- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PNL a depus moţiunea de cenzură
PNL a depus moţiunea de cenzură, marţi, la preşedintele Camerei Deputaţilor, documentul fiind adus la biroul Robertei Anastase de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu.
PNL a depus moţiunea de cenzură (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)
Tăriceanu a fost însoţit de un grup de parlamentari PNL.
"Am depus textul moţiunii împreună cu semnăturile necesare, conform Regulamentului. Doresc să subliniez faptul că această moţiune de cenzură este depusă de grupurile parlamentare ale PNL şi ale UDMR", a spus Tăriceanu.
Întrebat câte semnături are moţiunea de cenzură, Tăriceanu a precizat că sunt în total 124 de semnături. Întrebat de unde au semnături în plus faţă de numărul de parlamentari PNL şi UDMR, fostul premier a menţionat că "sunt semnăturile unor parlamentari din Parlamentul României".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Întrebat dacă sunt semnături ale parlamentarilor PSD pe această moţiune, Călin Popescu Tăriceanu a precizat că sunt parlamentari care sunt în afara celor două partide, refuzând să precizeze clar de la ce formaţiune politică provin aceştia.
Întrebat cum se numeşte moţiunea, liderul deputaţilor PNL a menţionat că nu e important care este textul moţiunii, ci ceea ce conţine, menţionând că este "un semnal de atenţionare la adresa actualului Guvern, la faptul că nu mai are majoritate în Parlament, că nu este reprezentativ şi legitim".
Moţiunea sancţionează alunecarea lui Băsescu şi a Guvernului spre totalitarism
"Ţinând cont de situaţia politică, de criza economică, socială şi morală în care se află România şi de lipsa de legitimitate şi reprezentativitate a acutalului Guvern, şi ca un semnal faţă de derapajul continuu pe care actuala putere Băsescu-Boc îl are, putem să observăm astăzi un nou gest incalificabil al Guvernului, de a a-şi asuma răspunderea pe Legea pensiilor. Nu discutăm subiectul pe fond, ci forma, care denotă o tendinţă de alunecare spre totalitarism. Înţelegem aşadar că în curând în România se va decide totul numai prin OUG şi prin asumări de răspundere, Parlamentul rămâne absolut o instituţie decorativă", a susţinut Tăriceanu.
El a subliniat că, în actuala situaţie, "probabil un Parlament unicameral ar fi chiar inutil", menţionând că nu crede că mai trebuie să se discute despre Parlament unicameral sau bicameral, ci "de o ţară lipsită de Parlament, având în vedere că Guvernul poate să decidă orice prin OUG sau asumare de răspundere".
"Nu cred că aceste lucruri trebuiesc desconsiderate, ele sunt semnale clare ale modului în care domnul Băsescu şi partidul său înţeleg democraţia, cu ghilimelele de rigoare, şi anume numai în instituţii formale care să aprobe ceea ce se decide în forurile politice ale celor două partide. Asistăm la un Guvern aş spune de factură personală a domnului Băsescu, care nu face decât să îndeplinească dorinţele acestuia şi iată că primii paşi spre totalitarism sunt făcuţi pe nesimţite. Deci moţiunea vrea să sancţioneze aceste atitutidini, acest mod de a face politică în România, această deconsiderare a instituţiilor fundamnetale democratice într-o ţară care de abia a păşit de 20 de ani din nou pe drumul democraţiei, după o lungă perioadă de dictatură", a conchis liberalul.
La rândul său, vicepreşedintele executiv al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, marţi, pentru agenţia MEDIAFAX, că toţi parlamentari ai Uniunii au semnat moţiunea de cenzură.
Întrebat dacă UDMR a adus modificări la textul propus de liberali, Borbely a răspuns afirmativ arătând că au fost propuse şi acceptate adăugiri care privesc domeniul economiei şi aprecieri referitoare la toată perioada celor nouă luni de guvernare.
Biroul Permanent Naţional al PSD a decis, luni, ca social-democraţii să susţină o moţiune de cenzură care să ducă la îndepărtarea actualului Guvern.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO