte persoane cu handicap există legislaţii speciale.
„În Ministerul Muncii există o legislaţie specială pentru persoanele cu handicap, pentru cei care provin din asistenţa socială şi bineînţeles că acolo era sediul materiei. (...) Dacă vă uitaţi în actuala legislaţie şi în ultimele patru legi ale pensiilor o să observaţi că numai nevăzătorii beneficiau de o reducere a stagiului, ceea ce a rămas în continuare în legea care tocmai a fost aprobată în comisie. Este o discriminare pozitivă pe care nu am avut cum să o corectăm pentru că exista deja în legislaţie şi am preluat-o aşa cum a fost. Asta nu înseamnă că pe legea asistenţei sociale nu vor avea beneficii persoanele respective”, a completat fostul ministru.
De asemenea, Lia Olguţa Vasilescu a afirmat că, prin modificarea sistemului unitar de pensii, „pensiile sub 2000 de lei nu mai au impozit, pensiile peste 2000 de lei au impozit de 10%”.
Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a adoptat, după o şedinţă de peste şapte ore, un raport de admitere cu amendamente pentru proiectul Legii pensiilor. Au fost 14 voturi "pentru", cinci "împotrivă" şi o abţinere.
Urmează ca proiectul să prinească votul într-unul dintre plenurile Camerei Deputaţilor, for decizional pentru iniţiativa legislativă. Legea privind sistemul de pensii a fost adoptată de Senat pe 26 noiembrie şi adoptată de Guvern, în şedinţa din 10 octombrie.
Citește pe alephnews.ro: Statele Unite își întăresc prezența militară în Orientul Mijlociu. Pentagonul anunță că mai multe bombardiere și nave de război americane sunt pe drum
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: PNL ţine Guvernul în suspans. Partidul a anunţat că va depune moţiune de cenzură în această săptămână, fără a preciza ziua
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Satul strămoșesc al Kamalei Harris urmărește cu mândrie alegerile SUA. Cum o numesc localnicii pe candidată
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Vedeta din România pe care puțini și-o amintesc! Mama ei e disperată: fiica a renunțat la TV și a căzut pradă substanțelor interzise
CANCAN.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe