- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (27.08.2014, 20:17)
- Ovidiu Bărbulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ponta: Dorim prezenţă consistentă a NATO în România. Nu putem spune Moldovei că nu putem face nimic - FOTO
Premierul Ponta a declarat că România doreşte consolidarea flancului estic al NATO şi o prezentă cât mai consistentă a Alianţei în România, remarcând în context că România nu poate spune Republicii Moldova că nu poate face nimic în cazul unei eventuale agresiuni asupra acesteia.
Urmărește
633 afișări
Ponta: Dorim prezenţă consistentă a NATO în România. Nu putem spune Moldovei că nu putem face nimic (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)
Victor Ponta a susţinut, miercuri, în cadrul Reuniunii anuale a Diplomaţiei Române, că la viitorul Summit NATO România are ca obiective consolidarea flancului estic al Alianţei Nord-Atlantice, întărirea parteneriatelor strategice cu Polonia şi Turcia, precum şi o prezenţă cât mai consistentă a NATO pe teritoriul României.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
-
Finlanda crede că o navă din flota fantomă a Rusiei a tăiat cablul submarin din Marea Baltică
-
Thailanda se alătură BRICS ca stat partener
-
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău - suprema ta investiţie - după 12 ani de şcoală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu ştii şi te enervezi. Sau ştii şi te enervezi
Premierul a arătat că ţări precum Republica Moldova, Ucraina, Georgia trebuie să beneficieze atât cât e posibil în baza dreptului internaţuional şi a realităţilor politic-constituţionale de sprijin în ceea ce priveşte siguranţa lor.
"Nu putem spune Moldovei că putem doar să facem gazoduct sau putem să ducem microbuze, dar nu putem să facem nimic altceva în cazul în care vreodată ar fi supuşi vreunei agresiuni. Cred că obligaţia noastră e de a fi un exprotator de securitate regională", a declarat prim-ministrul.
El a adăugat că vrea ca România să devină cel mai dinamic avocat pentru promovarea integrării europene şi asigurării securităţii pentru Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Serbia şi Albania, astfel încât UE şi NATO să le ofere cât mai curând o prespectivă clară.
Ponta a mai arătat că în prezent există o perioadă de criză internaţională, atât în ce priveşte agresiunea asupra Ucrainei, cât şi în Orientul Mijlociu.
"În acest context e mai multă nevoie ca niciodată de dvs, de diplomaţi chiar dacă sigur într-un mod pe care sigur sper să nu-l criticaţi foarte tare, creşterile bugetare şi în România şi în alte părţi se duc către Ministerul Apăririi Naţionale. Poate ar trebui să înţelegem că sprijin mai mult pentru diplomaţi, ner-ar ajuta să economisim bani pentru armată, dar ăsta e un lucru pe care probabil oamenii politici nu l-au învăţat în ultimele milenii", a afirmat Ponta.
Premierul le-a cerut ambasadorilor României să ia exemplul colegilor acreditaţi la Bucureşti şi să promoveze interesele de investiţii ale companiilor româneşti în alte stat şi i-a asigurat totodată că în viitor vor colabora cel puţin la fel de bine.
Citește pe alephnews.ro: Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cinci jurnaliști din Gaza au fost uciși într-un atac israelian care a vizat o grupare armată. Ce declară IDF
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe