Purtătorul de cuvânt al PSD, despre dezbaterea de marţi: Ne dorim foarte mult ca Viorica Dăncilă să meargă

Valeriu Steriu a declarat, întrebat dacă ar trebui ca Viorica Dăncilă să meargă la dezbaterea anunţată marţi de Klaus Iohannis, că social-democraţii şi-ar dori foarte mult acest lucru. Purtătorul de cuvânt al PSD a precizat că, dacă dorea Iohannis, discuţia putea să aibă loc şi în limba germană.

642 afișări
Imaginea articolului Purtătorul de cuvânt al PSD, despre dezbaterea de marţi: Ne dorim foarte mult ca Viorica Dăncilă să meargă

Purtătorul de cuvânt al PSD, despre dezbaterea de marţi: Ne dorim foarte mult ca Viorica Dăncilă să meargă

„Bineînţeles. Noi cerem din prima zi de campanie o dezbatere între cei doi candidaţi, nu o dezbatere a unui candidat. De altfel, nici nu cred că acest cuvânt se potriveşte. Mai degrabă Klaus Iohannis îşi organizează o întâlnire cu Rareş Bogdan, care probabil va fi moderatorul, şi probabil cu încă doi-trei jurnalişti aserviţi şi un mic grup de fani, alături de SPP-ul din dotare. Este ridicol ce face şi nu este doar o întâlnire pe care o aştepta doar electoratul PSD-ului. Sunt încă 3 milioane de oameni care au votat acum câteva zile şi încă 8 milioane de oameni care nu au votat, care doresc să vadă o dezbatere între doi candidaţi care vor genera alegeri în duminica ce vine pentru a stabili Preşedintele României pentru următorii 5 ani”, a afirmat Valeriu Steriu, sâmbătă, la Antena 3, întrebat dacă ar trebui să meargă şi Viorica Dăncilă la dezbaterea de marţi.

Social-democratul a adăugat că şeful statului duce România în situaţii ridicole, pe care le-a întâlnit doar înainte de 1989.

„Doar înainte de 1989 am văzut astfel de situaţii ridicole în care ne duce Iohannis, asigurând o întâlnire doar cu activul lui de partid. Arată în primul rând o mare frică, o aroganţă şi duce în derizoriu. Această chestie este o problemă care ţine de democraţia din România. Cred că e penibil ceea ce face Klaus Iohannis”, a completat Steriu.

Purtătorul de cuvânt al PSD a mai spus că nu este neapărat important locul în care ar fi putut avea loc o confruntare între cei doi candidaţi, precizând că PSD ar fi fost dispus ca dezbaterea să aibă loc chiar şi la Cotroceni.

„Nu e vorba de unde se asigură acest loc. SNSPA, Biblioteca Centrală Universitară, un loc oriunde în România. Putea fi chiar la Cotroceni. Să ştiţi că noi ne-am fi dus într-un format stabilit de cele două staff-uri de campanie oriunde în România. Dacă domnul Klaus Iohannis dorea ca dezbaterea să fie în limba germană, ne aduceam un traducător şi vă asigur că o făceam astfel încât dânsul să vorbească în limba germană”, a mai explicat Valeriu Steriu.

Chestionat dacă ar fi posibil ca Viorica Dăncilă să apară la evenimentul de marţi anunţat de Klaus Iohannis, purtătorul de cuvânt al PSD a răspuns: „Noi ne dorim foarte mult. Am înţeles că deocamdată niciun jurnalist nu a aflat cum s-ar putea acredita pentru această dezbatere”.

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a anunţat că va găzdui dezbaterea de marţi a preşedintelui Klaus Iohannis cu politologii şi formatorii de opinie, care va avea loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, potrivit unui comunicat de presă.

Klaus Iohannis a anunţat, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la sediul PSD, că marţi va organiza o dezbatere cu politologi şi formatori de opinie. Şeful statului a precizat că nu va participa la o dezbatere cu Viorica Dăncilă, deoarece aceasta „a fost parte activă a mârlăniilor pesediste şi a sprijinit activ încercările de acaparare a Justiţiei”.

Taguri:
steriu,
psd,
dezbatere

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici