- Home
- Politic
- RUSE, (04.06.2015, 23:39)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preşedintele bulgar: Cele mai fericite popoare nu au nicio picătură de petrol, au stat de drept
Preşedintele bulgar, Rosen Plevneliev, a declarat, joi, la Ruse, că cele mai fericite popoare din lume nu au nicio picătură de petrol, dar au stat de drept şi instituţii funcţionale, apreciind că în Bulgaria se vede "o dorinţă politică de reformă".
Urmărește
473 afișări
Preşedintele bulgar: Cele mai fericite popoare nu au nicio picătură de petrol, au stat de drept (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"În lume există doar două tipuri de state bogate: unele care au gaz şi petrol şi altele care au instituţii funcţionale şi unde statul de drept e garantat. Noi bulgarii nu avem petrol şi gaze, de aceea, dacă dorim să fim bogaţi, va trebui să garantăm suveranitatea legilor şi a instituţiilor care garantează că legea e egală pentru toţi (...) Cele mai fericite popoare din lume nu au nicio picătură de petrol dar sunt atât de dezvoltate şi de moderne pentru că acolo există stat de drept şi instituţii funcţionale", a afirmat preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, în cadrul unui dialog cu cetăţeni români şi bulgari, la care au participat şi prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, şi ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
-
Finlanda crede că o navă din flota fantomă a Rusiei a tăiat cablul submarin din Marea Baltică
-
Thailanda se alătură BRICS ca stat partener
Şeful statului bulgar a precizat că ţara sa a realizat destul de multe în ultimii 25 de ani, dar se află acolo unde ar dori cetăţenii. "Soluţia e foarte simplă: superioritatea legilor, statul de drept şi instituţii funcţionale", a spus Plevneliev, adăugând că se vede "o dorinţă politică de reformă" în Bulgaria.
La rândul său, ministrul român al Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat că România are petrol şi gaze, iar de câţiva ani "încearcă să construiască reguli pentru toată lumea". "Fără a avea reguli pentru toată lumea, e foarte dificil să avem bunăstare pentru toată lumea. Vrem să fim într-o Europă unită, vrem să fim într-o Europă liberă, vrem să fim într-un spaţiu de securitate, dar vrem fiecare dintre noi să avem şi bunăstare în aşa fel încât să ne bucurăm de copiii, să ne bucurăm de părinţii noştri, să ne bucurăm, de ce nu, de prietenii şi de vecinii noştri", a spus Cazanciuc.
Oficialul român a mai spus că oraşele Giurgiu şi Ruse oferă un exemplu de prietenie, "chiar dacă uneori podurile mai au nevoie de investiţii", subliniind că România şi Bulgaria au "un cuvânt important de spus la frontiera UE".
Comisia Europeană a organizat, joi, la Ruse, o întâlnire cu aproximativ 750 de cetăţeni români şi bulgari, tema discuţiilor fiind legată de statul de drept, spaţiul Schengen, integrarea romilor, moneda unică sau fondurile europene.
La dialogul cu cetăţenii au fost prezenţi, printre alţii, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, vicepreşedintele PE Ioan-Mircea Paşcu, Simona Maya Teodoroiu, judecător la Curtea Constituţională, Angela Filote, şefa Reprezentanţei CE în România, şi Dan Petre, director general al Institutului Diplomatic Român.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe