PNL şi PSRO au semnat protocolul de colaborare, liberalii vor să discute şi cu ecologiştii

PNL şi PSRO au semnat un protocol de colaborare care are în vedere atât monitorizarea corectitudinii în secţiile de votare, cât şi constituirea de majorităţi post-electorale, în contextul alegerilor locale, dar şi susţinerea celui mai bine clasat candidat, în contextul alegerilor în două tururi.

Urmărește
311 afișări
Imaginea articolului PNL şi PSRO au semnat protocolul de colaborare, liberalii vor să discute şi cu ecologiştii

PNL şi PSRO au semnat protocolul de colaborare, liberalii vor să discute şi cu ecologiştii

Protocolul de colaborare post-electorală porneşte de la Protocolul de colaborare parlamentară PNL-PSRO, încheiat la 29 aprilie 2015 şi are în vedere ''nevoia de a asigura condiţiile politice, de reprezentare electorală şi susţinere publică necesare punerii în operă a unui Nou Proiect de Ţară'', potrivit documentului semnat de liderii celor două partide.

Acordul presupune că formaţiunile vor colabora la nivel local şi naţional pentru constituirea de majorităţi comune la nivelul tuturor consiliilor locale, judeţene şi ale municipiului Bucureşti după alegerile locale. De asemenea, PNL si PSRO se angajează să semneze un protocol distinct pentru o alianţă post-electorală în vederea realizării unei majorităţi parlamentare, care să constituie şi să susţină viitorul Guvern.

''În condiţiile organizării în două tururi a alegerilor pentru primari, cele două parţi se obligă să susţina în turul doi candidatul cel mai bine plasat al uneia din cele două formaţiuni semnatare ale prezentului Acord'', se mai arată în document.

PSRO şi PNL vor milita şi vor acţiona pentru alegerea primarilor în două tururi, potrivit textului protocolului.

În termen de 21 de zile de la semnarea prezentului protocol, organizaţiile judeţene, de sector şi cea a Municipiului Bucureşti vor încheia protocoale similare la nivel local, prin identificarea modalităţilor concrete de colaborare.

Liberalii au precizat că un astfel de demers este deschis şi pentru alte forţe politice, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarând că PNL va iniţia discuţii cu partidele care reprezintă curentul ecologist în România.

''Un coleg a propus să iniţiem discuţii şi cu partidele care reprezintă curentul ecologist în România, lucru care în viitorul apropiat se va întâmpla. Vom genera demersuri, am mandatat câţiva colegi, care vor iniţia discuţii cu curentul ecologist din România în aceeaşi idee. Vom vedea în ce măsură se va concretiza acest demers'', a declarat ea.

Gorghiu a precizat că protocolul de colaborare cu PSRO a fost semnat la sfârşitul BPN al PNL, precizând că în şedinţa liberalilor a existat un singur vot împotriva protocolului.

''Chiar nu ştiam că atingem un punct nevralgic pentru majorităţile locale şi majorităţile în consiliile judeţene într-aşa măsură încât înainte să discutăm noi în BPN, înainte să fie semnat să fie semnat acest document, înainte să fie anunţat public, domnul Tăriceanu şi domnul Dragnea au sărit nemulţumiţi în sus că facem acest demers. Dacă era un lucru care nu-i deranja nu văd de ce ar fi criticat acest document. Este un lucru care nu are niciun document ascuns, este cât se poate de transparent, demersul este pentru majorităţi în consilii locale şi consilii judeţene'', a mai comentat Gorghiu.

La rândul său, deputatul PSRO Florentin Gust a afirmat că protocolul PNL – PSRO este un pas important pentru ''izolarea coaliţiei răului''. ''S-a făcut un pas important (…) pentru izolarea coaliţiei răului şi anume domnul Dragnea, Oprea şi Băsescu. Este un protocol care duce politica românească un pas în faţă'', a susţinut el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici