Paul: Decizia USL de a respinge proiectul Roşia Montană, ca o moţiune de cenzură aplicată sie însăşi

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a declarat, luni, că decizia USL de respingere a proiectului Roşia Montană este echivalentul unei moţiuni de cenzură aplicate sie însăşi şi arată inconsistenţa şi lipsa unui proiect pentru România.

Urmărește
477 afișări
Imaginea articolului Paul: Decizia USL de a respinge proiectul Roşia Montană, ca o moţiune de cenzură aplicată sie însăşi

Paul: Decizia USL de a respinge proiectul Roşia Montană, ca o moţiune de cenzură aplicate sie însăşi (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"Decizia USL de a respinge proiectul Roşia Montană este echivalentul unei moţiuni de cenzură aplicate sie însăşi. Cum altfel poate să fie catalogată o decizie legată de un proiect pe care iniţial l-au respins de când erau în opoziţie şi l-au asumat imediat ce au venit la guvernare în contradicţie cu prima poziţie, iar astăzi aflăm din nou că îl resping? Inconsistenţa, lipsa unui proiect pentru România, asta înseamnă deciziile haotice ale USL", a precizat Andreea Paul, întrebată despre decizia USL privind respingerea proiectului Roşia Montană.

Paul a spus că USL încearcă să evite acum proiectul Roşia Montană, care s-a dovedit a fi cu impact negativ politic şi doreşte să aducă în discuţie o lege cadru pentru exploatarea resurselor în general.

"Însă, atât timp cât tu nu ai un buget pentru o ţară, cât nu ai investiţiile prioritare, atât timp cât tu decizi creşterea redevenţelor cu 25 de procente mai puţin în sectorul petrolier şi al gazelor, atât timp cât tu nu creezi nici valoare adăugată, atât timp cât marchezi eşecuri răsunătoare în privatizările pe care ţi le propui (...), ce vă face să credeţi că vor face acum un lucru bun în desemnarea unui cadru serios şi eficient în explotarea resurselor naturale? Din contră, avem toate argumentele necesare să ne convingem din nou că USL, cu Guvernul Ponta în frunte, va încerca să vândă resursele pe doi bani, aşa cum a făcut şi Năstase", a susţinut Paul.

Ea a mai spus că decizia PDL de a se retrage din Comisia Roşia Montană se dovedeşte a fi una corectă, deoarece s-au pierdut bani şi timp pe un proiect eşuat.

Ea a precizat că PDL nu este deloc pe dinafară, deoarece în calitatea ei de consilier al Guvernului pe probleme economice ştia care este conţinutul principal al dosarului Roşia Montană.

"Guvernul Boc a refuzat condiţiile negociate în acel moment, exact condiţiile cu care a ieşit public premierul Victor Ponta, niciuna modificată şi ştiam că niciuna din condiţii nu este potrivită pentru România. Proiectul nu era avantajos pentru România în stadiul negocierilor lăsate înainte de plecarea noastră de la guvernare", a explicat Paul.

Ea a mai spus că USL nu a răspuns la trei întrebări: dacă România doreşte să-şi exploateze resursele astăzi sau în viitor, dacă decizia este să exploateze astăzi prin ce tehnologie şi care sunt avantajele statului român din exploatarea resurselor naturale.

"Atât timp cât tu nu discuţi serios, orice proiect va fi sortit eşecului şi nu va face decât să mascheze interese oculte", a adăugat Andreea Paul.

Liderul PNL Crin Antonescu a anunţat, luni, după şedinţa USL, că se va da raport de respingere la proiectul de lege privind exploatarea minieră de la Roşia Montană.

La şedinţa USL a fost prezent şi preşedintele Comisiei parlamentare privind Roşia Montană, senatorul PSD Darius Vâlcov.

Comisia va da votul luni, la ora 18.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici