- Home
- Politic
- RUSE, (07.03.2014, 15:12)
- Corespondenţă De La Trimisul Mediafax La Ruse
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Premierii României, Bulgariei şi Serbiei speră într-un dialog Kiev-Moscova pentru criza din Ucraina
Premierii României, Bulgariei şi Serbiei şi-au exprimat speranţa că un dialog între Kiev şi Moscova va conduce la soluţionarea crizei din Ucraina, care are un efect negativ asupra regiunii, adăugând totodată că modul în care statele lor cooperează în problemele zonale poate constitui un exemplu.
Urmărește
435 afișări
Premierii României, Bulgariei şi Serbiei speră într-un dialog Kiev-Moscova pentru criza din Ucraina (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
"Am discutat pe scurt şi criza din Ucraina şi efectul negativ pe care îl are această criză asupra acestei regiuni. Ne exprimăm speranţa că va fi un dialog între Kiev şi Moscova care va duce la găsirea unei soluţii pentru rezolvarea crizei", a spus premierul bulgar, Plamen Vasilev Oresharski, la finalul întrevederii pe care a avut-o, vineri, cu omologii săi român şi sârb.
La rândul său, premierul Victor Ponta a arătat că modul prietenesc în care cooperează România, Bulgaria şi Serbia poate fi un exemplu şi pentru alte state.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
"Faptul că trei ţări din această regiune pot da dovadă de prietenie, de colaborare, de parteneriat şi de stabilitate, adică exact ceea ce zona de est a Europei are atâta nevoie în acest moment, şi fac referire evident la ceea ce se întâmplă în Ucraina, acolo unde este nevoie de stabilitate, este nevoie de democraţie, este nevoie de respectarea dreptului internaţional", a spus Ponta.
Tot în context european, premierul Serbiei, Ivica Dacic, a apreciat faptul că ţara sa are nevoie de sprijinul României şi Bulgariei pentru ca să se integreze cât mai rapid în Uniunea Europeană.
Premierii României şi Bulgariei, în discursurile lor, şi-au arătat disponibilitatea să ofere expertiză ţării vecine pe drumul integrării europene.
"Bulgaria şi România sunt interesate ca toate ţările din Balcanii de Vest şi Serbia să devină cât mai repede membre ale UE pentru a putea şi prin instrumentele Comisiei Europene să lărgim cooperarea noastră", şeful Executivului de la Sofia, Plamen Vasilev Oresharski.
Premierul Ponta a mai spus că România, Bulgaria şi Serbia prin modul în care cooprează şi se consultă în decizii de problematică zonală dau un mesaj extrem de pozitiv pentru întreaga regiune, pe domenii de interes comun, cum ar fi strategia dunăreană, cooperarea transfrontalieră, proiecte comune de infrastructură energetică şi de transport, atragerea de investiţii şi fonduri europene.
Guvernele român şi bulgar s-au reunit, vineri, în şedinţă comună, la Ruse, la reuniune fiind prezent şi prim-ministrul Serbiei.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe