- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (25.09.2019, 16:00)
- Alexandru Costea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Parlamentul cere raport de urgenţă de la AEP legat de revocări ale directorilor. Constantin Buică: N-am ce să includ, decât numiri
Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis, marţi, să solicite de urgenţă un raport de la AEP cu privire la demiterile şi numirile făcute în cadrul instituţiei. Constantin Buică a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu are ce să includă în afară de documentele legate de numiri.
Urmărește
159 afișări
Parlamentul cere raport de urgenţă de la AEP legat de revocări ale directorilor. Constantin Buică: N-am ce să includ, decât numiri
De asemenea, ar fi o intenţie a Legislativului de a modifica hotărârea birourilor permanente reunite privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a AEP, în sensul eliminării termenului de 30 de zile pentru solicitareaa avizului conducerii Parlamentului, înainte ca şeful Autorităţii să numească, elibereze sau destituie din funcţie personalul instituţiei.
În acest context, preşedintele AEP Constantin Buică a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu a demis pe nimeni şi nu a făcut numiri care să fi fost în afara prevederilor legale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
„Nu am demis pe nimeni şi nu am făcut numiri în afara legii şi e regulamentul AEP, fie că este cel vechi, fie că e cel nou. Nu am demis pe nimeni din nicio funcţie, nici măcar din funcţii de execuţie. Acei doi directori au demisionat. Am cerut avizul şi până la venirea avizului au demisionat. Am cerut avizul, potrivit legii, până în două săptămâni cel mult pe trecerea în funcţie de execuţie şi aşteptarea avizului. Ca sancţiuni au fost trecuţi pe funcţii de execuţie şi la momentul respectiv au decis să demisioneze, deci nu au produs efecte acele solicitări de aviz”, a afirmat Constantin Buică, miercuri, pentru MEDIAFAX.
Acesta a adăugat că în raport va include doar documentele referitoare la numirile făcute în cadrul Autorităţii, pentru că revocări nu au existat.
„Nu am ce să includ (în raport - n.r.), decât documente cu privire la toate numirile din cadrul Autorităţii, presupun, că am înţeles că şi asta au cerut. A demite înseamnă să încetezi calitatea de funcţionar public. Trecerea de pe o funcţie de conducere pe o funcţie de execuţie, dacă el a fost temporar numit, nu înseamnă demitere. Ei (directorii - n.r.) ocupau nişte funcţii care erau temporar ocupate. Potrivit legii, numirile se fac şi se încetează cu avizul Birourilor Permanente. Între timp, ei au decis să demisioneze. Nu aveam ce să demit”, a mai explicat Buică.
Conform articolului 33 alineatul (2) al Hotărârii birourilor permanente reunite privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a AEP - „Personalul aparatului propriu al Autorităţii cu statut de înalt funcţionar public parlamentar este numit, eliberat sau destituit din funcţie de preşedintele Autorităţii Electroale Permanente, cu avizul birourilor permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului”.
Totodată, la alineatul (3) este prevăzut că „solicitarea avizului se va face, de către Autoritatea Electorală Permanentă, cu 30 de zile înaintea numirii, eliberării sau destituirii din funcţie a personalului menţionat la alin. (2)”.
Potrivit unor surse parlamentare, Constantin Buică ar fi decis revocarea mai multor directori din cadrul AEP, fără să fi avut prealabil avizul conducerii Parlamentului. Ar fi fost vorba de şapte persoane, pe lângă cei doi directori care au demisionat, au explicat sursele citate.
Pe 30 august, şeful AEP spunea, pentru MEDIAFAX, că directorii implicaţi în lipsa certificării Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal (SIMPV) au demisionat din funcţie.
Anterior demisiei celor doi, Constantin Buică depusese o solicitare, la finalul lunii iulie, pentru ca aceştia să fie destituiţi printr-o decizie a Parlamentului. El a mai precizat că a solicitat şi un audit al departamentelor la care au fost cei doi directori.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe