- Home
- Politic
- BUCURESTI, (06.08.2018, 14:28)
- Ionel Dancu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Parlamentarii ALDE au fost informaţi că s-ar putea convoca sesiune extraordinară
Liderul grupului ALDE din Senat, Ionuţ Sibinescu, a declarat luni pentru MEDIAFAX că toţi parlamentarii formaţiunii au fost informaţi că în ultima săptămână de vacanţă ar putea fi convocată o sesiune extraordinară pentru rediscutarea proiectelor aflate în analiza CCR.
Urmărește
830 afișări
Parlamentarii ALDE au fost informaţi că s-ar putea convoca sesiune extraordinară
„În momentul în care am plecat în vacanţă, într-adevăr, aşa s-a discutat, că în ultima săptămână din vacanţa parlamentară s-ar putea convoca sesiune extraordinară. Aşa am fost informaţi toţi senatorii şi deputaţii”, a declarat Ionuţ Sibinescu pentru MEDIAFAX.
„De ce s-a vorbit la vremea respectivă că s-ar putea convoca o sesiune extraordinară? S-a ţinut cont de faptul că până atunci s-ar putea pronunţa Curtea Constituţională pe multele sesizări care au fost făcute pe parcursul sesiunii parlamentare precedente, şi atunci să luăm act ca să punem în operă hotărârile Curţii”, a adăugat el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Potrivit liderului senatorilor ALDE, la vremea respectivă nu s-a discutat despre legea offshore pentru că „nu era pe agendă".
„Referindu-ne la legea offshore, poziţia ALDE a fost exprimată de purtătorul de cuvânt, dl Vosganian, în sensul că anumite aspecte ale acelei legi trebuie rediscutate", a precizat Sibinescu.
Preşedintele Klaus Iohannis a retrimis, Parlamentului, spre reexaminare, pe 2 august, legea offshore care reglementează măsurile de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagră. Şeful statului susţine că un astfel subiect este unul de interes maxim pentru România, iar o asemenea lege trebuie să asigure un echilibru şi o echitate în ceea ce priveşte beneficiile atât pentru statul român, cât şi pentru investitori. Iohannis critică lipsa de predictibilitate şi stabilitate a Legii offshore, în forma trimis spre promulgare.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat pe 22 iulie că se poartă discuţii pentru o posibilă Ordonanţă de Urgenţă pentru legea offshore.
De asemenea, pe 18 iulie, Curtea Constituţională a admis toate sesizările formulate de Opoziţie şi preşedintele Klaus Iohannis cu privire la Legea de înfiinţare a Fondului Suveran de Dezvoltare de Investiţii, motivând că un astfel de Fond trebuie înfiinţat prin hotărâre de guvern. Viciile de neconstituţionalitate ale Legii privind înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii afectează întregul act normativ, iar FSDI trebuia înfiinţat printr-o hotărâre a Guvernului, nu prin procedură parlamentară, se arată în motivarea publicată ulterior pe site-ul Curţii Constituţionale a României.
Preşedintele Klaus Iohannis a sesizat CCR, în vacanţa parlamentară, cu privire la Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi, cu privire la legea care interzice modificarea limitelor teritoriale ale localităţilor dacă se modifică ponderea cetăţenilor care aparţin unei minorităţi etnice, dar şi cu privire la Legea privind Codul administrativ al României şi Legea privind Statutul aleşilor locali.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe