Oprescu: Aşa-zisa migraţie de la un partid la altul este o falsă problemă

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat vineri că "aşa-zisa migraţie de la un partid la altul este o falsă problemă", el arătând că atât edilii, cât şi consilierii locali şi cei judeţeni trebuie să răspundă în faţa propriilor alegători.

Urmărește
231 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Aşa-zisa migraţie de la un partid la altul este o falsă problemă

Oprescu: Aşa-zisa migraţie de la un partid la altul este o falsă problemă (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

"Aşa-zisa migraţie de la un partid la altul este o falsă problemă. De fapt, este vorba despre conştiinţa individuală şi chiar obrazul celui ales, de cum se uită el în ochii celor care l-au trimis în funcţie. Indiferent că eşti primar, consilier local sau judeţean, răspunzi în faţa propriilor alegători. Asta este cel mai grav: în această dispută nu este luat în considerare alegătorul, care pierde cel mai mult", a spus, vineri, Sorin Oprescu, într-o declaraţie politică făcută în contextul disputei publice privind ordonanţa ce permite migraţia aleşilor locali.

Potrivit primarului general, la nivelul Capitalei, ziua de vineri a confirmat toate afirmaţiile de până acum, fiind menţinută aceeaşi stare de haos, confuzie şi dezbinare a legislativului oraşului, o situaţie care blochează orice acţiune a Executivului Bucureştiului.

Sorin Oprescu a sugerat clasei politice acutale să analizeze ca primarii şi preşedinţii de consilii judeţene, odată aleşi, să se suspende pe perioada mandatelor din cadrul partidelor din care aceştia fac parte.

"Sugerez clasei politice actuale să analizeze următoarea propunere: să ia în calcul ca primarii şi preşedinţii de consilii judeţene, odată aleşi, să se suspende pe perioada mandatului din formaţiunile politice care i-au propulsat. În felul acesta se poate asigura echidistanţa", a spus edilul Capitalei, care a apreciat că, la fel ca şi preşedintele statului, care trebuie să fie preşedintele tuturor românilor, edilul sau alesul local din fruntea unei comunităţi trebuie să fie primarul tuturor cetăţenilor.

Întrebat dacă a aşteptat să fie adoptată ordonanţa ce permite migraţia aleşilor locali, în perspectiva unei posibile reaşezări ale taberelor politice din CGMB, Oprescu a spus că nu avea de unde să ştie ce urma să adopte Guvernul, el precizând că nu este informat de premier cu privire la actele normative pregătite la Palatul Victoria.

Pe de altă parte, referitor la situaţia din CGMB, Oprescu a arătat că invită toţi consilierii generali la prima şedinţă ordinară a CGMB care va avea pe ordinea de zi numai proiecte de hotărâre ce vizează mersul oraşului. "Dacă sunteţi de bună-credinţă şi interesaţi cu adevărat de problemele oraşului şi nu faceţi numai demagogie politică, demonstraţi acest lucru. Prima ocazie o veţi avea la prima şedinţă ordinară în care voi pune pe ordinea de zi numai proiecte de hotărâre care vizează bunul mers al oraşului", a subliniat Sorin Oprescu.

Primarul general a explicat că nu a convocat şedinţă ordinară a CGMB în august pentru că nu avea de unde să ştie care dintre proiectele municipalităţii vor fi sau nu atacate de instituţia prefectului.

Şedinţa extraordinară a Consiliului Generală a Municipiului Bucureşti (CGMB) programată pentru vineri, de la ora 12.00, nu a mai avut loc, în sală fiind prezenţi 20 de consilieri generali care nu au putut asigura cvorumul.

Şedinţa extraordinară a CGMB a fost convocată de consilierii ACL, pe ordinea de zi aflându-se patru proiecte, printre care cel pentru aprobarea studiului de oportunitate privind reorganizarea Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET) în societate şi atribuirea directă către societatea nou creată a contractului de alimentare cu energie termică.

La prezenţa efectuată înaintea deschiderii şedinţei au răspuns 20 de consilieri, neîntrunind cvorumul de 26 de consilieri.

Guvernul a adoptat joi o OUG prin care primarii, preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni, precum şi candidaţii declaraţi supleanţi vor avea la dispoziţie 45 de zile pentru a-şi exprima în scris opţiunea cu privire la partidul politic din care doresc să facă parte, fără a risca să-şi piardă funcţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici