Oprea: Se face simţită necesitatea unei formaţiuni politice noi

Deputatul Gabriel Oprea vorbeşte, într-un comunicat de presă, despre "necesitatea" aducerii pe scena politică a unei noi formaţiuni politice, de centru, Uniunea Naţională pentru Progresul României.

Urmărește
32 afișări
Imaginea articolului Oprea: Se face simţită necesitatea unei formaţiuni politice noi

Oprea: Se face simţită necesitatea unei formaţiuni politice noi (Imagine: Mediafax Foto)

"Constatăm că se face tot mai acut simţită necesitatea de a aduce pe scena politică românească o formaţiune politică nouă, de centru, o formaţiune politică a stabilităţii naţionale care să se situeze deasupra tuturor intereselor politice, Uniunea Naţională pentru Progresul României", se arată în comunicatul semnat de Gabriel Oprea, lider coordonator al grupurilor parlamentare de independenţi.

Sursa citată menţionează că, în aceste zile, de după alegerea şefului statului, se observă "foarte multă confuzie în politică, multe interese de grup şi de partid, din partea tuturor formaţiunilor politice, când singurul interes ar trebui să fie acela de a acţiona spre binele românilor, de a crea cadrul politic şi stabilitatea necesare pentru ca România să depăşească rapid criza economică".

"Trebuie să ascultăm vocea poporului, care a ales", mai arată Oprea.

"La 6 decembrie 2009, România şi-a ales preşedintele. Românii au votat şi au decis să-i acorde lui Traian Băsescu încă un mandat legitim de preşedinte, în urma unui proces electoral desfăşurat potrivit tuturor prevederilor legale şi constituţionale", se arată în comunicat, care menţionează că, pentru monitorizarea alegerilor prezidenţiale, Biroul OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului a trimis în România o misiune de observare formată din experţi internaţionali, iar aceasta a apreciat, prin vocea şefului misiunii în România, expertul rus Vadim Jdanovici, că alegerile prezidenţiale s-au desfăşurat în conformitate cu reglementările OSCE.

Grupul parlamentarilor independenţi din Camera Deputaţilor şi Senat consideră că "România trebuie să se aşeze urgent pe coordonatele unui stat european, guvernat şi echilibrat din punct de vedere politic şi economic".

"Campania electorală a luat sfârşit. România şi-a ales preşedintele, clasa politică are obligaţia să dea românilor cât mai curând un guvern competent. Formaţiunile politice ar trebui să dea dovadă de verticalitate şi de înţelepciune şi să pună capăt confruntărilor politice care nu mai au niciun fundament, în urma alegerilor. Astfel de confruntări au unicul scop de a prelungi criza politică", se arată în comunicat.

Politicienii trebuie să se comporte ca adevăraţi oameni de stat, care înţeleg şi recunosc rolul alegerilor democratice, precum şi legitimitatea rezultatului acestora, menţionează sursa citată.

Gabriel Oprea figurează pe lista Cabinetului propus de premierul desemnat Liviu Negoiţă, ca ministru al Administraţiei şi Internelor.

Oprea a mai deţinut funcţia de ministru de Interne în mandatul lui Emil Boc, în perioada 22 decembrie 2008 - 12 ianuarie 2009, în urma retragerii sprijinului politic de câtre PSD acesta dându-şi demisia din funcţie. PSD i-a retras sprijinul politic întrucât nu s-a consultat cu partidul la numirea secretarilor de stat, inclusiv la a lui Virgil Ardelean la DGIPI. Ulterior, Oprea a demisionat din PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici