Rezultate Alegeri Locale Buzău 2024. Constantin Toma (PSD) câştigă al treilea mandat de primar

  • Alegerile Locale 2024 din Buzău, oraşul natal al premierului Marcel Ciolacu, au avut loc pe 9 iunie.
  • Locuitorii din Buzău şi-au ales primarii, consilierii şi preşedintele Consiliului Judeţean.
  • În cursa pentru Primăria Municipiului Buzău s-au înscris, în total, la alegerile locale 2024 şapte candidaţi, cinci bărbaţi şi două femei.
2048 afișări
Imaginea articolului Rezultate Alegeri Locale Buzău 2024. Constantin Toma (PSD) câştigă al treilea mandat de primar

Alegeri Locale Buzău 2024. Cine sunt candidaţii la funcţia de primar în Buzău, oraşul premierului

UPDATE Constantin Toma a câştigat al treilea mandat de primar

Primarul Constantin Toma a obţinut cel de-al treilea mandat de primar al Municipiului Buzău, conform numărătorii paralele realizate de organizaţia judeţeană a PSD.

PREZENŢA LA VOT, ora 19:00: 48,46%

Potrivit datelor centralizate în timp real de AEP, prezenţa la vot în judeţul BUZĂU, la ora 19:00, este de 48,46%.

59.602 de persoane din mediul urban şi 117.923 de persoane din mediul rural şi-au exprimat votul.

De asemenea, 1.309 de alegători au solicitat votul cu urna mobilă.

Alegeri Locale Buzău 2024

Pe 9 iunie sunt organizate alegerile locale 2024 din Municipiul Buzău. În cursa pentru funcţia de primar al Municipiului Buzău s-au înscris şapte persoane, iar pentru funcţiile de consilieri locali sunt înscrişi 107 candidaţi.

Alegeri locale Buzău 2024. Candidaţii la Primărie

Printre candidaţii la funcţia de primar al Buzăului se numără actualul edil, Toma Constantin, din partea Partidului Social Democrat (PSD). Toma Constantin s-a născut în 1959, în Ţinteşti, Buzău şi este primar al municipiului din 2016.

La Primăria Buzău mai candidează şi Ichim Carmen-Adriana, de la Partidul Naţional Liberal (PNL), Stîlpeanu Laurenţiu, de la Partidul S.O.S. România, Epurescu Nicolae-George, de la Partidul Democraţiei şi Solidarităţii (Demos), Barchizeanu Dănuţ-Viorel, din partea Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), Drăgulin Florin, de la Uniunea Salvaţi România (USR), Crăiţă Haritina, candidat independent.

Toma Constantin, Partidul Social Deomcrat (PSD)
• Ichim Carmen-Adriana Partidul Naţional Liberal (PNL)
• Stîlpeanu Laurenţiu, Partidul S.O.S. România
• Epurescu Nicolae-George, Partidul Democraţiei şi Solidarităţii (Demos)
• Barchizeanu Dănuţ-Viorel, Partidul Umanist Social Liberal (PUSL)
• Drăgulin Florin, Uniunea Salvaţi România (USR)
• Crăiţă Haritina, candidat independent

Alegeri locale Buzău 2024. Candidaţii la Consiliul Local

La Consiliul Local al Municipiului Buzău vom putea alege din cei 107 candidaţi de pe listele propuse (în ordinea în care apar pe buletinul de vot): Alianţa Dreapta Unită, Alianţa pentru Unirea Românilor, Partidul Democraţiei şi Solidarităţii, Partidul Naţional Liberal, Partidul S.O.S România, Partidul Social Democrat.

Alegeri locale Buzău 2024. 248 de secţii de votare au fost amenajate în săli de clasă aparţinând instituţiilor de învăţământ

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Buzău, cele mai multe dintre secţii vor fi amenajate în sălile de clasă, fiind puse la dispoziţie, totodată, săli de sport, cabinete şi laboratoare.

"Referitor la activitatea de pregătire a amenajării secţiilor de votare de la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar destinate alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European şi a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024, vă informăm că au fost constituite, la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Buzău, un număr de 262 secţii de votare, din care 248 vor funcţiona în săli de clasă, 8 în săli de sport şi 6 în cabinete /laboratoare", informează ISJ.

Pentru desfăşurarea în bune condiţii a celor două tipuri de alegeri locale şi europarlamentare, la nivelul instituţiilor de învăţământ a fost luată decizia suspendării parţiale sau integrale a cursurilor.

"În perioada 7 - 10 iunie, activitatea didactică din unităţile de învăţământ desemnate secţii de votare va fi suspendată parţial sau total, doar în unităţile care nu dispun de spaţiu necesar desfăşurării în bune condiţii a procesului instructiv-educativ. În aceste unităţi, activitatea se va desfăşura online. La nivelul unităţilor de învăţământ, suspendarea parţială sau integrală a cursurilor pentru zilele de vineri şi luni se va face cu respectarea prevederilor legii", a transmis sursa citată.

Alegeri locale Buzău 2024. Cum a fost la alegerile din 2020

PSD a câştigat cu o majoritate zdrobitoare alegerile din Buzău, organizaţia condusă de Marcel Ciolacu adjudecându-şi 67 din cele 87 de primării, precum şi consiliul judeţean.

Primarul în funcţie Constantin Toma a câştigat un nou mandat în municipiul Buzău, cu 78,08% din voturi.

Adrian Zoican, (PNL) a strâns 7,3%, iar ceilalţi candidaţi au obţinut sub 5%. Constantin Florescu (PMP) a obţinut 4,4%, Irinel Cârstea (USR), 4,1%, Constantintin Ionescu (Pro România), 2,4%, iar Ion Viorel (ALDE), 1,5%.

PSD Buzău a scos un scor mare şi la Consiliul Local al Municipiului Buzău: PSD 61,4%. PNL are 13,8%, USR 7%, PMP 6,4%, ALDE 4,7%, iar Pro România 3,1%.

Situaţie inedită din Buzău

În trei comune din judeţul Buzău, câte un singur candidat se va afla pe buletinul de vot pentru funcţia de primar, în 16 unităţi administrativ-teritoriale lupta electorală pentru fotoliul de primar se va da între doi candidaţi, iar în trei localităţi, buletinele de vot vor conţine 7 candidaţi.

Cu ce documente poţi vota la alegerile locale Buzău 2024

La alegerile din data de 9 iunie 2024, alegătorii prezintă actele de identitate, respectiv documentele de identitate operatorilor de calculator, care înscriu datele personale ale acestora în Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal - SIMPV.

Prin act de identitate se înţelege orice act de identitate emis de statul român, valabil în ziua votării:
• cartea de identitate
• cartea electronică de identitate
• cartea de identitate provizorie
• buletinul de identitate
• paşaportul diplomatic
• paşaportul diplomatic electronic
• paşaportul de serviciu
• paşaportul de serviciu electronic
• paşaportul simplu
• paşaportul simplu electronic
• paşaportul simplu temporar
• carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din şcolile militare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici