Deputaţii au votat majorarea plafonului până la care veniturile din pensii sunt neimpozabile

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege prin care se majorează plafonul până la care veniturile din pensii sunt neimpozabile, de la 2.000 de lei la 3.000 de lei, cu 277 de voturi „pentru” şi trei abţineri.

Urmărește
1020 afișări
Imaginea articolului Deputaţii au votat majorarea plafonului până la care veniturile din pensii sunt neimpozabile

Plafonul până la care veniturile din pensii sunt neimpozabile va fi majorat. Proiectul de lege, adoptat

Raluca Turcan spune că votul este unul „corect şi firesc”.

„Este finalul unui drum lung şi destul de anevoios, care înseamnă finalizarea reformei sistemului public de pensii. Oricât se încearcă acapararea politică a procesului de reformă a pensiilor, meritul PNL este incontestabil. Reforma sistemului de pensii nu poate fi ruptă de PNL. Dimpotrivă! PNL a iniţiat şi a susţinut fiecare etapă în parte”, adaugă ea.

„Recalcularea pensiilor din anul 2024 nu ar fi fost posibilă fără deciziile luate în urmă cu 3 ani! Recalcularea pensiilor cu pixul şi hârtia ne-ar fi dus cu reforma peste câţiva ani! Tot în anul 2021, am inclus această reformă în PNRR, pentru a mă asigura că, oricum s-ar numi ministrul Muncii, reforma pensiilor să fie un proces ireversibil, precum şi o obligaţie fermă pentru Guvernul în funcţie. Am iniţiat noua lege a pensiilor şi un an mai târziu, în anul 2022, tot ca parte a acestui proces, am propus acest proiect legislativ, de creştere a plafonului de impozitare a pensiilor, de la 2.000 la 3.000 de lei. Ştiam că recalcularea va aduce majorări de pensii, că multe pensii vor depăşi 2.000 de lei şi că majorarea nu trebuie să fie desfiinţată prin impozit. Aş vrea să mai subliniez unele aspecte! În tot acest timp, cât PNL s-a aflat la guvernare, valoarea punctului de pensie a crescut cu peste 60%. De asemenea, pentru majorările de pensii rezultate din recalculare şi pentru plata acestora trebuie bani. Ori, efortul bugetar substanţial a fost asigurat de către ministrul PNL al finanţelor. A fost condiţia PNL la întocmirea bugetului pentru acest an, să avem resursle financiare cuprinse în buget”, mai spune Turcan.

„În loc să afectaţi pensionarii speciali, procurorii, pe Greblă şi alţi privilegiaţi i-aţi afectat pe cei care au lucrat în mediul toxic. Să vă fie ruşine. Eschivele venite acum să umble la modalitatea de impozitare a pensiilor nu sunt suficiente. Puneţi taxă pe sărăcie, impozitaţi sărăcia, în loc să fi ales ca prag coşul minim garantat, aţi pus pragul de la 2.000 la 3.000 de lei, aşa, din burtă. Nu o să vă salveze nimeni de furia pensionarilor de care vă bateţi joc. Nu o să vă salveze nimeni de furia românilor”, a spus marţi liderul AUR, George Simion, în plenul Camerei Deputaţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici