Republica Moldova se bazează pe Ucraina pentru a preveni războiul. Ce soluţie a găsit preşedintele Maia Sandu

  • Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu este de părere că războiul este un scenariu îndepărtat
  • Sandu se bazează pe rezistenţa ucrainenilor în faţa invadatorilor ruşi
  • Rusia încearcă să destabilizeze din interior Moldova, mai ales prin exclava Transnistria
2077 afișări
Imaginea articolului Republica Moldova se bazează pe Ucraina pentru a preveni războiul. Ce soluţie a găsit preşedintele Maia Sandu

Republica Moldova se bazează pe Ucraina pentru a preveni războiul. Ce soluţie a găsit preşedintele Maia Sandu

În ultimele săptămâni, autorităţile moldoveneşti au arestat mai mulţi presupuşi activişti pro-ruşi despre care au spus că încearcă să intre în ţară. Au existat, de asemenea, mai multe proteste organizate de un partid pro-rus în capitală, Chişinău.

„Atâta timp cât voi fi preşedinte, Republica Moldova va rezista. Nu există niciun pericol ca războiul să migreze dacă ucrainenii se apără şi nu cedează în faţa invadatorilor. Suntem recunoscători ucrainenilor pentru curajul şi dragostea lor de libertate”, a declarat Maia Sandu.

Republica Moldova este o ţară mică de 2,6 milioane de locuitori blocată între Ucraina şi România, care se confruntă cu numeroase probleme: criză energetică, sărăcie în creştere şi tensiuni sociale agravate de războiul Rusiei în Ucraina.

Sandu a reiterat acuzaţiile, negate de Moscova, că Rusia doreşte să destabilizeze Moldova.

„Rusia, care are trupe bazate în regiunea separatistă a Republicii Moldova, Transnistria, va continua să încerce să destabilizeze ţara din interior” susţine Sandu.

Preşedintele moldav şi-a lăudat agenţiile de aplicare a legii pentru blocarea cu succes a tuturor încercărilor venite din exterior menite să semene haosul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici