Richard Morningstar, directorul fondator al Global Energy Center, la Summitul celor Trei Mări: Urmărim cu interes evoluţiile din regiunea voastră

Directorul fondator al Global Energy Center (SUA), Richard Morningstar, a declarat luni, la Forumul de Afaceri din cadrul Summitului celor Trei Mări, că Statele Unite şi comunitatea de afaceri americană urmăresc cu interes evoluţiile din regiunea mărilor Baltică, Neagră şi Adriatică.

Urmărește
127 afișări
Imaginea articolului Richard Morningstar, directorul fondator al Global Energy Center, la Summitul celor Trei Mări: Urmărim cu interes evoluţiile din regiunea voastră

Sursa foto: YouTube

„Considerăm că îmbunătăţirea relaţiilor dintre ţările celor trei mări oferă un bun prilej pentru dezvoltarea investiţiilor în regiunea voastră. Vă asigur că SUA au în vedere proiecte de infrastructură, apărare, tehnologie şi digitalizare, cu alte cuvinte susţinem această iniţiativă. Investiţiile americane în această regiune se ridică la 26 de miliarde de dolari şi sunt în creştere continuă, astfel că urmărim cu interes evoluţiile din regiunea voastră”, a spus oficialul american.

„Oamenii de afaceri care investesc aici au o anumită expunere, ei sunt expuşi acestu mediu, dar vin cu încredere, pe măsură ce lucrurile se schimbă. Ne vom uita cu mare interes la oportunităţile ce vor apărea în urma acestui forum, sunteţi aici reprezentanţi ai mediului privat şi ai unor mari companii, Statele Unite vă vor fi alături”, a mai spus Richard Morningstar.

La Bucureşti se desfăşoară, luni şi marţi, Summitul celor Trei Mări - Marea Baltică, Marea Neagră şi Marea Adriatică - un proiect care reuneşte 12 ţări, respectiv Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, România, Slovacia şi Slovenia.

Proiectul are ca obiectiv cooperarea în domeniul energetic, precum şi în cel al infrastructurii de transport şi de comunicaţii între statele membre.

În marja Summitului, la Romexpo are loc, sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, prima ediţie a Forumului de Afaceri al Iniţiativei celor Trei Mări, co-organizat de Administraţia Prezidenţială a României şi Camera de Comerţ şi Industrie a României, în cooperare cu Consiliul Atlantic al Statelor Unite şi Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

La Forumul de Afaceri participă delegaţi de companii şi oficiali guvernamentali din statele partenere în cadrul Iniţiativei, din celelalte state membre UE, din Statele Unite ale Americii, din Balcanii de Vest, Republica Moldova, Ucraina şi Georgia, reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai instituţiilor financiare europene şi internaţionale, precum şi reprezentanţi ai think-tank-urilor şi mediului academic.

Reprezentarea statelor participante la Summitul de la Bucureşti este asigurată la cel mai înalt nivel, prin prezenţa anunţată a nouă preşedinţi de stat, doi preşedinţi de parlamente naţionale, un prim-ministru şi un ministru al Afacerilor Externe.

Iniţiativa celor Trei Mări este o platformă politică flexibilă şi informală, la nivel prezidenţial, reunind cele 12 state membre ale Uniunii Europene aflate între Marea Baltică, Adriatică şi Marea Neagră. Primele două Summituri ale Iniţiativei au avut loc la Dubrovnik, în 2016, şi la Varşovia, în 2017.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici