Ponta: Încercăm să luptăm în Europa cu demagogia şi ipocrizia când vine vorba de România

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la inaugurarea unei secţii a Rombat Bistriţa, că politicienilor străini, "unii dintre ei la fel de demagogi şi de ipocriţi ca şi cei din România", trebuie să li se explice că aderarea României la Schengen înseamnă acces mai uşor al mărfurilor".

Urmărește
291 afișări
Imaginea articolului Ponta: Încercăm să luptăm în Europa cu demagogia şi ipocrizia când vine vorba de România

Ponta: Încercăm să luptăm în Europa cu demagogia şi ipocrizia când vine vorba de România (Imagine: Shutterstock)

Premierul Victor Ponta a inaugurat, la Bistriţa, o nouă secţie a producătorului de acumulatori auto Rombat, spunând că important este ca România să se dezvolte economic, pentru că "cei pe care se bat politicienii în Europa, romii, sunt acolo şi cu Schengen şi fără Schengen".

"Evident că sunt bucuros că unul dintre campionii României din punct de vedere economic, Dacia Renault, se aprovizionează şi are încredere în Rombat, la fel cum sunt bucuros că Rombat exportă în UE şi în afara UE producţia actuală. Poate că reuşim împreună să explicăm politicienilor, unii dintre ei sunt la fel de demagogi şi de ipocriţi ca şi cei din România, că intrarea României în Schengen înseamnă acces mai uşor al mărfurilor. Cei pe care se bat politicienii în Europa, romii, sunt acolo şi cu Schengen şi fără Schengen, ceea ce este important e dacă ne dezvoltăm economic, dacă reuşim să creăm locuri de muncă, dacă avem resurse financiare pentru a-i integra pe romi aici în România. Altfel, cei care muncesc, cei care exportă în UE trebuie să ştie că încercăm să luptăm împreună cu ceea ce există şi în România şi în alte ţări, demagogie şi ipocrizie atunci când vine vorba de România. Pentru mine e o mare mândrie că Rombat e apreciat de clienţii săi, voi sprijini cu tot ce ţine de Guvern dezvoltarea unor companii aşa cum este Rombat", a declarat premierul.

Victor Ponta a făcut referiri şi la aşteptările investitorilor, spunând că în primul rând România poate oferi o stabilitate legislativă.

"Ceea ce putem să oferim este în primul rând o stabilitate legislativă, cred că e cel mai important lucru pentru cei care investesc bani în România şi cei care se dezvoltă, aşa cum este Rombat, este stabilitatea şi predictibilitatea. În al doilea rând, să luptăm zi de zi, o luptă care nu se va sfârşi niciodată, cu birocraţia, cu prea multe reguli administrative, inclusiv cu corupţia aparatului administrativ. Este o luptă pe care o ducem împreună şi în care eu cred foarte mult. O companie puternică, aşa cum e Rombat, dacă nu este încurcată de prea multe reguli administrative, dacă nu este încărcată de controale, se poate dezvolta foarte bine şi îşi poate asigura un drum. Pentru mine este o mare plăcere şi onoare să văd cu ochii mei o companie, chiar dacă are acţionariat străin, pe care o consider una românească ce are succes, care se dezvoltă, care se gândeşte la viitor", a mai spus premierul.

El a dezvelit şi o plachetă inaugurală pe care scria "Această capacitate de producţie a fost inaugurată la data de 28 septembrie 2013 în prezenţa primului-ministru al României, domnul Victor Ponta", apoi a făcut o vizită în fabrică alături de ceilalţi invitaţi.

Producătorul de acumulatori auto Rombat, controlat de grupul sud-african Metair, a finalizat o investiţie de 17 milioane de euro într-o nouă capacitate de producţie la Bistriţa, susţinută în proporţii egale din fonduri proprii şi finanţare guvernamentală nerambursabilă.

Noua unitate are o capacitate de 700.000 de baterii şi poate produce atât baterii pentru maşini cu tehnologie Start/Stop, cât şi baterii convenţionale. Prin realizarea noii structuri, capacitatea de producţie a Rombat ajunge la 3,3 milioane de baterii şi creează 108 noi locuri de muncă, alături de cele 600 deja existente.

Sistemul Start/Stop permite ca motorul maşinii să se oprească atunci când roţile nu se mai învârt (de exemplu când se aşteaptă la semafor, după scoaterea din viteză) şi să repornească automat la cuplarea ambreiajului. Maşinile dotate cu tehnologie Start/Stop consumă mai puţin carburant şi protejează mediul înconjurător.

Din 1999 şi până în prezent, Rombat a derulat nouă mari proiecte de investiţii cu o valoare totală de aproximativ 27 de milioane de euro, dintre care aproximativ 11 milioane au reprezentat fonduri guvernamentale şi europene.

În primăvara anului trecut, compania bistriţeană a fost preluată de grupul Metair, care cuprinde companii care desfăşoară activităţi în domeniul producţiei şi distribuţiei, predominant în industria auto.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici