Ponta: Eu mi-am făcut datoria. Am pus pe masa Parlamentului un Cod Fiscal foarte bun

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, că el şi-a făcut datoria şi a pus pe masa Parlamentului un Cod Fiscal foarte bun, adăugând că nu este deranjat de amânarea dezbaterii parlamentare referitoare la reexaminarea Codului.

Urmărește
386 afișări
Imaginea articolului Ponta: Eu mi-am făcut datoria. Am pus pe masa Parlamentului un Cod Fiscal foarte bun

Premierul Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Premierul a spus că nu şi-a schimbat părerea şi doreşte un Cod Fiscal cu o cotă TVA de 20%, arătând că nu îl deranjează amânarea adoptării acestuia şi că este foarte bine ca liderii partidelor să se întâlnească.

"Eu nu mi-am schimbat decloc părerea legat de forma decisă de Guvern, cu TVA de 20% şi alte măsuri bune. Vreau să avem Cod Fiscal şi vreau să avem TVA de 20%. Celalte chestiuni le stabilesc oamenii politici. Eu mi-am făcut treaba şi am pus pe masa Parlamentului un cod foarte bun şi sunt convins că până la urmă va fi votat", a declarat Victor Ponta, adăugând că liderii partidelor parlamentare nu au decât să se întâlnească pentru a discuta despre reexaminarea Codului Fiscal.

Întrebat dacă îl deranjează amânarea dezbaterii parlamentare privind reexaminarea Codului Fiscal, Ponta a spus: "De ce să mă deranjeze (amânarea Codului - n.r.)? Dacă se ajunge la adoptarea Codului Fsical cu 20% TVA sunt cel mai fericit. E foarte bine să se întâlnească".

De asemenea, întrebat ce a intervenit de a fost amânată dezbaterea Codului Fiscal, Ponta a spus: ”Discuţiile între liderii politici”.

Sesiunea extraordinară a Parlamentului referitoare la reexaminarea Codului Fiscal a fost anulată luni, la scurt timp după ce preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a anunţat, la finalul şedinţei Coaliţiei, că PSD cere amânarea dezbaterilor parlamentare privind Codul Fiscal şi doreşte o reuniune a liderilor partidelor parlamentare pentru joi, astfel încât să se ajungă la o decizie politică.

Dragnea a spus luni că propunerea este ca joi să fie o întâlnire a partidelor parlamentare pentru a lua o decizie politică în privinţa Codului Fiscal, astfel încât acesta să fie modificat în sesiunea parlamentară ordinară, arătând că practic nu se mai poate vorbi despre sesiune extraordinară.

Iniţial, Parlamentul a fost convocat, în perioada 24-26 august, în sesiune parlamentară extraordinară pentru dezbaterea cererii de reexaminare a Codului Fiscal, formulată de preşedintele Klaus Iohannis.

Înaintea sesiunii extraordinare, reprezentanţii partidelor parlamentare au avut joi discuţii tehnice privind Codul fiscal. În urma consultărilor - la care au participat ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici (PSD), Eugen Nicolăescu şi Marian Petrache (PNL), Eugen Nicolicea, Haralambie Vochițoiu (UNPR), Iuliu Winkler, Erdei Doloczki Istvan, Alexandru Vegh (UDMR) şi Cătălin Beciu (ALDE) - au fost anunţate propunerile ca TVA să scadă în două trepte, de la 24% în prezent, la 20% de la 1 ianuarie 2016 şi 19% de la începutul lui 2017 şi ca eliminarea supraaccizei la carburanţi să fie amânată până la 1 ianuarie 2017.

Consultările au avut loc la o zi după ce premierul şi şefului statului au discutat pe acest subiect.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că în cadrul discuţiilor avute la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis a fost de acord cu reducerea TVA la 20%, însă ar vrea ca eliminarea taxei pe construcţii speciale sau a accizei să fie efectuată "la o dată ulterioară".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici