- Home
- Politic
- BUCURESTI, (27.08.2015, 13:35)
- Cătălina Mănoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Partidele au primit în luna august 464.644 de lei de la bugetul de stat
Partidele au primit, în luna august, subvenţii de la bugetul de stat în valoare de 464.644 lei, iar PP-DD, deşi a fuzionat prin absorbţie cu UNPR, a primit peste 70.000 lei, fiind pe locul trei, după PNL şi PSD.
Urmărește
199 afișări
Partidele au primit în luna august 464.644 de lei de la bugetul de stat (Foto: Shutterstock)
Partidul Naţional Liberal (PNL) a primit de la bugetul de stat, în luna august, 200.948,99 de lei, Partidul Social Democrat (PSD) 167.792,84 de lei, Partidul Conservator (PC) 16.308,77 de lei, iar Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) 7.672,36 de lei.
Partidul Poporului – Dan Diaconescu (PPDD), care recent a fuzionat prin absorbţie cu UNPR, în urma unei reuniuni comune a Conferinţei Naţionale a UNPR şi a Congresului PPDD, a primit de la bugetul de stat 70.507,92 de lei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD) este formaţiunea care a beneficiat de cea mai mică subvenţie de la bugetul de stat, în luna august, respectiv 1.413,12 de lei.
Sumele încasate de partide de la bugetul de stat pot fi destinate pentru întreţinerea şi funcţionarea sediilor, plata personalului, activităţi de propagandă şi organizarea de activităţi cu caracter politic, precum şi pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare în ţară şi în străinătate, arată legea privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale.
De asemenea, partidele pot aloca parte din aceste sume pentru plata facturilor de telefon sau pot plăti cotizaţiile datorate organizaţiilor politice internaţionale la care este afiliat partidul politic.
Investiţiile în bunuri mobile şi imobile, necesare activităţii partidelor respective, cheltuielile de protocol, birotică, precum şi cele necesare pentru campania electorală pot să fie finanţate din banii pe care partidele le primesc de la bugetul de stat.
75% din bugetul anual acordat partidelor politice sunt împărţite partidelor politice, proporţional cu numărul de voturi primite la alegerile parlamentare, respectiv media voturilor valabil exprimate pentru Camera Deputaţilor şi Senat, dacă au realizat pragul electoral, mai arată legea privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale.
Citeşte şi: Drăghici: 10% din normele de aplicare a legii finanţării partidelor contravin spiritului legii
În timp ce, potrivit sursei citate, 25% din bugetul anual acordat partidelor politice sunt împărţite partidelor politice, proporţional cu numărul de voturi valabil exprimate, primite la alegerile locale pentru alegerea consilierilor judeţeni şi consilierilor din cadrul municipiului Bucureşti, dacă au obţinut cel puţin 50 de mandate de consilier judeţean şi de consilier din cadrul municipiului Bucureşti.
Pentru partidele politice care promovează femei pe listele electorale, pe locuri eligibile, suma alocată de la bugetul de stat va fi majorată proporţional cu numărul mandatelor obţinute în alegeri de candidaţii femei.
Suma alocată anual partidelor nu poate fi mai mare de 0,04% din veniturile prevăzute în bugetul de stat.
Începând cu anul 2008, partidele politice primesc subvenţia de la bugetul de stat prin bugetul Autorităţii Electorale Permanente şi au obligaţia să înregistreze distinct în evidenţa contabilă proprie subvenţia primită.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe