- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (03.02.2016, 19:49)
- Iulian Comanescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Partidul "200 pentru Bucureşti", sprijinit de agenţiile de publicitate, candidează la locale
Un număr de profesionişti cu notorietate în diferite domenii au înscris la tribunal un nou partid, "200 pentru Bucureşti", care are ca prim scop participarea la alegerile locale din 2016.
Urmărește
4188 afișări
Partidul "200 pentru Bucureşti", sprijinit de agenţiile de publicitate, candidează la locale (Imagine: Shutterstock)
Partidul, care urmează să ofere o listă de candidaţi cu competenţe tehnice la locale, îi are ca membri fondatori pe Cristian Ştefănescu, Dan Niță şi Viorel Bîtu şi va beneficia de aportul pe comunicare al lui Bogdan Naumovici.
Numele partidului vine de la lista de 200 de candidaţi necesari pentru alegeri, compusă din aspiranţi la 193 de locuri de consilieri, şase de primari de sector şi unu de primar general.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Candidaţii vor fi selecţionaţi de o comisie, în acord cu specialităţile necesare în consiliul local. "Asfaltările, utilităţile publice, investiţiile nu au culoare politică. Dar au nevoie de specialişti", spune fondatorul Viorel Bîtu, consultant de afaceri şi fost membru în managementul unor mutinaţionale ca Arthur Andersen, Ernst & Young şi Accenture.
"Pe liste trebuie să se regăsească doar specialişti ce pot aduce valoare adăugată în consiliile locale: arhitecţi, jurişti, economişti, ingineri de construcţii civile şi de utilităţi, manageri din sănătate, educaţie sau cultură, specialişti de mediu sau în alimentaţie publică", mai spune Bîtu.
Candidaţii vor fi evaluaţi după trei criterii: acela de a nu fi ocupat vreo funcţie în care au fost numiţi politic, cinstea şi competenţa.
Criteriul "apolitismului" este eliminatoriu, iar competenţa e în primul rând profesională, dar şi legată de aşa-numitele "soft skills administrative".
"Schimbarea trebuie începută de undeva. Iar noi credem că fiecare trebuie să înceapă din oraşul său, de la alegerile locale. Credem că soluţia trebuie să fie colectivă, credem că ea trebuie să vină de la societatea civilă şi nu de la actualele partide şi credem că trebuie să se bazeze pe specialişti. Credem în cei trei C: cetăţeni, cinstiţi şi competenţi', a spus Bogdan Naumovici, managing partner la 23 Communication Ideas şi coordonator al comunicării noului partid.
Naumovici a adăugat că pentru "200 pentru România" şi-au manifestat disponibilitatea de a lucra pro bono nume cunoscute din agenţiile de publicitate româneşti.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe