- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (06.10.2015, 13:34)
- Ştefan Pană
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Parlamentul a amânat discutarea cererii de reexaminare a legii pensiilor parlamentarilor
Plenul Parlamentului a decis, marţi, retrimiterea la comisie, pentru două săptămâni, a raportului la proiectul de lege privind pensiile parlamentarilor, la propunerea liderului deputaţilor PSD Marian Neacşu, această decizie fiind criticată de mai mulţi parlamentari PSD şi PNL.
Urmărește
537 afișări
Proiectul de lege privind pensiile parlamentarilor va fi retrimis Comisiei de statut (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)
Propunerea de retrimitere la comisie a legii pensiilor a fost votată cu 269 voturi "pentru", 142 "împotrivă" şi 13 abţineri.
Liderul deputaţilor PSD Marian Neacşu a propus retrimitrea la comisie pentru două săptămâni pentru ca raportul să fie modificat în sensul ca parlamentarii care vor beneficia de pensii parlamentare să aibă mimin un mandat şi nu un an, cum este în prezent în raport.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
Deputatul PSD Anghel Stanciu a criticat această propunere de retrimitere la comisie, arătând că se doreşte ca o "lege europeană" să fie respinsă.
"Resping această propunere. Trebuie motivată retriminterea. Nu putem să ne jucăm cu această lege. Trebuie tăiată coada câinelui, nu putem accepta ca o lege europeană să fie respinsă din motive populiste, politicianiste. Luaţi-vă soarta în mâini, altfel, vom avea un Parlament manipulabil", a spus Stanciu.
Deputatul PSD Bogdan Niculescu-Duvăz, preşedintele Comisiei de statut care a elaborat raportul la cererea de reexaminare a legii pensiilor parlamentarilor, a spus că la Parlamentul European perioada minimă necesară pentru ca un parlamentar să primească indemnizaţia de limită de vârstă este de minim un an şi nu de un mandat.
"În calitate de preşedinte al comisiei de statut vă spun că la Parlamentul European un an de zile este perioada minimă necesară pentru a intra în procedura necesară pentru indemnizaţia de limită de vârstă. În plus, noi ne aflăm procedural într-o depăşire flagrantă de termen, eram obligaţi ca în 30 de zile să returnăm legea către preşedinte. Ne aflăm în aceast situaţie delicată", a spus Duvăz.
Liderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu a declarat că PSD doreşte adoptarea acestei legi, dar se teme să-şi asume iniţiativa, liberalul propunând respingerea proiectului de lege.
"Plimbarea acestui proiect de la comisie la plen şi de la plen la comisie arată că PSD doreşte adoptarea acestei legi dar îi este frică. Propun să respingem acest proiect", a spus Nicolăescu.
PNL va contesta la CC proiectul legii pensiilor parlamentarilor, dacă va fi adoptat de Parlament
PNL va contesta la Curtea Constituşională proiectul de lege privind pensiile parlamentarilor dacă acesta va fi adoptat de majoritatea parlamententară, a anunţat, marţi, liderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu.
"Decizia noastră politică este să votăm împotriva acestui proiect de lege din toate considerentele cunoscute, pentru că este un proiect de lege imoral, are o serie de conotaţii neconstituţionale şi dacă va fi adoptat de majoritatea PSD îl vom contesta la Curtea Constituţională", a precizat Nicolăescu, după şedinţa comisiei de unificare a PNL.
Nicolăescu a arătat că în plenul Parlamentului, la dezbaterea proiectului privind pensiile parlamentarilor, aflat în etapa reexaminarii cerute de preşdintele Klaus Iohannis, liberalii vor cere vot prin apel nominal, iar dacă acest lucru va fi respins, vor părăsi şedinţa.
"Decizia nostră politică este să solicităm vot prin apel nominal astfel încât să se cunoască exact cine votează pentru o lege pe care noi am numit-o a ruşinii şi dacă acest lucru nu se va întâmpla, nu se va accepta votul prin apel nominal, parlamentarii PNL vor părăsi sala de şedinţă la vot", a mai susţinut Nicolăescu.
Întrebat dacă vor fi sancţionaţi parlamentarii liberali care vor vota proiectul pensiilor, Nicolăescu a spus că vor fi sancţiuni drastic. Întrebat dacă vor fi excluşi din partid, Nicolăescu a răspuns: "de ce nu?".
Proiectul de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor, deşi aprobat săptămâna trecută de către senatorii şi deputaţii din Comisia pentru Statut, va fi retrimis acestora pentru noi modificări, a decis conducerea celor două Camere ale Parlamentului.
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe