Petiţie pentru sprijinirea satelor şi fermierilor din România, înregistrată la Parlamentul European

Eurodeputatul social-democrat, Victor Negrescu, a înregistrat, marţi, la Parlamentul European o petiţie pentru sprijinirea satelor româneşti şi a fermierilor români. „Este timpul ca cetăţenii din comunităţile mici să nu mai fie trataţi ca cetăţeni de rang secund”, spune el.

149 afișări
Imaginea articolului Petiţie pentru sprijinirea satelor şi fermierilor din România, înregistrată la Parlamentul European

Petiţie pentru sprijinirea satelor şi fermierilor din România, înregistrată la Parlamentul European

„Satele româneşti şi comunităţile din mediul rural merită mai mult sprijin din partea Uniunii Europene. În acest sens, împreună cu colegii mei din Partidul Social Democrat şi PES activists România, am înregistrat oficial la Parlamentul European o petiţie semnată de sute de fermieri, antreprenori, oameni de cultură, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi persoane care trăiesc sau lucrează în mediul rural, cărora le mulţumim pentru sprijin, prin care solicităm o mai mare atenţie din partea instituţiilor europene pentru problematicile, provocările şi nevoile din mediul rural. Este timpul ca cetăţenii din comunităţile mici să nu mai fie trataţi ca cetăţeni de rang secund”, afirmă Victor Negrescu.

Semnatarii petiţiei solicită organizarea unei dezbateri la nivel înalt privind mediul rural, creşterea fondurilor europene alocate zonelor rurale la revizuirea bugetului european pe termen lung şi măsuri europene integrate pentru creşterea nivelului de trai şi sprijinirea sectoarelor economice şi a agriculturii din comunităţile mici.

Campania, începută în săptămâna în care a fost celebrată Ziua Europei, s-a desfăşurat sub deviza #SateRomâneştiCuBaniEuropeni şi a fost depusă la Parlamentul European în această perioadă în care are loc la Bruxelles un nou protest al fermierilor români.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici