Predoiu: Contra-întrebări şi răspunsuri la cele 10 întrebări ale “tehnocratului de Stambul” Ponta

Prim-vicepreşedinte PNL Cătălin Predoiu a făcut publică, luni, o listă de 12 contra-întrebări şi răspunsuri pentru cele zece întrebări pe tema Codului Fiscal pe care ”tehnocratul de Stambul Victor Ponta” le-a adresat partidelor, Predoiu transmiţându-i premierului că timpul său ”a expirat”.

Urmărește
964 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Contra-întrebări şi răspunsuri la cele 10 întrebări ale “tehnocratului de Stambul” Ponta

Predoiu: Contra-întrebări şi răspunsuri la cele 10 întrebări ale “tehnocratului de Stambul” Ponta (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Într-un comunicat de presă, Cătălin Predoiu îi transmite lui Victor Ponta că timpul său ”a expirat”.

”E prea târziu, dragă Victor, să faci pe tehnocratul şi pe seriosul … Ai avut timp să fii serios şi corect. L-ai risipit. Timpul tău a expirat, indiferent dacă îţi termini sau nu mandatul la termen”, îi spune liderul PNL premierului Victor Ponta.

Cătălin Predoiu a făcut publică ”o listă de 12 contra-întrebări şi răspunsuri pentru cele zece întrebări pe tema Codului Fiscal pe care «tehnocratul de Stambul Victor Ponta» le-a adresat partidelor politice”:

1. Chiar crezi că te mai ia cineva în serios cu Codul Fiscal, după ce ai dezinformat prin omisiune Banca Naţională cu privire la lista pachetului de relaxare fiscală?

2. Chiar crezi că te mai ia cineva în serios cu Codul Fiscal, după ce ai dezinformat Comisia Europeană cu privire la eşecul reformelor şi programul lor “deraiat” (vezi declaraţia vicepreşedintelui Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis)?

3. Chiar crezi că te mai ia cineva în serios cu Codul Fiscal, după ce ai dezinformat Parlamentul cu privire la încadrarea deficitului pe anii următori în deficitul bugetar MTO asumat inclusiv prin votul tău, pe vremea când îţi mai asumai un vot în Parlament, în 2012?

4. Chiar crezi că te mai ia cineva în serios cu “tăierile” şi creşterea locurilor de muncă, când tu ai stat în 2009 la masa deciziilor Coaliţiei PSD - PDL, împreună cu Boc şi Băsescu atunci când s-a decis Acordul cu FMI, iar când ai devenit prim-ministru ai promis un milion de locuri de muncă pe care le-ai prefăcut în sute de mii de falimente ale IMM-urilor?

5. Chiar crezi că te mai ia cineva în serios când spui că ai nevoie de un deficit mai mare ca să faci creştere economică, în condiţiile în care chiar în acest moment tu te lauzi (cu munca altora) pentru că faci şi creştere şi excedent bugetar, fără să mai spui că s-a produs creştere prin costuri de finanţare mici, datorate stabilităţii bugetare pe care vrei s-o distrugi acum, fară să mai spui că excedentul bugetar l-ai făcut pe seama tăierii investiţiilor?

6. Chiar crezi că te ia cineva în serios când vrei să compari situaţia noastră cu Spania şi Franţa în materie de capacitate de redresare a unui deficit excesiv? Crezi că în Spania managerii companiilor de stat se numesc şi ţin în funcţie cum l-ai ţinut tu pe Ciurel? Crezi că în Franţa contractele publice se iau şi se dau cum le dai tu şi le ia prietenul Ghiţă?

7. Chiar crezi că te ia cineva în serios cu privire la performanţa unui excedent bugetar obţinut pe seama tăierii investiţiilor? Nu ştii să vorbeşti decât de tăierile de salarii din 2010, operate din cauza de forţă majoră, dar de tăierile de investiţii şi locuri de muncă pe care le-ai operat tu din cauză de prostie economică majoră nu sufli un cuvânt.

8. Chiar crezi că te ia cineva în serios când dai exemplu ţinta de deficit din 2014, atunci când tu te pregăteşti să o arunci în aer pe cea din 2016 şi 2017 prin amăgirea poporului cu promisiuni pe care nu le poţi onora, doar că să creezi probleme viitoarelor guverne care nu te vor mai include nici pe lista portarilor de la guvern, indiferent ce partide le formează?

9. Chiar crezi că te mai ia cineva în serios când ai tupeul să vorbeşti de relaţia cu FMI, când ai distrus-o personal alături de fostul tău ministru Vâlcov prin aroganţă, lipsă de tact diplomatic şi pe alocuri dezinformare? Noroc că a mai dres puţin busuiocul Teodorovici, punându-şi cenuşă în cap pe la Washington pentru ce-ai făcut tu şi Vâlcov.

10. Chiar crezi că te ia cineva în serios când ne dai lecţii de moralitate politică vorbind de crize şi scandaluri politice pe care le-ai provocat prin dezinformarea şi inconsecvenţa ta economică (33 de taxe în plus, urmate de relaxare fiscală nebugetată, excedent bugetar prin tăieri de investiţii, urmat de deficit bugetar excesiv programat prin scăderi de taxe)?

11. Chiar crezi că te mai ia cineva in serios când vorbeşti de investiţii şi locuri de muncă, când tu n-ai construit un km de autostradă pe contractele semnate de tine, ai pus pe butuci Oltenia şi Hunedoara, ai tergiversat şi aproape blocat Cernavodă şi ai pus în faliment antreprenorii români?

12. Chiar crezi că te ia cineva în serios când te autonumeşti “tehnocrat”, când toată viaţa ta, chiar şi în parchet, n-ai făcut decât politică pe lânga pulpana unor politicieni care te-au depăşit şi prin cultură (Năstase) şi prin forţă politică (Dragnea, Boc, Băsescu)? În fine, chiar nu înţelegi că s-a săturat toată lumea de tine, inclusiv propriul partid, din cauza felului în care te-ai comportat până de curând cu toată lumea, inclusiv cu poporul tău? Chiar nu întelegi că e prea târziu pentru tine pentru că ţi-ai bătut joc de toate cărţile pe care ţi le-au pus în mână prietenii şi patronii văzuţi şi nevăzuţi, pentru că ai călcat alături de pârtia pe care ţi-au deschis-o larg când au mizat pe tine?

Victor Ponta a postat pe Facebook zece întrebări adresate partidelor politice, ”în calitate de premier care a conceput si promovat proiectul noului Cod Fiscal” şi spune că acestea ”au datoria să răspundă”.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, luni, că sesiunea parlamentară extraordinară referitoare la Codul fiscal se anulează pentru că membrii Comisiei de buget nu au reuşit să elaboreze un raport.

"Sesiunea extraordinară nu se va putea ţine, vom amâna pentru săptămâna viitoare, când va fi sesiune ordinară, dezbaterea pe marginea sesizării făcute de preşedintele Klaus Iohannis", a declarat preşedintele Senatului.

Decizia Senatului a fost luată la scurt timp după ce preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a anunţat, la finalul şedinţei Coaliţiei, că PSD cere amânarea dezbaterilor parlamentare privind Codul Fiscal şi doreşte o reuniune a liderilor partidelor parlamentare pentru joi, astfel încât să se ajungă la o decizie politică.

De asemenea, şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, programată pentru luni, ora 13.30, a fost anulată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici