„Am făcut această discuţie, în sensul în care 2024 nu poate fi un an total ratat. Atunci când în România au loc alegeri paralizează şi administraţia centrală, paralizează şi administraţia locală. Toată lumea, câteva luni de zile, este concentrată la alegeri. Nu cred că e în beneficiul societăţii româneşti să blocăm tot anul 2024”, afirmă Alina Gorghiu.
Ea a spus că, potrivit calendarului în vigoare, în mai-iunie vor fi alegerile europarlamentare, alegerile locale în septembrie, apoi parlamentarele şi prezidenţialele.
„Populaţia nu poate fi obosită cu genul acesta de activitate electorală în fiecare lună din 2024, nu poţi să oboseşti nici economia, că toată lumea va fi concentrată, că toată lumea va sta cu ochii la televizor şi la alegeri. Această logică i-a făcut pe mai mulţi colegi să propună suprapunerea alegerilor. Sunt mai multe scenarii. Ele vor fi discutate în coaliţie. Poţi să suprapui localele cu parlamentarele, poţi să te gândeşti la suprapunerea parlamentarele cu prezidenţialele… Comisia de la Veneţia ne-a spus că nu poţi să faci aceste modificări cu mai puţin de un an înainte de alegeri”, încheie Gorghiu.