- Home
- Politic
- (04.11.2024, 15:03)
- Diana Nunut ,
LIVE TEXT Rezultate finale alegeri prezidenţiale în Republica Moldova. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Maia Sandu câştigă un al doilea mandat cu 55,33% din voturi
- Turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova a avut loc duminică, 3 noiembrie 2024.
- Maia Sandu a câştigat al doilea mandat prezidenţial, cu o susţinere covârşitoare venită din diaspora.
- Atac din Rusia la adresa Maiei Sandu: "A pierdut alegerile în Republica Moldova, dar datorită diasporei a devenit preşedinte al Republicii Moldova”
- După centralizarea totală a voturilor, Maia Sandu obţine un nou mandat de preşedinte, fiind aleasă de 55,33% dintre cetăţenii cu drept de vot.
Urmărește
26220 afișări
Rezultate alegerile prezidenţiale din Republica Moldova. Maia Sandu l-a învins pe Alexandr Stoianoglo / Diaspora a făcut diferenţa
UPDATE Ora 14:50 Numărătoarea voturilor s-a încheiat
Au fost centralizate toate cele 2219 de procese verbale, inclusiv cele din diaspora.
Astfel, potrivit CEC, Maia Sandu a obţinut 55,33% din voturi, în timp ce contracandidatul său, socialistul Alexandr Stoianoglo, a obţinut 44,67%.
Per total, în Republica Moldova, Stoianoglo a obţinut 51,33%, iar Maia Sandu 48,67%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
Pe de altă parte, diaspora a fost cea care a schimbat situaţia, Maia Sandu fiind votată masiv, cu 82,83%.
UPDATE Ora 10:20 CEC confirmă validitatea scrutinului
Comisia Electorală Centrală (CEC) a Republicii Moldova a prezentat situaţia turului II al alegerilor prezidenţiale.
Ultimele secţii de votare, din SUA şi din Canada, au fost închise în această dimineaţă la ora 6:00. În total, 1.699.025 de alegători şi-au exprimat opţiunea de vot, însemnând 54,31% dintre cei incluşi pe liste.
Pentru ca scrutinul să fie validat, la acesta trebuie să participe cel puţin 20% dintre cei cu drept de vot. Astfel, cu o prezenţă de peste 50%, turul al doilea al alegerilor a fost validat.
În diaspora s-a înregistrat un număr record de alegători - peste 320.000 - , iar cele mai multe voturi s-au înregistrat la secţiile de votare din Moscova, Brescia (Italia), Bucureşti, Padova (Italia) şi Paris.
UPDATE Ora 08:20: Numărătoarea voturilor este spre final
După centralizarea a 99,82% din voturile exprimate şi valabile, Maia Sandu obţine 55,4% din voturi, iar Alexandr Stoianoglo 44,6%.
Defalcat, în Republica Moldova, Alexandru Stoianoglo a obţinut 51,19%, iar Maia Sandu 48,81%.
În diaspora, acolo unde numărătoarea voturilor se află spre final, Maia Sandu a obţinut o susţinere covârşitoare, 82,78% dintre alegători votând pentru ea.
UPDATE Reacţii internaţionale la victoria Maiei Sandu / Ce scrie presa de la Moscova
UPDATE Eugen Tomac: Putin a primit ceea ce merită
UPDATE Marcel Ciolacu transmite felicitări Maiei Sandu
UPDATE Iohannis o felicită pe Maia Sandu
UPDATE Avans de peste 10% pentru Maia Sandu
UPDATE 04 noiembrie, ora 07:00 Primele declaraţii ale preşedintei Maia Sandu, după ce a obţinut victoria
UPDATE Maia Sandu câştigă un nou mandat în fruntea Republicii Moldova
După ce au fost prelucrate 2173 de procese verbale, Maia Sandu câştigă alegerile. Ea a fost votată de 883.921 de alegători (54,35%). Stoianoglo a fost votat de 742.451 de alegători (45,65%). Diferenţa dintre cei doi candidaţi este de peste 140 de mii de voturi şi nu mai poate fi recuperată cu voturile care urmează să fie contabilizate, scrie Ziarul de Gardă.
UPDATE Avansul Maiei Sandu se măreşte şi victoria este acum sigură
Rezultate preliminare, oficiale de la CEC:
95,54% procese verbale numărate din total
- Maia Sandu - 52,11%
- Alexandr Stoianoglo - 47,89%
Primul mesaj de la Moscova după alegerile din Moldova
„Maia Sandu a pierdut alegerile în Republica Moldova, dar datorită diasporei a devenit preşedinte al Republicii Moldova”, a scris în deschiderea siteului Komsomolskaya pravda md.
Noi date
- Maia Sandu - 51,12%
- Alexandr Stoianoglo - 48.88%
După procesarea a 93,20% din procesele verbale, diferenţa dintre Maia Sandu şi Stoianoglo se măreşte.
- Maia Sandu: 50,45%
- Alexandr Stoianoglo : 49,55%
UPDATE Maia Sandu a preluat conducerea, după numărarea a 92,4% din procesele verbale, conform CEC
Rezultate preliminare, oficiale de la CEC: 92,11% procese verbale numărate din total
- Maia Sandu - 50,12%
- Alexandr Stoianoglo - 49.88%
Ora 22:55 Diferenţa de voturi se micşorează între cei doi candidaţi
Până în acest moment, au fost înregistrate 2015 procese verbale din totalul celor 2219.
Astfel, după centralizarea a 90,81% din voturile exprimate, Maia Sandu obţine 49,5%, iar Stoianoglo 50,5%. Diferenţa de voturi dintre cei doi este de aproximativ 12.000.
Ora 22:50 Cum s-a votat în Transnistria şi Găgăuzia
Din cele 26.136 de voturi înregistrate în regiunea Transnistria - care are o orientare puternică pro-rusă - , 79,4% au fost în favoarea lui Stoianoglo. Maia Sandu a obţinut 20,6% din voturile exprimate de alegători.
De asemenea, în Găgăuzia, o altă regiune cu simpatii pentru Rusia, Maia Sandu a fost învinsă de către contracandidatul său, acesta obţinând 97% din voturi.
Ora 22:30 Raioanele în care numărătoarea voturilor s-a încheiat: Stoianoglo conduce
În raioanele Briceni, Ocniţa, Drochia, Soroca, Floreşti, Făleşti, Dubăsari, Soldăneşti şi Basarabeasca, socialistul Alexandr Stoianoglo a obţinut peste 50% din voturi, învingând-o pe Maia Sandu.
Pe de altă parte, actuala preşedintă a ţării a câştigat în raioanele Ungheni, Teleneşti, Leova, Hînceşti şi Criuleni, potrivit datelor centralizate în timp real de CEC.
Au fost înregistrate 1940 de procese verbale din 2219.
Situaţia stă astfel:
Maia Sandu - 48,89%
Alexandr Stoianoglo - 51,15%
Ora 22.10 Rezultatele preliminare ale alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, turul al doilea
Comisia Electorală Centrală (CEC) a Republicii Moldova a anunţat primele rezultate din turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.
Până în acest moment au fost numărate 1765 de procese verbale dintr-un total de 2219, adică 78.59% din procese verbale numărate.
Maia Sandu obţine 48.10%, iar Alexandr Stoianoglo - 51.90%.
Primele rezultate din diaspora
Potrivit publicaţiei moldoveneşti Ziarul de Gardă, care citează surse, primele rezultate de la secţiile de votare din China, Japonia, India şi Emiratele Arabe Unite arată că Maia Sandu a fost votată de majoritatea celor care s-au prezentat la urne.
Pe de altă parte, în Azerbaidjan, acolo unde mai mulţi cetăţeni moldoveni din Rusia au votat după ce au fost transportaţi organizat cu chartere, Alexandr Stoianoglo a ieşit învingător.
În India, 12 cetăţeni şi-au exprimat opţiunea, iar preşedinta în exerciţiu a Republicii Moldova, Maia Sandu, a obţinut toate voturile. În acest sens, Alexandr Stoianoglo nu a obţinut niciun vot.
Prezenţa la vot în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova a fost, la ora 21:00 – la închiderea urnelor – de 54,08%. Votarea continuă, însă, în diaspora.
Informaţiile în timp real privind turul al doilea al alegerilor din Republica Moldova pot fi urmărite AICI.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”
-
ieri, 22:44
Imaginile din satelit arată construcţii militare israeliene în zona demilitarizată de lângă Siria