Raportul Cristea privind impactul metaverse asupra societăţii, adoptat de Comisia pentru Ştiinţă

Miercuri, la Strasbourg, în cadrul Consiliului Europei, Comisia pentru Ştiinţă, Media, Educaţie şi Cultură a adoptat în unanimitate şi fără amendamente raportul deputatului Andi Cristea privind impactul metaverse asupra societăţii, anunţă PSD.

280 afișări
Imaginea articolului Raportul Cristea privind impactul metaverse asupra societăţii, adoptat de Comisia pentru Ştiinţă

Raportul Cristea privind impactul metaverse asupra societăţii, adoptat de Comisia pentru Ştiinţă

„Metaverse reprezintă viitorul internetului, un nou mediu de interacţiune intre oameni, acţiuni si procese digitale, bazat pe noile tehnologii precum inteligenţa artificială (AI), realităţile imersive şi blockchain-ul. Istoric, pentru a menţine ordinea în complexitatea societăţii, oamenii au stabilit modele de interacţiune prin legi şi cultură. Însă noile tehnologii accelerează până la derapaje procesele sociale, economice şi politice actuale, create într-o etapă anterioară, fără tehnologia prezentului”, potrivit comunicatului de presă.

Raportul, însoţit de o rezoluţie, va fi inclus pe agenda viitoarei sesiuni plenare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Raportul este un set de recomandări, bune practici şi avertizări pentru cele 46 de state membre ale Consiliului Europei.

„Deputatul român Andi Cristea a avut un rol central în cele şase dezbateri organizate de Consiliul Europei la Londra, Paris, Strasbourg şi Copenhaga, la care au participat marile companii de tehnologie, mediul academic şi reprezentanţi ai organizaţiilor non-guvernamentale. Andi Cristea este în prezent raportor general al Consiliului Europei pentru Ştiinţă şi Tehnologie”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici