PDL cere demisia lui Ponta, după publicarea stenogramelor din dosarul lui Duicu

Liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe, a declarat, miercuri, că premierul Victor Ponta trebuie să-şi dea demisia după publicarea stenogramelor privind discuţia lui Adrian Duicu din cabinetul primului ministru, arătând că Ponta "calcă din ce în ce mai apăsat pe urmele lui Adrian Năstase".

Urmărește
4655 afișări
Imaginea articolului PDL cere demisia lui Ponta, după publicarea stenogramelor din dosarul lui Duicu

PDL cere demisia lui Ponta, după publicarea stenogramelor din dosarul lui Duicu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"De urgenţă, dacă mai are demnitate, Victor Ponta să demisioneze din fruntea Guvernului, pentru că actul de corupţie a pătruns în biroul domniei sale.Victor Ponta calcă din ce în ce mai apăsat pe urmele lui Adrian Năstase. Asta face de când este prim-ministru", a afirmat Gheorghe Tinel într-o conferinţă de presă.

TITLURILE ZILEI

El a apreciat că Ponta "nu este prizonierul baronilor, ci a devenit parte a sistemului de corupţie generat de baroni".

"Cazul Duicu este situaţia care ar trebui să-i genereze demisia domnului prim ministru, pentru că este inacceptabil ca în «biroul oval» al domniei sale să aibă loc discuţiile şi dezbaterile redate în stenogramele prublicate de către Curtea de Apel cu privire la reţinerea lui Duicu. PDL consideră inacceptabile explicaţiile date de Victor Ponta. Victor Ponta se ocupă de trafic de influenţă", a mai spus TiTinel Gheorghe

Procurorii DNA susţin că Adrian Duicu şi-ar fi traficat influenţa în cabinetul lui Victor Ponta, preşedintele CJ Mehedinţi transmiţându-i şefului IPJ Ştefan Ponea că la Guvern se află şi ministrul de Interne de la acea vreme, Radu Stroe, şi că premierul l-a chemat pe şeful IGPR, Petre Tobă. Aşadar, din referatul publicat de Gândul, nu rezultă că ar fi fost făcute înregistrări în biroul lui Ponta, ci doar faptul că Duicu era cel monitorizat.

În dosarul de corupţie, în care şeful Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şi şeful Poliţiei Judeţene, Ştefan Ponea, au fost arestaţi preventiv, apare şi numele premierului Victor Ponta, scrie Gândul.

Potrivit Gândul, procurorii DNA susţin că Adrian Duicu şi-a traficat influenţa chiar în cabinetul premierului din Palatul Victoria. Duicu ar fi cerut ca şeful IPJ Mehedinţi. Ştefan Ponea, să fie menţinut şi apoi avansat, iar în schimb Ponea i-ar fi promis preşedintelui CJ că îl scapă de dosarul de incompatibilitate. Anchetatorii susţin că premierul l-ar fi convocat la Guvern pe şeful Poliţiei Române pentru a-i satisface doleanţele lui Adrian Duicu.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şefului IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omului de afaceri Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, în dosarul în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

Procurorii DNA au început urmărirea penală în cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu şi două infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Luni, Ponta a declarat că nu se dezice de preşedintele CJ Mehedinţi şi alţi şefi de consilii judeţene, aflaţi în atenţia DNA, spunând că aceştia au probleme "doar pentru că sunt din judeţe unde PSD stă foarte bine" şi arătând că primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, nu mai are nicio problemă cu justiţia după ce a trecut la Partidul Mişcarea Populară susţinut de preşedintele Traian Băsescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici