Partidul de extremă dreapta AfD înfiinţează un grup al "suveraniştilor" în Parlamentul European. Diana Şoşoacă ar putea fi membru

  • Partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) intenţionează să îşi înfiinţeze propriul grup parlamentar, potrivit publicaţiei austriece Kronen Zeitung.
  • AfD va fi reprezentat de 14 eurodeputaţi în Parlamentul European după alegerile din 9 iunie.
  • Din acest grup al "suveraniştilor" ar putea face parte şi partidul S.O.S România al senatoarei Diana Şoşoacă.
862 afișări
Imaginea articolului Partidul de extremă dreapta AfD înfiinţează un grup al "suveraniştilor" în Parlamentul European. Diana Şoşoacă ar putea fi membru

Partidul de extremă dreapta AfD înfiinţează un grup al "suveraniştilor" în Parlamentul European. Diana Şoşoacă ar putea fi membru

Acest lucru a fost raportat de revista germană Der Spiegel sâmbătă, citând un e-mail către administraţia Parlamentului European. Un reprezentant al AfD a solicitat o sală pentru 100 de persoane şi catering pentru "reuniunea constitutivă a unui nou grup parlamentar".

AfD a fost exclus din unul dintre cele două grupuri eurosceptice înainte de alegeri.

Programul "suveraniştilor"

Potrivit rapoartelor, noul grup parlamentar se va numi "Suveraniştii" şi programul său se va baza pe "Declaraţia de la Sofia" a partidului bulgar pro-rus Wasraschdane (Renaştere).

Printre altele, aceasta ia poziţie împotriva "ideologiilor globaliste" şi a birocraţiei UE. De asemenea, se face apel la negocieri de pace în războiul din Ucraina.

Componenţa grupului

Posibili membri ai noului grup ar fi SOS România al Dianei Şoşoacă, Se Acabó la Fiesta din Spania, NIKH din Grecia, Konfederacja din Polonia, Hnutie Republika din Slovacia şi Mi Hazánk Mozgalom (Mişcarea Patria Noastră) din Ungaria.

De asemenea, un europarlamentar din partea partidului francez Reconquete, care a făcut parte anterior din Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR), s-ar putea alătura grupului.

Grupurile politice din Parlamentul European au nevoie de cel puţin 23 de membri, care la rândul lor trebuie să provină din cel puţin şapte state membre.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici