PSD Constanţa: Reţinerea abuzivă a lui Valentin Preda aminteşte de Germania nazistă

Reprezentanţii PSD Constanţa spun că "reţinerea abuzivă a lui Valentin Preda din faţa Ministerului Dezvoltării aminteşte de practicile poliţiei politice din Germania nazistă sau din Rusia lui Stalin", precizând că secretarul de stat este susţinut în funcţie de PSD Constanţa.

Urmărește
980 afișări
Imaginea articolului PSD Constanţa: Reţinerea abuzivă a lui Valentin Preda aminteşte de Germania nazistă

PSD Constanţa: Reţinerea abuzivă a lui Valentin Preda aminteşte de Germania nazistă (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

"Valentin Preda a fost şi este susţinut de către PSD Constanţa în funcţia de ministru secretar de stat, performaţele şi experienţa sa în acest domeniu fiind recunoscute de specialişti la nivel naţional şi internaţional. Reţinerea abuzivă a lui Valentin Preda, din faţa Ministerului Dezvoltării, practic din stradă, aminteşte de practicile poliţiei politice din Germania nazistă sau din Rusia lui Stalin, reţineri abuzive perpetuate de miliţia securistă a lui Traian Băsescu", arată reprezentanţii PSD Constanţa într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii PSD Constanţa cer DNA şi Ministerului Justiţiei un răspuns legat de modul în care a fost ridicat de pe stradă Valentin Preda.

"PSD Constanţa protestează ferm în faţa unor astfel de practici abuzive şi solicită un răspuns urgent din partea DNA, a Ministerului Justiţiei, Comisiei Juridice a Parlamentului României, Comisiei de abuzuri din Parlamentului României, referitor la «motivaţia» pentru care Valentin Preda a fost ridicat în acest mod. PSD Constanţa nu înţelege de ce acesta nu a fost chemat în mod civilizat la sediul DNA, având în vedere prezumţia de nevinovăţie de care trebuie să beneficieze orice cetăţean european", se mai arată în documentul citat.

Reprezentanţii PSD Constanţa mai spun că nu se dezic de Valentin Preda.

"Vă reamintim că Valentin Preda a reuşit, în perioada mai - decembrie 2012, să deblocheze negocierile cu Comisia Europeană referitoare la proiecte care prevedeau dezvoltarea traseului navigabil pe Dunăre. Experţii Comisiei Europene au apreciat public experienta lui Valentin Preda în domeniul naval, solicitând ca acesta să reprezinte în continuare România în negocierile cu Comisia Europeană. Tot în această perioadă ministrul constănţean a reuşit deblocarea unor fonduri pentru multiple lucrări de infrastructură din România şi finalizarea lucrărilor la autostrada A2 pe tronsonul Cernavodă - Constanţa.
PSD Constanţa nu se dezice de Valentin Preda şi îl susţine pe ministrul constănţean, cerând imperios respectarea legii şi prezentarea motivelor pentru care un tânăr ministru performant este desfiinţat în acest mod josnic şi abuziv", mai spun social-democraţii constănţeni.

Valentin Preda este vicepreşedinte al filialei municipale Constanţa a PSD.

Secretarul de stat Valentin Preda a fost ridicat, marţi, de procurorii DNA, din faţa Ministerului Dezvoltării, au declarat pentru MEDIAFAX oficiali din Ministerul Transporturilor (MT).

Potrivit unor surse judiciare, secretarul de stat Răducu Valentin Preda ar fi fost ridicat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un caz în care se fac cercetări privind posibile fapte de corupţie legate de anumite contracte.

Premierul Victor Ponta l-a demis pe Valentin Preda din postul de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, după ce acesta a fost ridicat de procurorii DNA, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Răducu Valentin Preda este secretar de stat la Ministerul Transporturilor din mai 2012, anterior el fiind, din ianuarie 2010, consilier al primarului Constanţei, Radu Mazăre.

Preda a fost membru în Consiliul de Administraţie al CN Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (mai 2010 - mai 2012), director la SC RO-DE Parteners SRL (noiembrie 2009 - ianuarie 2010), secretar de stat la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (februarie - octombrie 2009), inspector de specialitate la Autoritatea Navală Română (noiembrie 2002 - ianuarie 2009), ofiţer de port la Inspectoratul de Stat al Navigaţiei Civile - Căpitănia Zonală Constanţa (iunie1993 - noiembrie 2002) şi personal navigant la Compania de Navigaţie Navrom, Romline Constanţa (iunie 1989 - iunie 1993).

Preda a absolvit Facultatea de Drept şi Administraţie Publică Constanţa din cadrul Universităţii "Spiru Haret" (2011), Academia Navală "Mircea cel Bătrân" (2003), Facultatea de inginerie şi management agroturistic - Bioterra din cadrul Universităţii de Ştiinte Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti (2000), potrivit CV-ului postat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Conform declaraţiei de avere din mai 2012, depusă la preluarea funcţiei de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Valentin Preda nu deţine terenuri, apartamente sau case şi nici autovehicule.

Preda are două conturi, unul de 35.500 de euro şi celălalt de 23.000 de lei şi a acordat mai multe împrumuturi în nume personal, unul de 634.807 lei către SC Ro-De Parteners SRL, altul de 148.700 de euro către SC Rhein Main Vertriebs, iar celălalt de 15.000 de lei către o persoană fizică.

În ultimul an fiscal, Valentin Preda a avut venituri de peste 23.000 de lei din funcţia de consilier la Primăria municipiului Constanţa, 2.680 de lei în calitate de consilier juridic la un notar public şi 694 de lei din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici