- Home
- Politic
- (23.11.2020, 14:39)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Programul de guvernare PMP pentru alegerile generale: 6% din PIB pentru Învăţământ; două noi ministere: Inovare şi Digitalizare şi relaţia cu R. Moldova; şi gratuitate la vaccinare | DOCUMENT
Urmărește
964 afișări
Programul de guvernare PMP pentru alegerile generale: 6% din PIB pentru Învăţământ, două noi ministere: Inovare şi Digitalizare şi relaţia cu R. Moldova, şi gratuitate la vaccinare
PMP a prezentat săptămâna aceasta programul de guvernare pentru 2020-2024 cu care va merge la alegerile generale din 6 decembrie. Partidul condus de Eugen Tomac promite că va scoate din criză două domenii afectate puternic de epidemie: Sănătatea şi Educaţia şi va întări zona de protecţie socială.
PMP propune ca finanţarea pentru Sănătate să crească la nivelul mediu al UE până în 2025, iar legislaţia să fie modificată astfel încât spitalele să aibă regim de societăţi cu capital de stat pentru a-şi completa veniturile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ursula von der Leyen s-a îmbolnăvit de pneumonie „în formă severă”
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Intervenţia autorităţilor s-a încheiat fără incidente majore
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
În ceea ce priveşte Educaţia, angajamentul PMP este alocarea a 6% din PIB pentru Învăţământ şi 1% pentru Cercetare. Cu aceşti bani, toate şcolile vor fi conectate la internet, şi vor fi dotate cu grupuri sanitare şi vor avea acces la apă curentă. În plus, PMP doreşte construirea a 1.000 de creşe în următorii patru ani.
O altă zonă căreia PMP îi acordă importanţă în programul de guvernare 2020-2024 este protecţia socială, domeniu vulnerabil în perioada crizei sanitare.
PMP promite decontarea costului tuturor vaccinurilor (inclusiv a celor opţionale) de către stat atât pentru copii, cât şi pentru adulţi şi finanţarea cu prioritate a Institutului Cantacuzino; refacerea în cel mai scurt timp a capacităţii României de a produce vaccinuri.
În privinţa pensiilor, partidul înfiinţat de Traian Băsescu se angajează să respecte legislaţia privitoare la indexarea pensiilor cu rata inflaţiei +50% din creşterea nominală a salariului minim pe economie la începutul fiecărui an; precum şi eliminarea pensiilor speciale
PMP vrea două noi ministere: Inovare şi Digitalizare şi relaţia cu R. Moldova
PMP insistă pe necesitatea de a avea două ministere noi în Guvernul României, unul pentru Inovare, Digitalizare şi Inteligenţă artificială, „pentru că e important să ţinem pasul cu noile tehnologii”, iar celălalt pentru relaţia cu Republica Moldova.
„Am insistat pe necesitatea de a avea două ministere noi în Guvernul României. Ministerul pentru Inovare, Digitalizare şi Inteligenţă Artificială. Pentru că este important să ţinem pasul cu noile tehnologii şi să le folosim pentru a ne dezvolta. Ministerul pentru relaţia cu R. Moldova. Acesta trebuia înfiinţat demult. Relaţia cu românii de peste Prut este mai mult decât importantă, este o datorie pe care statul român o are faţă de cei care sunt, în fapt, parte a naţiunii române”, a afirmat Eugen Tomac.
El a precizat că o altă prioritate a PMP la Guvernare este alocarea a 1,5% din PIB pentru Cultură.
„Avem obligaţia, în vreme de criză, să susţinem românii creativi care ne promovează cultura. Este responsabilitatea noastră să ne protejăm patrimoniul cultural. Este inacceptabil ca în anul 2020, clădirea simbol din centrul Bucureştiului, unde în noaptea de 23 spre 24 ianuarie 1859 s-a votat Unirea, să fie astăzi o ruină. Starea în care se află astăzi Hotelul Concordia ilustrează perfect dezinteresul politicienilor faţă de tot ceea ne reprezintă ca naţiune”, a conchis preşedintele PMP.
Cu o doctrină conservator-creştină, PMP vrea şi încheierea unui parteneriat cu Biserica pentru asistenţa şi îngrijirea persoanelor vulnerabile, parteneriat care va avea ca obiectiv şi promovarea valorilor creştine. Parteneriatul va fi deschis către Biserica Ortodoxă Română, Biserica Catolică şi celelalte culte recunoscute legal.
PMP asigură că toate construcţiile bugetare din următorii patru ani să fie concentrate pe investiţii în infrastructură cu potenţial de multiplicare ridicat şi pentru ajutorarea IMM-urilor româneşti puternic afectate de criza economică. Partidul Mişcarea Populară militează pentru reducerea taxării forţei de muncă, limitarea birocraţiei şi digitalizarea economiei.
În ceea ce priveşte Justiţia, PMP vrea defiinţarea Secţiei Speciale, limitarea imunităţii miniştrilor la perioada mandatului şi depolitizarea CCR şi punerea în acord a textului fundamental cu multiplele decizii ale acesteia.
În plus, PMP va promova, în următorii patru ani, şi temele sale tradiţionale: reducerea la 300 a numărului de parlamentari; revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin; reforma statului; şi transparenţă în administraţia publică şi în instituţiile subordonate statului.
De asemenea, PMP ar vrea ca Avocatul Poporului să fie ales prin vot direct, exact ca preşedintele ţării.
La evenimentul de lansare a programului de guvernare, Eugen Tomac a afirmat că, după alegeri, PMP va participa la negocierile privind viitoarea guvernare.
Printre candidaţii PMP care candidează la alegerile generale din 6 decembrie şi au şanse să fie aleşi în Parlament se află: Eugen Tomac, Ioana Constantin, Costin Moise (Bucureşti, Camera Deputaţilor) / Cristian Diaconescu (Bucureşti, Senat); Robert Turcescu (Braşov, Camera Deputaţilor); Elena Băsescu (Constanţa, Camera Deputaţilor), Petru Movilă (Iaşi, Camera Deputaţilor)
DOCUMENT - Programul de guvernare al PMP 2020-2024
Citește pe alephnews.ro: Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Amanta (devenită, între timp, titulara) ICH este gravidă?! 😲 Tatăl ar fi pufosul Goe, fiul unui multimilionar imobiliar
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe