- Home
- Politic
- TIMIŞOARA, (06.06.2015, 16:00)
- Adina Oşan , De La Dan Lungu Si Liliana Iedu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oprea: România nu trebuie să intre într-o criză politică prin schimbarea premierului
Vicepremierul şi ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a declarat, la Timişoara, că România nu trebuie să intre într-o criză politică prin schimbarea primului-ministru şi a Guvernului, adăugând că atunci când se va discuta moţiunea depusă de PNL în Parlament UNPR va susţine actuala guvernare.
Urmărește
685 afișări
Gabriel Oprea (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
Vicepremierul şi ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a declarat, sâmbătă, la Timişoara, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu doreşte să comenteze deciziile justiţiei în ceea ce-l priveşte pe primul–ministru Victor Ponta, însă el consideră că în România este nevoie de stabilitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Constanţa: Elicea eolienei s-a prăbuşit în curtea căminului de bătrâni
-
Războiul din Ucraina, ziua 1037. Ucraina primeşte 150 de milioane de euro de la UE pentru mese şcolare şi proiecte de redresare / Biden ordonă Pentagonului să continue creşterea livrărilor de arme către Ucraina
-
O rachetă rusească de apărare aeriană ar fi putut doborî avionul azer - presă
Întrebat cum comentează situaţia politică a premierului Victor Ponta, după ce acesta a fost audiat la DNA şi este urmărit penal, Gabriel Oprea a spus că România nu trebuie să intre într-o criză politică din acest motiv.
"Niciodată, sunt şi eu ofiţer de justiţie militară la bază, nu am comentat niciodată deciziile justiţiei în România şi nu trebuie să le comentăm. Eu am încredere în justiţie. Cred că în ultimul timp instituţiile statului s-au întărit, foarte bine că este aşa. Pe de altă parte, suntem parteneri în Guvern, întotdeauna am sprijinit guvernele din care facem parte, am sprijinit şi pe preşedintele României, credem că acest lucru aduce, mai ales într-o perioadă în care este un climat sensibil, aş putea spune complex şi complicat de securitate regională mai ales cu ce se întâmplă în Ucraina, cu ce se întâmplă în Franţa, eu cred că România nu trebuie să intre într-o criză politică şi cred că acest lucru, continuarea guvernării, aduce continuitate şi stabilitate politică României", a spus Gabriel Oprea.
Ministrul a mai spus că susţine întărirea instituţiilor statului şi că DNA este "un etalon" în Europa.
"România este un stat sigur în momentul de faţă, este un stat care generează securitate şi stabilitate în regiune şi este respectată de partenerii noştri internaţionali. Suntem stat menbru NATO şi al UE şi este foarte important acest lucru. Da, sunt pentru întărirea instituţiilor statului, printre care şi DNA, despre care am spus că este un exemplu şi un etalon în momentul de faţă în Europa", a mai declarat Oprea.
Întrebat cum va vota UNPR, în Parlament, când se va discuta moţiunea depusă de PNL şi intitulată "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!", Oprea a spus că va susţine actuala guvernare.
"Considerăm că dacă vom continua actuala guvernare ne va aduce stabilitate în România", a răspuns vicepremierul.
Întrebat, de asemenea, dacă se va duce, luni, la consultările de la Cotroceni, Oprea a răspuns afirmativ.
"Luni, la ora 18.00 voi merge cu domnul Ion Răducanu (deputat şi preşedintele UNPR Timiş - n.r.), mai ales că ne interesează tot ce înseamnă securitatea naţională. Am salutat faptul că domnul Iohannis şi-a început primul proiect cu 2% pentru armata română, spuneam de acest context de securitate, cu predictibilitate pe zece ani, ceea ce e important pentru securitatea naţională", a mai spus Oprea.
Gabriel Oprea, care este şi preşedintele UNPR, a participat, sâmbătă, la Timişoara la o şedinţă a partidului unde au participat lideri şi membrii ai partidului din judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara. În cadrul şedinţei a fost adoptată o rezoluţie privind susţinerea obiectivelor de interes naţional cuprinse în programul UNPR pentru perioada 2015-2016.
Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că, în condiţiile în care DNA a comunicat că premierul Victor Ponta este învinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunând că, în opinia sa, este o "situaţie imposibilă" pentru România ca premierul să fie învinuit de fapte penale.
Ulterior, premierul Victor Ponta a anunţat că respectă poziţia publică a preşedintelui Klaus Iohannis, dar că a fost numit la conducerea Guvernului de către Parlament şi numai Parlamentul îl poate demite.
Victor Ponta a fost învestit în funcţia de prim-ministru al României în mai 2012, în urma căderii Guvernului Ungureanu prin moţiunea de cenzură a Uniunii Social-Liberale.
De asemenea, PNL a depus, vineri, la Parlament, moţiunea de cenzură la adresa Guvernului intitulată "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!". Moţiunea este semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi 2 de la grupul-democrat, restul fiind deputaţi şi senatori PNL.
Preşedintele Klaus Iohannis i-a invitat, luni, la ora 18.00, la Cotroceni, pe liderii partidelor şi formaţiunilor politice parlamentare, pentru discuţii pe tema Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Filialele PSD din ţară îşi exprimă la unison sprijinul pentru premierul Ponta, urmărit penal
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:39
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1036. Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei în dimineaţa de Crăciun / Kievul simplifică achiziţiile de drone şi echipamente de război electronic / Ruşii încearcă să pătrundă în Pokrovsk pentru a-l încercui
-
ieri, 22:04
Fostul preşedinte fugar al Surinamului, Desi Bouterse, a murit la 79 de ani