Ponta: Un procuror cu pregătire juridică nu se poate pronunţa niciodată asupra unui caz medical

Un procuror cu pregătire juridică nu se poate pronunţa niciodată asupra unui caz medical, a declarat, marţi, premierul Victor Ponta, amintind că şi el este specializat în domeniul juridic, dar insistând asupra faptului că nu doreşte să se refere la o situaţie anume şi nici să comenteze cazul Năstase.

Urmărește
1099 afișări
Imaginea articolului Ponta: Un procuror cu pregătire juridică nu se poate pronunţa niciodată asupra unui caz medical

Ponta: Un procuror cu pregătire juridică nu se poate pronunţa niciodată asupra unui caz medical

El a arătat, la Antena 3, că un procuror nu se poate pronunţa nici în cazuri medicale şi nici în ceea ce priveşte prejudiciile de fraudă fiscală, fiind necesar să apeleze la expertize criminalistice şi medico-legale.

Ponta a precizat însă că nu doreşte să comenteze în calitate de prim-ninistru situaţia lui Adrian Năstase, pentru a nu se interpreta că politicienii exercită presiune asupra justiţiei.

Medicul Şerban Brădişteanu şi ceilalţi trei ofiţeri au îngreunat şi au încercat să zădărnicească executarea pedepsei aplicată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fostului prim ministru Adrian Năstase, afirmă Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de următoarele persoane: Dumitru Gheorghe, comisar şef de poliţie, adjunct al directorului Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Nicolae Costea, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Marian Apostol, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Şerban Alexandru Brădişteanu, medic în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului în legătură directă cu fapte de corupţie, prevăzută de art. 264 Cod penal, cu aplicarea art. 17 litera a din legea 78/2000", a comunicat DNA, la solicitarea mass-media.

Potrivit sursei citate, în rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori se arată că exista date şi indicii temeinice că cele patru persoane învinuite, prin atitudinea lor, au îngreunat şi au încercat să zădărnicească executarea pedepsei aplicată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fostului prim ministru Adrian Năstase.

La data de 26 iunie 2012, celor patru învinuiţi li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

Totodată, şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, a fost convocat pentru audiere la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în cazul neexcutării mandatului de încarcerare a lui Adrian Năstase, care a încercat să se sinucidă când poliţiştii au vrut să-l ridice de la domiciliu, precum şi medicul Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, unde deputatul PSD a fost operat.

Tobă şi Lascăr sunt martori în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici