- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Parlamentul a respins amendamentul privind creşterea punctului de pensie la 45%
Plenul reunit a respins, joi seară, amendamentul parlamentarilor PSD şi PNL privind creşterea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie, respectiv 826,2 lei, respingând şi propunerea ca acest amendament să fie votat nominal.
Parlamentul a respins amendamentul privind creşterea punctului de pensie la 45% (Imagine: Mediafax Foto)
Amendamentul iniţiat de PSD şi PNL a fost respins, obţinând numai 142 voturi "pentru", şi un număr de 186 voturi "împotrivă".
Pe de altă parte, plenul a decis să respingă şi propunerea PSD şi PNL ca acest amendament să fie votat nominal, solictarea parlamentarului Cindrea obţinând doar 149 de voturi "pentru" şi 182 de voturi "împotrivă".
În urma exprimării acestui vot, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a ţinut să vină la tribuna Parlamentului şi să citească pentru cetăţeni lista prlamentarilor care nu îşi asumă responsabilitatea îngheţării punctului de pensie, citind numele parlamentarilor aparţinând Puterii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Liberalul a fost întrerupt însă de Roberta Anastase, care i-a tăiat microfonul.
Amendamentul PSD-PNL presupune creşterea valorii punctului de pensie este la suma de 826,2 lei, respectiv 45% din valoarea salariului mediu brut, prevederea urmând să fie aplicată începând cu data de 01 ianuarie 2010.
Deputatul PSD Marian Sârbu, fost ministru al Muncii, a declarat, anterior, la dezbaterea proiectului Legii asigurărilor sociale de stat pentru anul 2010, că partidul din care face parte nu poate vota un document reticent la o serie de elemente fundamentale de protecţie socială, el susţinând că punctul de pensie de 45 la sută este 100 la sută o licenţă PSD.
"Aţi fi putut, prin anumite ajustări de la alte ministere, să puteţi să transferaţi bani în aşa fel încât anul acesta măcar indexarea curată a inflaţiei a punctului de pensie să fie totuşi făcută", a arătat deputatul.
El i-a spus premierului Emil Boc că nu va putea invoca în permanenţă acordul cu FMI pentru îngheţarea punctului de pensie. "Aţi spus că dacă vor fi resurse, în decursul anului viitor, veţi putea indexa punctul de pensie", a spus Sârbu.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.