- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (15.12.2016, 22:04)
- Valerian Ionescu , Ana Maria Constantinescu , Cristina Cazacu , Ionut Jifcu , Raluca Lazaroi , Adriana Mit , Loredana Ficiu , Mihaela Gradinaru , Ramona Rosulescu
REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Cine sunt aleşii care vor ajunge în noul Legislativ
Partidul Social Democrat şi-a consolidat majoritatea după redistribuirea naţională, câştigând în multe judeţe din ţară un număr record de mandate ca urmare a scorului istoric obţinut la alegerile parlamentare.
Urmărește
24906 afișări
REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016: PSD îşi consolidează majoritatea după redistribuirea naţională (Imagine: Bogdan Maran/ Arhiva Mediafax Foto)
Bistriţa-Năsăud: Patru din cele şapte mandate au fost stabilite la redistribuirea naţională
Două mandate pentru Senat şi două mandate pentru Camera Deputaţilor au fost obţinute de candidaţii PSD, ALDE, URR şi PMP în urma redistribuirii mandatelor făcută de Biroul Electoral Central, informează corespondentul MEDIAFAX.
Patru mandate de parlamentar din cele şapte repartizate judeţului Bistriţa-Năsăud au fost stabilite în urma redistribuirii naţionale care a avut loc joi după-amiaza. La Camera Deputaţilor din cele cinci mandate care revin judeţului Bistriţa-Năsăud, doar trei au fost ocupate în urma alegerilor desfăşurate duminică, 11 decembrie. La prima redistribuire realizată de Biroul Electoral Judeţean Bistriţa-Năsăud, mandate pline au obţinut doar candidaţii PSD şi PNL.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
În aceste condiţii, s-au reîntors în parlament deputaţii Doina Pană şi Daniel Suciu care se află la al doilea mandat câştigat ca reprezentanţi ai Partidului Social Democrat. Locul obţinut de PNL îi revine lui Robert Sighiartău, noul lider al organizaţiei judeţene a PNL, care a preluat şefia organizaţiei după demisia lui Ioan Oltean, acuzat de corupţie. Celelalte două mandate, redistribuite joi după-amiază au revenit profesoarei Cristina Iurişniţi de la USR şi inginerului zoothenist Ionuţ Simionca de la PMP.
La Senat, ambele mandate care revin judeţului Bistriţa-Năsăud au fost stabilite prin redistribuire. Conform calculelor făcute de Biroul Electoral Central, primul loc este obţinut de actualul senator PSD Ioan Deneş, iar al doilea loc îi revine candidatului ALDE, coregraful Ioan Simionca.
În Bistriţa-Năsăud doar 96.069 de alegători s-au prezentat la urne reprezentând un procet de doar 36,7 % din numărul alegătorilor înscrişi în listele electorale. Cele mai multe voturi le-a câştigat Partidul Social Democrat - 45,5% urmat de PNL cu 24,3%, ALDE cu 8,9%, USR cu 5,4% în timp ce procente de 4,7% au obţinut candidaţii UDMR şi PMP.
Roberta Anastase, al doilea mandat consecutiv la redistribuire
În Prahova, 11 deputaţi şi 5 senatori au fost aleşi, pe 11 decembrie, pentru următorul mandat, dintre care 5 deputaţi şi doi senatori de la PSD şi 3 deputaţi şi un senator de la PNL, Roberta Anastase obţinand al doilea mandat consecutiv la redistribuirea naţională, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Partidul Social Democrat are cinci deputaţi - Rodica Paraschiv, Cornel Nanu, Andrei Nicolae, Laura-Mihaela Moagher, Ludmila Sfîrloagă şi doi senatori - Emanoil Savin şi Ştefan-Radu OpreaRadu Oprea, acesta din urmă fiind singurul care a mai deţinut un mandat de parlamentar.
Pe lista PNL au fost aleşi 3 deputaţi - Ionescu George, Prisca Răzvan Sorin, Anastase Roberta şi un senator - Dumitrescu Iulian. Al treilea mandat pentru Camera Deputaţilor a fost obţinut, la redistribuire, de Roberta Anastase, pentru a doua oară.
ALDE, PMP şi USR au obţiunut cât un mandat de deputat. Tot în urma redistribuirii, două mandate de senator libere au revenit lui Teodor Meleşcanu (ALDE) şi George Marussi (USR).
Constanţa: Mandat de deputat pentru UDMR, într-un judeţ cu mai puţin de 1000 de etnici maghiari
Un mandat de deputat de Constanţa a ajuns la UDMR, după repartizarea naţională, deşi în judeţ locuiesc mai puţin de o mie de etnici maghiari, Antal Istvan-Janos urmând să reprezinte comunitatea locală în Parlamentul României, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit rezultatelor finale, prezentate de Biroul Electoral Judeţean, PSD a câştigat la Constanţa cinci mandate de deputat şi trei de senator, în timp ce PNL a obţinut două mandate de deputat şi unul de senator. USR, PMP, ALDE şi UDMR au primit câte un mandat de deputat, iar USR a mai primit şi un mandat de senator.
Astfel, judeţul Constanţa va fi reprezentat în Senatul României de Liviu Brăiloiu, Nicolae Moga şi Ştefan Mihu de la PSD, de liberalul Vergil Chiţac, precum şi de Ramona Nicoleta Dinu din partea USR. În Camera Deputaţilor, constănţenii i-au trimis pe social-democraţii Iulian Iancu, Mircea Dobre, Cristina Dumitrache, Radu Babuş şi George Vişan, pe liberalii Bogdan Huţucă şi Robert Boroianu, pe Ion Stelian-Cristian din partea USR Constanţa, Mircea Banias de la ALDE şi Robert Turcescu din partea PMP.
De asemenea, judeţul Constanţa va fi reprezentat în Camera Deputaţilor şi de Antal Istvan-Janos, din partea UDMR. El a ajuns în Parlamentul României în urma repartizării naţionale, deşi, la Constanţa, locuiesc numai 742 de etnici maghiari, conform recensământului din 2011, iar UDMR a primit 398 de voturi pentru Camera Deputaţilor.
Conform declaraţiei sale de avere, Antal Istvan-Janos deţine un teren agricol şi o casă în Satu Mare, are un credit bancar de 80.000 de euro, iar veniturile încasate anul trecut au fost de 86.400 de lei.
Alba: PNL are 4 mandate de deputat, iar PSD doar unul, deşi diferenţa dintre partide a fost de 1,38%
PNL a obţinut în judeţul Alba 4 mandate de deputat, dintre care trei la redistribuire, iar PSD a obţinut doar un mandat, deşi diferenţa dintre cele două formaţiuni este doar de 1.680 de voturi, 1,38%, în vreme ce la Senat fiecare partid are câte un mandat, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Metoda de calcul ar fi stat la baza diferenţei de mandate dintre PNL şi PSD, care au fost aproape la egalitate în Alba, spun reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean
Primul pe lista PNL la Senat este Alexandru Pereş, iar la Camera Deputaţilor Florin Roman, urmat de Corneliu Olar, Claudiu Răcuci şi Sorin Bumb. Primul pe lista PSD la Camera Deputaţilor este Ioan Dîrzu, iar la Senat, Daniel Breaz. PNL a câştigat alegerile parlamentare în judeţul Alba la o diferenţă mică de scor, la Senat având 59 de voturi în plus faţă de social-democraţi, iar la Camera Deputaţilor 1680, potrivit Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Alba.
PSD a ieşit învingător în 9 din cele 11 oraşe şi municipii, social-democraţii primind mai multe voturi, atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat, în Alba Iulia, Aiud, Abrud, Baia de Arieş, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureş, Teiuş şi Zlatna, iar liberalii au câştigat municipiile Blaj şi Sebeş.
Potrivit unui proces verbal al BEJ Alba, postat pe site-ul Instituţiei Prefectului, la Senat, PNL a obţinut 36,92%, PSD - 36,87%, ALDE - 6,12%, USR - 5,86%, PMP - 5,36%, UDMR – 3,5%, iar la Camera Deputaţilor, PNL a luat 37,07%, PSD - 35,69%, ALDE - 6,03%, USR - 5,95%, PMP – 5,35%, UDMR - 3,41%
Candidaţii PNL au fost votaţi masiv pe comune, iar social-democraţii au primit mai multe voturi pe oraşe şi municipii, chiar dacă unele dintre aceste administraţii sunt conduse de liberali.
Rezultatele sunt surprinzătoare întrucât la alegerile locale diferenţa dintre cele două partide a fost de 27 de procente, PSD obţinând 26%, iar PNL 53%, liberalii având în acest judeţ cele mai bune rezultate din ţară. PNL a pierdut, la parlamentare, chiar şi în Alba Iulia, unde primarul liberal Mircea Hava conduce de peste 20 de ani.
Sibiu: În urma redistribuirii naţionale, PSD Sibiu câştigă un senator
În urma redistribuirii naţionale, PSD Sibiu a câştigat un senator şi va avea aproape acelaşi număr de parlamentari cu PNL Sibiu, care a câştigat alegerile parlamentare în judeţ, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean Sibiu, în prima etapă i s-a atribuit un mandat de senator lui Mircea Vasile Cazan (PNL), iar mandate atribuite la nivel naţional după redistribuire au primit Viorel Arcaş şi Nicolae Avram, ambii de la PSD.
Dintre cei trei senatori de Sibiu, doar unul a mai avut mandate în Senat, Viorel Arcaş, în vreme ce Mircea Vasile Cazan a fost, în mandatul trecut, deputat. Nicolae Avram este, în prezent, consilier judeţean, iar anterior a fost primarul comunei Şura Mare.
La Camera Deputaţilor, PNL acâştigat trei mandate de deputat în Sibiu, RalucaTurcan, Nicolae Neagu şi Constatin Şovăială, PSD are doi deputaţi– Ovidiu Ioan Sitterli şi Ioan Terea, în vreme ce USR are un deputat – Dan Barna. Dintre deputaţii aleşi la Sibiu, doar Raluca Turcan a mai avut mandate, iar Nicolae Neagu a fost senator în mandatul care s-a încheiat.
Constatin Şovăială este, în prezent, consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu şi afost preşedinte interimar al instituţiei înainte de alegerilelocale. Ovidiu Ioan Sitterli este consilier juridic la Administraţia Finanţelor Publice Sibiu, a fost prefectul judeţului Sibiu, dar a demisionat pentru a candida la alegerile locale din 2016, din partea PSD, pentru funcţia de primar. Ioan Terea este directorul Direcţiei Silvice Sibiu, iar Dan Barna a lucrat ca expert pe fonduri europene.
Arad: PSD are cei mai mulţi parlamentari, USR a câştigat un deputat şi un senator la redistribuire
PSD are în judeţul Arad cei mai mulţi parlmentari, în urma redistribuirii voturilor câştigând încă un post de deputat, PNL Arad rămânând cu acelaşi număr de parlamentari, Gheorghe Falcă, preşedintele liberal, acuzând că a pierdut voturi din cauza USR, transmite corespondentul MEDIAFAX.
PSD Arad, are un senator, Mihai Fifor, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, şi trei deputaţi, preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, consilierul judeţean Florin Tripa şi consilierul municipal Adrian Todor, care a primit mandat la redistribuire.
PNL Arad are un senator, Ioan Cristina, şi doi deputaţi, Glad Varga şi Eusebiu Pistru. Preşedintele liberalilor şi primarul municipiului, cel care a fost şi şeful campaniei pe plan naţional, spune că la Arad liberalii au pierdut voturi din cauza USR şi a amintit că a mai trecut prin asemenea situaţii, iar soluţia a fost unificarea dreptei pentru a avea rezultate mai bune.
"Datorită scorului mare pe care USR l-a luat în municipiul Arad, PSD este în faţă, dacă vă uitaţi la judeţ, fără municipiu, PNL este în faţă, însă per total PSD are un avans de un procent peste PNL. La nivel naţional, Aradul se plasează pe locul 3 după Sibiu şi Alba, ceea ce conformă şi stabilitatea şi implicarea organizaţiei", a declarat Gheorghe Falcă, în cadrul unei conferinţe de presă.
USR Arad are un deputat, preşedintele filailei Sergiu Vlad, şi un senator, fostul director al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, medicul Adrian Wiener, ambii primind posturile la redistribuire.
"Suntem al optulea judeţ al USR, am făcut un scor foarte bun pe municipiu, peste 13 la sută, şi sigur că din toate părţile au auzit semnale bune în ceea ce priveşte mesajul USR. Sigur şi ce am spus în campanie şi experienţa pe care o am în domeniul sănătăţii, eu sper să pot să intru în comisia de sănătate şi să începem o reformă structurală profundă foarte bine gândită şi transparentă a sistemului sanitar", a declarat corespondentului MEDIAFAX Adrian Wiener.
UDMR are un post de deputat, consilierul judeţean Peter Farago, preşedintele organizaţiei, care a prins postul la redistribuire. UDMR avea şanse să obţină şi un post de senator, dar conducerea centrală a Uniunii ar fi preferat să transfere voturile de la Arad către Bihor.
Conform datelor prezentate luni seara de către Biroul Electoral Judeţean Arad, pentru Camera Deputaţilor, PSD a câştigat 34,76%, PNL - 32,67%, UDMR - 7,89%, USR - 7,08%. Pentru Senat, PSD a câştigat 35,42%, PNL - 32,40%, UMDR - 8,02%, USR - 7,49%. 36,55% este prezenţa la vot în judeţul Arad, ceea ce înseamnă că au votat 142.927 de persoane, dintre care 56.198 au votat în municipiu, unde prezenţa la vot a fost de 37,28 procente.
Doljul, reprezentat în Parlament de 10 deputaţi şi patru senatori
Judeţul Dolj va fi reprezentat în Parlamentul României de 10 deputaţi şi patru senatori, cele mai multe mandate fiind câştigate de Partidul Social Democrat, potrivit rezultatelor tranmise, joi, de Biroul Electoral Central. În Dolj, PSD a obţinut şase mandate de deputat şi trei de senator, PNL are doi deputaţi şi un senator, ALDE şi USR au prins câte un mandat de deputat.
În urma votului acordat de electorat la alegerile din 11 decembrie, doljenii vor fi reprezentaţi în Camera Deputaţilor de Lia Olguţa Vasilescu (PSD), Ion Călin (PSD), Alina Tănăsescu (PSD), Alexandra Presură (PSD), Florinel Stancu (PSD), Eliza Peţa (PSD), Nicolae Giugea (PNL), Ionuţ Stroe (PNL), Ion Cupă (ALDE), Adrian Claudiu Prisnel (USR). Olguţa Vasilescu nu a anunţat, deocamdată, dacă va merge în Parlament sau va rămâne primar al Craiovei. La Senat, doljenii i-au trimis pe social-democraţii Claudiu Manda, Radu Preda şi Lavinia Craioveanu. Liberalul Mario Ovidiu Oprea a obţinut şi el un mandat de senator. Mario Ovidiu Oprea are deja trei mandate în Senatul României.
Organizaţiile din Mehedinţi ale PSD, PNL şi ALDE, singurele care trimit reprezentanţi în Parlament
PSD Mehedinţi îi trimite în Parlament pe senatorul Liviu Mazilu şi deputaţii Constantin Truşcă, Vlad Bontea şi Alexandru Bălănescu. Acesta din urmă a reuşit să intre în Parlament după redistribuirea voturilor. PNL Mehedinţi a obţinut un mandat de deputat, acesta revenind lui Virgil Popescu, preşedintele organizaţiei judeţene a partidului. După redistribuirea voturilor şi organizaţia judeţeană a ALDE a obţinut un mandat la Senat. Postul îi revine lui Ionuţ Sibinescu.
Argeş: PSD trimite 9 senatori şi deputaţi în Parlament după scorul istoric obţinut în judeţ
Biroul Electoral Central a stabilit parlamentarii din Argeş care vor ajunge la redistribuire în Parlamentul României. PSD a obţinut 6 deputaţi şi 3 senatori, PNL un deputat şi un senator la redistribuire, ALDE un deputat la redistribuire şi USR un deputat. În Argeş, PSD a obţinut un scor istoric, peste 58% din numărul voturilor valabil exprimate, obţinând astfel şase deputaţi şi trei mandate de senator.
Este pentru prima dată în istoria Argeşului când a fost aleasă şi o femeie pentru postul de senator, Cristina Stocheci, în prezent medicale de urgenţă UPU la Spitalul Judeţean Argeş. Andrei Gerea a câştigat încă un mandat de deputat de Argeş în urma redistribuirii voturilor rămase de la partidele care nu au ajuns în Parlament după alegerile de duminică, 11 decembrie 2016.
Parlamentarii PSD sunt: senatorii Şerban Valeca, Gheorghe Marin şi Cristina Stocheci, respectiv deputaţii Radu Vasilică, Mircea Drăghici, Simona Bucura Oprescu, Nicolae Georgescu, Cătălin Rădulescu şi Nicolae Velcea.
PNL are doar doi parlamentari, Ion Popa, şeful demisionar al organizaţiei şi deputatul Dănuţ Bica. Deşi a depaşit pragul electoral, PMP nu s-a ales cu nimic, în vreme ce USR (Ionuţ Moşteanu) şi ALDE (Andrei Gerea) au prins câte un mandat de deputat.
Olt: Şase mandate de parlamentar din nouă merg la PSD
Cele mai multe mandate de parlamentari din judeţul Olt au fost câştigate de Partidul Social Democrat, care va trimite în Parlament patru deputaţi şi doi senatori, PNL reuşind să câştige doar un mandat de deputat şi unul de senator, în timp ce ultimul mandat de deputat a revenit, prin redistribuire, celor de la ALDE.
Conform distribuirii făcute, joi, de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Olt, cele şase mandate de deputat şi trei de senator, aferente judeţului, se împart astfel: PSD – patru deputaţi şi doi senatori, PNL – un deputat şi un senatori, ALDE – un deputat.
O parte dintre deputaţii PSD care vor merge în Parlament au mai reprezentant judeţul şi mandatul trecut, alţii fiind abia la prima experienţă de acest gen. Primul pe lista social-democraţilor a fost Florin Iordache, preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor, care va fi însoţit de Dan Ciocan şi Alexandru Stănescu, aflaţi la cel de al doilea mandat, şi de actualul administrator public al judeţului Marius Iancu, care se află la primul mandat.
PSD Olt a obţinut două din cele trei posturi de senator. Mandatele revin preşedintelui filialei judeţene Paul Stănescu, care şi-a încheiat în această vară două mandate de preşedinte al Consiliului Judeţean, şi medicului neurolog Renică Diaconescu, care nu se află la prima experienţă în Parlamentul României. Acesta din urmă a mai fost deputat de Olt, în mandatul 2004-2008.
PNL Olt a reuşit să obţină doar două mandate de parlamentari, unul de deputat şi unul de senator. În Camera Deputaţilor va merge preşedintele filialei, Gigel Ştirbu, aflat deja la cel de al treilea mandat. Postul de senator a fost câştigat de consilierul judeţean Siminica Mirea, fost preşedinte al PDL Olt şi fost co-preşedinte al PNL Olt.
Ultimul post de parlamentar de Olt a revenit celor de ALDE, preşedintele filialei Mihai Niţă primind prin redistribuire ultimul din cele şase mandate de deputaţi. Niţă era la cel de al doilea mandat de senator, acum schimbând camera Parlamentului.
În judeţul Olt, PSD a câştigat detaşat alegerile de duminică. La Camera Deputaţilor PSD a obţinut 67,22% din voturi, PNL - 16,45%, iar ALDE -, 5,57%. La Senat scorul a fost următorul: PSD - 67,16%, PNL - 16,63%, ALDE - 5,35%.
Vâlcea: PSD şi ALDE au luat majoritatea mandatelor de parlamentar; PNL are numai două
PSD şi ALDE au câştigat cele mai multe din cele şase mandate de deputat şi două de senator din judeţul Vâlcea, reprezentanţii PNL reuşind să trimită doar un parlamentar în legislativ, şi acela prin redistribuire.
PSD a obţinut cele mai multe mandate de parlamentar: un senator şi patru deputaţi. Al patrulea a fost obţinut la limită, în defavoarea USR. PNL Vâlcea va avea un senator şi un deputat, în timp ce ALDE a obţinut, după redistribuire, un deputat.
Judeţul Vâlcea va fi reprezenta de Bogdan Matei (PSD) şi Romulus Bulacu (PNL), în Senat. În timp ce Vasile Cocoş, Daniela Oteşanu, Stefan Ovidiu Popa, Eugen Neaţă - toţi partea PSD - Dumitru Lovin (ALDE) şi Cristian Buican (PNL) vor merge în Camera Deputaţilor.
Judeţul Gorj va avea doi senatori şi cinci deputaţi în Parlament, în perioada 2016-2020
PSD are un senator şi patru deputaţi, ALDE un senator şi PNL un deputat. Pe listă, la Senat, se află Florin Cârciumaru, din partea PSD şi Scarlat Iriza, de la ALDE, cel din urmă câştigând mandatul prin redistribuire. La Camera Deputaţilor au intrat în Parlament fostul premier, Victor Ponta, Mihai Weber, Alin Văcaru (redistribuire), Elvira Şarapatin (redistribuire), din partea PSD şi Dan Vîlceanu, liderul PNL Gorj, tot prin redistribuire.
După centralizarea voturilor din toate secţiile din judeţ, PSD Gorj a obţinut un procent de 54,09% la Camera Deputaţilor şi 51,44% la Senat. PNL Gorj ocupă poziţia a doua cu 16,92% la Camera Deputaţilor şi 15,70% la Senat, în timp ce ALDE a obţinut la Camera Deputaţilor 6,47% iar la Senat 7,66%.
Judeţul Timiş are în Camera Deputaţilor şi în Senat 14 parlamentari
Judeţul Timiş trimite în Parlamentul României zece deputaţi şi patru senatori, şase dintre aceştia fiind din partea PSD, patru de la PNL, printre care şi Alina Gorghiu, doi de la USR, unul de la ALDE şi unul de la PMP.
Potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Judeţean Timiş, au prins un loc de deputaţi patru social-democraţi: Călin Dobra, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş şi actual consilier judeţean, Alfred Simonis, în vârstă de doar 31 de ani, care se află la al doilea mandat de consilier local în CL Timişoara, Adrian Pau, consilier judeţean, şi Bianca Gavriliţă, directorul Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Jebel, judeţul Timiş.
Din partea PNL, ajung în Camera Deputaţilor Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, suspectat de plagiat în mai multe articole ştiinţifice, actualul senator Ben Oni Ardelean, şi Pavel Popescu, un tânăr din comuna Giroc care a reuşit, în doar 12 ore, să aducă medici din Norvegia care să ajute răniţii din Colectiv, în urmă cu un an.
În Camera Deputaţilor mai merg şi Cătălin Drulă, din partea USR, fost consilier al premierului Dacian Cioloş, Marian Cuşca, de la ALDE, preşedintele filialei Timiş, şi Cornel Sămărtinean, din partea PMP, care se află la al doilea mandat de deputat, în primul candidând din partea PDL. Sămărtinean, fost director al Aeroportului Internaţional “Traian Vuia” din Timişoara, a fost trimis în judecată de către DNA, la sfârşitul anului trecut, pentru abuz în serviciu şi conflict de interese în cazul unei licitaţii legate de închirierea unor spaţii la aeroport. În acest an, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a trimis dosarul înapoi la DNA Timişoara.
La Senat, din partea PSD vor merge în Parlament Eugen Dogariu, fost prefect şi fost subprefect de Timiş, care şi-a dat demisia, în luna septembrie, din funcţia de subprefect pentru a putea candida la alegerile parlamentare, şi actualul deputat Adrian Diaconu, care a trecut prin patru partide - PLD, PP-DD, UNPR şi PSD.
Din partea PNL ajunge în Senat Alina Gorghiu, fost preşedinte al PNL, iar de la USR, Nicu Fălcoi.
Braşovul va avea 13 deputaţi şi senatori în Parlament, cei mai mulţi de la PSD
Braşovul va avea 13 deputaţi şi senatori în Parlamentul României, după ce Biroul Electoral Central a publicat rezultatele finale ale alegerilor, aproape jumătate dintre mandate fiind obţinute de PSD care a câştigat alegerile la Braşov pentru prima dată după 26 de ani.
Astel, conform rezultatelor finale şi în urma redistribuirii mandatelor de parlamentari, PSD va avea şase din cele 13 mandate ale braşovenilor pentru Parlament, şi anume patru deputaţi - Mihai Valentin Popa, Viorel Chiriac, Roxana Mânzatu şi Mihai Mohaci şi doi senatori - Marius Alexandru Dunca şi Ovidiu-Florin Orţan. Dintre acelştia, Viorel Chiriac se află la al doilea mandat în Parlament, însă de data aceasta ca deputat, după ce în perioada 2012-2016 a fost senator. De asemenea, fostul prefect al Braşovului, Mihai Mohaci, a mai fost senator în perioada 2004-2008, iar acum a obţinut un mandat de deputat.
PNL Braşov va fi reprezentant în Parlament de doi deputaţi Mara Mareş, care este cea mai tânără candidată de la Braşov, şi Gabriel Andronache care se află la cel de-al treilea mandat de deputat, şi de un senator, Daniel Cătălin Zamfir, care âşi încheie mandatul de deputat.
USR Braşov va avea un deputat, Tudor Vlad Benga şi un senator, Allen Coliban. Câte un singur mandat pentru Camera Deputaţilor, au obţinut UDMR care va fi reprezentat de Ambrus Izabella Agnes şi ALDE, de Remus Borza, acesta din urmă fiind condamnat definitiv, în februarie 2015, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese în dosarul „Hidroelectrica“.
Potrivit BEJ Braşov, care a centralizat toate datele de la cele 447 de secţii din judeţ, la Camera Deputaţilor PSD a obţinut 36,71%, PNL – 21,01%, USR – 13,93%, UDMR – 6,10% şi ALDE – 5,93%. La Senat, PSD a câştigat alegerile cu 35,58%, urmat de PNL – 21,84%, USR – 14,79%, UDMR – 6,18% şi ALDE – 6,24%.
PSD a câştigat net alegerile în judeţul Hunedoara, scorul de peste 53% fiind peste media naţională
La Senat, PSD a obţinut 53,26% din voturile electoratului, respectiv 53,23% din sufragii la Camera Deputaţilor. Urmează PNL cu 21,17% din voturi, ALDE 6,05%, USR 5,03%. La Camera Deputaţilor, PSD a obţinut 53,23% din voturi, fiind urmat de PNL cu 21,72% din voturi, ALDE 5,46%, USR 4,84%.
În urma votului de duminică, PSD Hunedoara a obţinut direct trei mandate de deputat şi unul de senator, iar la redistribuire a mai obţinut un mandat de deputat şi unul de senator, astfel că hunedorenii vor fi reprezentanţi în Parlament de patru deputaţi şi doi senatori PSD. Laurenţiu Nistor, actualul preşedinte al CJ Hunedoara, a fost primul pe lista PSD Hunedoara pentru Camera Deputaţilor. Nistor a mai fost deputat în perioada 2008-2012, în vara acestui an renunţând la Parlament pentru Consiliul Judeţean Hunedoara. Cel de-al doilea deputat PSD care şi-a adjudecat direct locul în Parlament este Natalia Intotero. Aceasta a fost deputat şi în mandatul 2012-2016, iar 2009 (martie-octombrie) a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.
Ilie Toma, fostul director al Casei Judeţene de Pensii Hunedoara este ce-l de-al treilea deputat PSD care a ajuns direct în Parlamentul României. La redistribuire, Sorin Marica (PSD), primarul comunei Sălaşu de Sus, a intrat în posesia mandatului de deputat. Marica a mai fost deputat şi în legislatura trecută, însă numai din 11 iunie 2014, dată la care a câştigat alegerile din colegiul lăsat liber de liberalul Dan Radu Ruşanu care a plecat la Autoritatea de Supraveghere Financiară.
Deputatul PNL de Hunedoara este Lucian Heiuş, fostul director Direcţiei Generale a Finanţelor Publice pe regiunea vest. Ultimul deputat de Hunedoara este Marius Surgent (ALDE), acesta obţinând mandatul prin redistribuire. Surgent a fost viceprimar al municipiului Deva până în primăvara acestui an când a demisionat din PNL şi a trecut la ALDE. La Senat, PSD este reprezentat de Cristian Resmeriţă, actualul primar al municipiului Lupeni. Resmeriţă a mai fost deputat şi în perioada 2008-2016, însă în urma alegerilor locale din iunie a renunţat la Camera Deputaţilor pentru a prelua primăria condusă în ultimii 16 ani de tatăl său, Cornel Resmeriţă.
Al doilea senator de Hunedoara ales direct este Carmen Hărău (PNL). Hărău a fost deputat în legislatura 2012-2016. Ultimul senator de Hunedoara este Viorel Sălan –PSD- fostul inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara şi adjunct al şefului Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, din martie anul curent, până în august, când a trecut în rezervă. Sălan a obţinut mandatul de senator la redistribuire.
Vaslui: Surprize în împărţirea mandatelor, după redistribuire
În judeţul Vaslui, în urma alegerilor parlamentare, PSD obţine, şase mandate, două la Senat şi patru la Camera Deputaţilor – Gabriela Creţu, Doina Silistru (Senat) Adrian Solomon, Ana Birchall, Irinel Stativă, Aurel Căciulă (Camera Deputaţilor), PNL – 1 mandat (Daniel Olteanu, Camera Deputaţilor), PMP – 1 mandat (Corneliu Bichineţ, Camera Deputaţilor), USR – 1 mandat (Mihai Botez, Camera Deputaţilor), ALDE – 1 mandat (Ion Hadârcă, Senat).
Redistribuirea mandatelor a produs o surpriză uriaşă la Vaslui, doi dintre candidaţii PNL au pierdut mandatele, deşi au obţinut mai multe voturi decât contracandidaţii lor şi erau cotaţi drept favoriţi.
Corneliu Bichineţ, de la PMP, academicianul basarabean Ion Harârcă, de la ALDE, şi Mihai Botez, de la USR- sunt cei trei candidaţi care au obţinut mandatele de parlamentar de Vaslui pentru următorii patru ani, în urma redistribuirii.
Marii perdanţi sunt candidaţii PNL. Candidatul liberal la Senat, Nelu Tătaru, deşi avea peste 25.000 de voturi, a pierdut mandatul şi a intrat senator, cu doar 7.000 de voturi, politicianul basarabean Ion Hadârcă, candidat ALDE. La Camera Deputaţilor, deşi avea cel mai mare număr de voturi la redistribuire, aproape 8.200, candidatul liberal Oana Iovu a pierdut mandatul, în favoarea lui Corneliu Bichineţ, de la PMP, care avea doar 6.200 de voturi. Mihai Botez, de la USR, ajunge deputat cu 4400 de voturi şi este cel mai tânăr parlamentar di n Vaslui.
Iaşi, reprezentat în Parlament de 17 aleşi
Din partea PSD aceştia sunt Camelia Gavrilă, Nicolae Bănicioiu, Tudor Ciuhodaru, Vasile Câtea, Silviu Macovei şi Vasile Axinte. Liberalii ieşeni îi trimit în Parlament la Camera Deputaţilor pe Marius Bodea, Dumitru Oprea şi pe Costel Alexe, care a prins loc după redistribuire. USR va fi reprezentat de către Cosette Chichirău, ALDE l-a desemnat pe Varujan Vosganian, iar PMP pe Petrică Movilă.
Pentru Senat Iaşiul are alocate 5 locuri de parlamentari. Asfel că cei de la PSD Iaşi vor fi reprezenaţi de Doru Pănescu, Victorel Lupu, iar în urma redistribuirii şi de către Vasile Toma. Liberalii au prins şi ei un loc în Senat cu Iulia Scântei, iar cei de la Pentru Iaşi(USR) vor fi reprezentaţi de către Dan Lungu.
Citeşte şi: Liviu Dragnea: Propunerea de premier - care să poată fi acceptată - va fi făcută prima dată la consultări/ Iohannis ar fi fost firesc să mă sune. Cioloş m-a sunat de mai multe ori
Citeşte şi: Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spune că a început redactarea actelor normative ale viitorului Guvern, deşi acesta nu există
Citeşte şi: REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Gradul de anulare a voturilor, mai pronunţat decât în urmă cu patru ani
Citeşte şi: Clotilde Armand: Sigur candidez pentru vicepreşedinte USR. Îl depăşesc pe Nicuşor Dan pe partea de căldură
Citeşte şi: REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Distribuţia mandatelor în Capitală şi pe judeţe la Camera Deputaţilor şi Senat/ Lista completă a noilor parlamentari
Citeşte şi: DECLARAŢIA ZILEI Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit cu Traian Băsescu şi-i dă dreptate cu privire la PNL
Citeşte şi: Întâlnire Liviu Dragnea – Kelemen Hunor, dar discuţile nu ar fi vizat colaborarea la guvernare
Citeşte şi: REZULTATE FINALE BEC ALEGERI PARLAMENTARE: PSD- 45,47% la Camera Deputaţilor şi 45,67% la Senat
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump