- Home
- Politic
- SUCEAVA, (27.08.2016, 15:27)
- Tibi Bujdei , Ionut Jifcu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Premierul Dacian Cioloş: România şi Polonia trebuie să fie doi actori proactivi în UE şi nu doar receptori de idei/ Premierul Poloniei:Politica de migraţie actuală nu a avut efecte pozitive, fenomenul trebuie prevenit
Premierii român şi polonez au declarat, sâmbătă, că cele două ţări au puncte comune legate de negocierile privind ieşirea Marii Britanii din UE, Szydlo arătând că trebuie începute discuţiile pentru un nou tratat european, în timp ce Cioloş a susţinut că pot fi făcute reforme şi fără un nou tratat.
Urmărește
713 afișări
Premierul Dacian Cioloş: România şi Polonia trebuie să fie doi actori proactivi în UE şi nu doar receptori de idei/ Premierul Poloniei:Politica de migraţie actuală nu a avut efecte pozitive, fenomenul trebuie prevenit (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)
În cadrul conferinţei de presă, organizată după intâlnire, premierul Cioloş a spus că România şi Polonia îşi vor armoniza poziţiile privind pregătirea negocierilor, în cadrul Brexit, subliniind că ambele ţări sunt interesate de menţinerea liberei circulaţii a persoanelor şi forţei de muncă în Marea Britanie, astfel încât atât românii, cât şi polonezii care lucrează acolo să îşi continue activitatea şi să beneficieze de aceleaşi drepturi ca şi până acum, transmite corespondentul MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
Totodată, Dacian Cioloş şi a exprimat încrederea că impactul bugetar al ieşirii Marii Britanii din UE să nu fie semnificativ, iar bugetul să rămână consistent, ca să se poată continua finanţarea programelor de coeziune şi a politicii agricole comune, care au cele mai mari fonduri alocate.
“În ceea ce priveşte viitorul Uniunii Europene, ieşirea Marii Britanii este un moment de cotitură, la câţiva ani după ce în UE a existat o extindere consistentă. Viitorul trebuie construit în jurul punctelor comune, reformarea să vină mai mult pe aşteptările cetăţenilor europeni. Pot fi adoptate măsuri, fără modificarea tratatelor, care să ducă la îmbunătăţirea funcţionării instituţiilor europene, iar politicile comune trebuie redefinite ca să răspundă mai bine cerinţelor de azi. România şi Polonia trebuie să fie doi actori proactivi în UE şi să nu fie doar receptori de idei. Să facem şi propuneri şi să venim, împreună, cu o abordare generatoare de soluţii”, a afirmat Cioloş.
Premierul Poloniei:Politica de migraţie actuală nu a avut efecte pozitive,fenomenul trebuie prevenit
Beata Szydło, premierul Poloniei, a declarat, sâmbătă la Gura Humorului, că politica Uniunii Europene privind migraţia trebuie schimbată, iar statele membre să nu mai fie obligate la cote de migranţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Prim-ministrul Poloniei a afirmat că inclusiv votul pentru ieşirea Marii Britanii din UE este o consecinţă a politicii privind migranţii din Orientul Apropiat.
“Politica de migraţie actuală nu a avut efecte pozitive şi va trebui schimbată optica, astfel încât să fie alocate ajutoare substanţiale sau mai mari pentru prevenirea acestui fenomen. Această problemă trebuie rezolvată acolo de unde a apărut. Polonia va creşte sprijinul financiar pentru ajutor umanitar. De ce am avut un referendum (pentru ieşirea Marii Britanii din UE – n.r.) şi a avut succes? Clasa politică să-şi pună întrebări şi să tragă concluzii din asta”, a declarat ea.
Beata Szydło a adăugat că Polonia militează pentru schimbare politicii UE privind refugiaţii şi pentru întârirea înţelegerii cu Turcia.
“Acordul UE-Turcia trebuie să fie mai eficient şi trebuie normalizată situaţia. Am militat pentru un compromis pentru schimbarea politicii de migraţie, pentru schimbarea opticii. Nu vom mai fi de acord cu cote de alocare, ca statele membre să fie puse să preia anumite cote obligatorii de migranţi. În această privinţă, toate statele ue trebuie să ajungă la un compromis”, a mai spus premierul Poloniei.
Dacian Cioloş, a primit-o, sâmbătă dimineaţa, la Gura Humorului, pe Beata Szydło, premierul Poloniei, cei doi discutând, printre altele, despre viitorul Europei după Brexit, iar delegaţia oficială urmează să viziteze Voroneţul şi să aibă o întâlnire cu minoritatea poloneză din judeţul Suceava.
Cei doi premieri au abordat aspecte legate de dezvoltarea relaţiilor bilaterale, în contextul Parteneriatul Strategic existent între cele două ţări. De asemenea, au avut un schimb de vederi cu privire la principalele teme de actualitate ale agendei europene, cum ar fi viitorul Europei în contextul votului în favoarea Brexit, bugetul UE şi procesul de revizuire a Cadrului Financiar Multianual, la jumătatea perioadei, cooperarea în domeniul securităţii şi interesul ambelor ţări pentru consolidarea relaţiei transatlantice, dar şi evoluţiile din vecinătatea estică a Uniunii.
Citeşte şi: Dragnea, despre fixarea alegerilor parlamentare pe 11 decembrie: Cioloş ar face jocul PNL-ului
Citeşte şi: Premierul Dacian Cioloş: O să informez săptămâna viitoare legat de data alegerilor parlamentare
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: The New York Times: Dezbatere identitară în Polonia, care, ca alte ţări, oscilează între valenţe naţionale şi europene
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe