Ponta: Ne-am asumat pentru 25 mai scor de 35%, ar fi cel mai bun al partidului la euroalegeri

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, că scorul pe care şi l-a asumat PSD la alegerile din 25 mai este de 35%, arătând că acesta ar fi unul realist şi foarte bun, cel mai bun obţinut de formaţiunea sa la euroalegeri.

Urmărește
177 afișări
Imaginea articolului Ponta: Ne-am asumat pentru 25 mai scor de 35%, ar fi cel mai bun al partidului la euroalegeri

Ponta: Ne-am asumat pentru 25 mai scor de 35%, ar fi cel mai bun al partidului la euroalegeri (Imagine: Bogdan Baraghin/ Mediafax Foto)

Întrebat ce scor ar trebui obţinut în alegerile din 25 mai pentru a deveni oficială candidatura sa la prezidenţiale, Ponta a răspuns: "Scorul asumat de către noi este de 35%, pentru că e cel mai mare scor pe care l-ar primi partidul nostru în alegerile pentru PE. În 2007 a fost un scor foarte slab, douăzeci şi ceva la sută, în 2009 - 31%. Deci 35%, mai ales după trei ani de guvernare, cred că e un scor realist şi foarte bun. Ce este peste 35% înseamnă şi un vot de încredere pentru modul în care guvernăm, iar mai departe fiecare partid, fiecare candidat îşi va face propria analiză".

El a arătat că şi dacă scorul va fi de 40%, nu înseamnă automat că vor câştiga în alegerile prezidenţiale. "Vreau să vă spun că şi dacă luăm 40% înseamnă că o parte importantă a românilor vor un candidat din partea noastră, dar nu înseamnă automat că vom câştiga. Dacă întâi iei 10% sau 3%, cum probabil va lua un candidat, pe cine vrei să reprezinţi ca preşedinte al României, pe 3% dintre români? Pe 10, pe 12, pe 15? Problema este că funcţia de preşedinte al României trebuie să reflecte o majoritate cât mai consistentă a românilor. Când tu ai 10%, 3% 15%, pe cine vrei să reprezinţi, pe câţiva din jurul tău şi atât? De aceea e important, evident, scorul electoral confirmat pe 25 mai pentru fiecare dintre partidele politice şi pentru candidaţii care conduc aceste partide politice", a precizat Ponta.

El a mai spus că obiectivul alianţei este ca în noiembrie să aibă loc nu doar schimbări fizice, cum e cea a lui Traian Băsescu, ci şi schimbarea unui model de preşedinte şi a unui mod de a fi preşedinte. "Obiectivul nostru este ca în noiembrie să nu avem doar schimbări fizice, Traian Băsescu, asta oricum se va schimba, ci să avem schimbarea unui mod şi a unui model de preşedinte, ori cred că asta vom reuşi", a adăugat Ponta.

Întrebat dacă îşi doreşte funcţia de preşedinte, Ponta a răspuns: "Eu îmi doersc să fac cât mai bine funcţia de prim-ministru, aşa cum mi-am dorit să îndeplinesc cât mai bine funcţia de procuror, atât timp cât am fost procuror, ministru, deputat şi mai departe orice funcţie voi ocupa, oferită de către români, încerc să-mi fac datoria cât mai bine faţă de ţară, faţă de partidul meu, faţă de familie", a adăugat Victor Ponta.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la lansarea eurocandidaţilor alianţei PSD-UNPR-PC, că alianţa va fi câştigătoare inclusiv în noiembrie 2014, el precizând: "Dacă consideraţi că trebuie să fiu candidat la Preşedinţie, bineînţeles că voi fi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici